Eiffel: Příběh životní lásky slavného stavitele

Eiffel: Příběh životní lásky slavného stavitele https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499293/bmid_eiffel-pribeh-zivotni-lasky-slavneh-4ky-499293.jpg 4 45 13

Jeho stavbu miluje celý svět. Koho miloval on? Píše se rok 1886 a Gustave Eiffel je posedlý prací. Blíží se Světová výstava a Gustave má francouzskou metropoli ohromit nevídaným monumentem. Je to však jediný důvod, který „básníka železa“ žene k neúnavnému rýsování a hledání dokonalého tvaru? Když na večeři u ministra obchodu potká dávnou lásku Adrienne, jako by se tato femme fatale vtělila i do jeho životního projektu. K pařížskému nebi se už navždy budou tyčit ladné křivky třísetmetrové „krásky“.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Motto
Originální název:

Eiffel , 2021


více info...

Přidat komentář

uzivatel1190
08.03.2024 3 z 5

Na knížku jsem se velmi tešila, ale bohužel mi nesedl styl psaní, takže jsem ani nedočetla, možná se k ní někdy vrátím.

Szilvia1
03.11.2023 4 z 5

Příběh byl krásný o Věži,a o jedné lásce,která byla i muzou pro stavitele Eiffela.


Jurajovamaka
10.08.2023 5 z 5

Krásny príbeh o arichitektovi slávnej Eiffelovky...Príbeh som mala možnosť vidieť aj sfilmovaný...uznávam veľmi citlivý, chýtajúci za ...a keď si k tomu v mysli vybavím, že som na tej Eiffelovke pred pár dňami bola, tak to doznievanie príbehu vyvoláva vo mne ešte väčšie emócie...
Krásna kniha aj film, určite ODPORÚČAM všetkým milovníkom Paríža Krásny príbeh o arichitektovi slávnej Eiffelovky...Príbeh som mala možnosť vidieť aj sfilmovaný...uznávam veľmi citlivý, chýtajúci za ...a keď si k tomu v mysli vybavím, že som na tej Eiffelovke pred pár dňami bola, tak to doznievanie príbehu vyvoláva vo mne ešte väčšie emócie...
Krásna kniha aj film, určite ODPORÚČAM všetkým milovníkom Paríža

Markiibuks
04.07.2023 5 z 5

(SPOILER) To byla taková krása. Vůbec jsem netušila, jaký dojemný příběh se za touto známou stavbou skrývá. Věž jsem na vlastní oči ještě neviděla, ale vím, že až se tak stane, vybaví se mi, jak zoufalý a zlomený Eiffel nechává za zády odjíždejici fiakr se svojí láskou. Co všechno museli dva lidé obětovat, aby měla Paříž svůj monument. Knihu vřele doporučuji, zlehounka něžně se dotkne srdce, jako kapka ranní rosy stébla trávy.

lusila
29.04.2023 4 z 5

Vežu som na vlastné oči ešte nevidela, ale videla som dokument o stavbe a autorovi ako aj film, podľa ktorého je napísaná táto kniha.

Mi--LADA
26.11.2022

Styl mi moc nezaujal, příběh taky moc ne, dojem zvlášť u některých pasáží vlažný až lhostejný. Mohlo to být i horší, ale rozhodně to mohlo být i lepší i výraznější.

ydnac
07.11.2022 4 z 5

ÚŽASNÁ STAVBA

Monument světové výstavy roku 1889.
Věž se stala Eiffelovou velkou vášní a láskou.
Jeho úsilí, zápal a nadšení dnes oceňují všichni lidé světa :-)
Mně se tenhle příběh líbil :-), konečně jsem si zapamatovala počet schodů :-)
Gustavovou druhou láskou je v této knize Adrienne, která mu byla velkou inspirací.
Jejich vztah mohl překonat i čas...
Já bych tedy v rámci fikce chtěla trochu jiný konec :-)

