Dýmky

Dýmky https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55540/bmid_dymky-55540.jpg 4 18 5

Z knížky povídek Třináct dýmek z prvního období Erenburgovy literární tvorby je do svazku vybráno devět dějově pestrých příběhů o lidech, pro jejichž životní osudy měla určitý význam dýmka. Povídky jsou svědectvím bohaté básnické fantazie autorovy i jeho laskavého poměru k lidem a věcem.

Přidat komentář

BAILEY1
04.06.2021 5 z 5

Zprvu jsem nevěděl, co si od knížky slibovat, ale byl jsem mile překvapen. Nejedná se sice o dílo, při jehož četbě se tají napětím dech, ale kdo si chce přečíst něco pohodového a neočekává nějaký výraznější děj, tak Dýmky jsou určitě super volba :-)

žlučníkář
22.09.2019 4 z 5

Hned bych si někde v bazoši koupil starou dýmku a při jejim čadění do sebe nasával příběh, kterej má ta dýmka za sebou. Teda spíš než dýmka, tak ten, co jí čadil před lety.

jsou to povídky v tenký knížečce, při jejihž čtení jsem měl chuť usrkávat rum a čadit starou dýmku usazenej v ušáku.


SilviaKovacikov
02.10.2018 4 z 5

Veľmi zaujímavé čítanie, aj keď prvé dve poviedky naznačovali skôr nudu. Napísať dobrý poviedky, dokonca viac s rovnakou tematikou si vyžaduje naozaj veľký talent. Autor ma môj obdiv.

DivnýJanko
30.06.2016 5 z 5

Pre fajkárov povinné čítanie, inak prierez zbierkou a životom pána Erenburga. Neveselo, občas veselo, no vždy plné texty, nenútene nútiace k zámyslom o existencii, láske, hodnotách. V podstate vrelo odporúčam, taká plnochutná jednohubka, so štipkou všehochuti.

Koňadra
23.11.2014 4 z 5

Ale áno. Neviem, čítal som len dve knihy od Erenburga a boh dá, že nikdy nebudem musieť čítať jeho budovateľské diela z druhej polovice tridsiatych rokov, ale toto je celkom príjemné čítanie, ktoré nenudí, neuťahá a celkom príjemne vyplní váš čas.