Věk draků

Věk draků https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24220/mid_eanska-saga-vek-draku-v1V-24220.jpg 3 2 1

Eanská sága série

1. díl >

První kniha Eanské ságy. Na ostrovním kontinentu Ea panuje pozdní Věk draků – temná doba chaosu, válek a zmařených snů o pradávných časech. Morjin, padlý anděl, znovu prahne po legendárním Kameni světla. A s pomocí tohoto magického artefaktu chce osvobodit na milion let uvězněného temného archanděla Angru Mainyu – Pána lží. Paradoxně však zároveň také nastává čas světla, protože země a slunce znovu vstupují do Zlatého pásu. Zrodil se bojovník, který bude hledat Kámen světla, aby mohlo být naplněno proroctví o novém a nádherném věku. Jeho jméno je Valašu Elahad, sedmý syn krále Meše. Požehnaný (nebo prokletý) schopností vcítit se do každé žijící věci, povede svůj lid do Morjinových zemí, do srdce temnoty, třímaje v ruce kouzelný meč zvaný Alkaladur. Morjina však nelze tak snadno přemoci. K ovládnutí moci Kamene světla je potřeba obrovská vnitřní síla, a tu musí Valašu získat dřív, než začne poslední bitva…... celý text

Žánr:
Romány , Fantasy

Vydáno: , Classic
Originální název:

The Lightstone , 2001


více info...

Přidat komentář

trudoš
30.04.2017 3 z 5

Základní dějová osa Věku draků je v jistém smyslu parafrází artušovské legendy o hledání svatého grálu. Zdejší Kámen světla je obdobou mýtického poháru s magickým potenciálem a právě hlavní hrdina je vyvolen k jeho nalezení a následnému spasení země Ea. Naštěstí David Zindell patří mezi ty autory, kteří i tradiční zápletku dokážou zpracovat čtivým způsobem. Prostředí, do kterého román zasadil, hodně připomíná Japonsko druhé poloviny 16. století a aby to nebylo tak jednoduché, východní pojetí cti a tamní rozdělení společnosti navíc zkombinoval s rytířskou kulturou středověké Evropy. To vše ještě okořenil tajemnou magií drahokamů a polodrahokamů. Výsledek sice zpočátku způsobí jako nesourodý mišmaš motivů, ale s přibývajícím počtem stran získává víc a víc na osobitém kouzlu.
Jinak je ale vyprávění bohužel jen další klasickou poutí pro artefakt, který má zachránit svět. Kdyby byla celá sága někdy dovydána, rád si ji i dočtu, ale nestane-li se tak, kohouty kvůli tomu podřezávat nebudu.

Štítky knihy

draci ságy bojovníci

Autorovy další knížky

David Zindell
americká, 1952
2005  50%Věk draků
2007  0%Devět království

Kniha Věk draků je v

Přečtených4x
Doporučených1x
Knihotéce29x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x