anndrra
05.11.2022 3 z 5

(SPOILER) Jsem z toho trochu rozpačitá, jak se mi líbilo nenásilné seznámení s prací architekta, tak mi moc nesedl ten "příběh osudové lásky". Nějak mi to nepřišlo vždycky úplně dotažené a a samotný styl vyprávění se stával místy až nudným. Nebyl to tedy příběh té lásky, co mě nutil číst dál, ale spíš zájem o věž a její stavbu. To moc oceňuji, donutilo mě to si pak vyhledat další zajímavosti a další stavby Gustava Eiffela.
Co se mi moc líbilo, bylo připojení protestu na konci knihy, který podepsal i Dumas a další umělci té doby.
Za co jsem ovšem musela ubrat hvězdičku byl závěr, protože se mi zdál zcela nelogický. Teď bude následovat spojler!
Pokud Antoine Gustava vydíral tím, že jestli se nevzdá jeho ženy, zařídí mu, aby stavbu věže na radnici stopli, stačilo přece nakrásně počkat, až ji dostaví a pak se k sobě ti dva mohli vrátit. Chápu, že k tomu reálně dojít nesmělo, protože tahle část příběhu byla fikce, ale to zdůvodnění mohlo být trochu jiné.

Runinka
03.11.2022 5 z 5

Moc hezká knížka.Nejen o stavbě věže,ale i o celoživotní lásce a múze stavitele.

SSTknihy
25.10.2022 3 z 5

S chutí jsem si přečetla příběh Eiffelovy věže - jako snad každá ikonická stavba si i tahle prošla svými porodními bolestmi a asi by se nestala takovým fenoménem, nebýt tvrdohlavosti, nekompromisnosti a hořečnatého zápalu samotného pana Eiffela. Na druhou stranu fiktivní milostný příběh mě moc neoslovil. Klidně se něco podobného mohlo odehrát, proč ne, ale nějak to celé až příliš připomínalo červenou knihovnu.

iveta3689
08.10.2022 3 z 5

Trochu mě rušilo přeskakování v čase, nemohla jsem se pořádně začíst. Samotný příběh je fajn, autorův styl je trochu neslaný nemastný. Knihu jsem přečetla ráda, vracet se k ní ale nebudu.

Renike
27.09.2022 5 z 5

To bylo tak nádherné, jako samotná věž večer posvícená a blikající. I ty 2 kapky ukáply na konci, jako Eiffelovi. Věž A - jako Adrienne. "Napůl" naplněná láska (kdo přečte, dozví proč). Doporučuji.

evineckY
13.09.2022 5 z 5

Ještě že ty zlé jazyky a na cti utrhači nevyhráli - čím by se Francie teď pyšnila.
Odjakživa největší umělci pomalu umírali hlady a v dnešní době jsou jejich díla neocenitelná - a to nejen penězi.
Krásný historický román skoro o nenaplněné lásce :-)

Tak prostá a naivní věc, která dostává ten pravý smysl ve chvíli, kdy se Gustavovi zadívá do očí: upřímnost.
Samozřejmě že roky plynuly, samozřejmě že stárnuli, ale láska má tu moc přesáhnout věky, zrušit čas, přenést zamilovaný pár do dimenze, kde časová posloupnost neplatí. Je jen logika citů, něžná hudba smyslů, sdílení radosti, spiklenectví, jimž nemůže rozumět nikdo jiný než oni sami, protože jsou jejich strůjci.

Štítky knihy

pro ženy

Autorovy další knížky

Nicolas d'Estienne D'Orves
francouzská, 1974
2009  75%Pohrobci zla
2022  75%Eiffel: Příběh životní lásky slavného stavitele
2019  60%Ticho a zuřivost
2010  70%Posledné dni Paríža

Kniha Eiffel: Příběh životní lásky slavného stavitele je v

Přečtených53x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce93x
Chystám se číst56x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x