Jarní sen

Jarní sen https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509569/bmid_jarni-sen-DvF-509569.jpeg 4 29 8

Dvorní zahradnice série

1. díl

Oldenburk roku 1891. Marleena zdědila po svém otci lásku k přírodě a touhu vyučit se zahradnicí. To je ovšem práce vyhrazena pouze mužům, a tak se Marleena rozhodne k riskantnímu kroku. Ostříhá si vlasy a v přestrojení za chlapce je přijata do prestižního dvorního zahradnictví. Poprvé od otcovy smrti je zase šťastná. Ovšem hrozba odhalení číhá všude, stejně jako intriky a šikana ze strany kolegů či šéfovy pokrytecké dcery – nenáviděné rivalky ze školních let – a jejích dvou bratrů, kteří jsou jako oheň a voda. Každý z nich Marleenu přitahuje jiným způsobem a do hry vstupuje láska. Jak ale vyjevit své city muži, který nesmí ani tušit, že má co do činění se ženou?... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Frühlingsträume , 2021


více info...

Přidat komentář

Kokoska92
16.02.2024 3 z 5

Knížka mě upoutala svou nádhernou obálkou i nevšedním námětem. Příběh mě ale bohužel za srdce příliš nechytil. Asi jsem jej četla ve špatném rozpoložení.

alnahu
15.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Příběh začíná v Oldenburku v roce 1881,kde žije Marleen se svým otcem,který pracuje jako hlavní zahradník v olenburské dvorní zahradě ,kde založil mimo jiné šeříkovou zahradu.Malá Marleen od něj získá mnoho zkušeností a lásku ke květinám ,které po jeho smrti využije.Když dospěje jde za svým snem,stát se zahradnicí za každou cenu. Co vše podstoupí a čeho se musí kvůli svému snů vzdát se dočtete v tomto prvním díle nové ságy.Ale mě příliš tento příběh nenadchl.


Szilvia1
10.05.2023 4 z 5

Jarní sen je pěkně napsaná knížka,jak jít za svým snem.Je to příběh kde zrodí láska jak ke květinám jak lidská.Je to příběh předvídatelný ale i pěkný začátek rodinné ságy.Těším se na pokračování,jsem zvědavá jak to s nimi dopadne.

zuzana2599
03.05.2023 4 z 5

První část nové zahradnické ságy má skutečně moc pěknou obálku, která je plná barev a voní šeříkem a já té kráse neodolala. Poslední dobou mám rozečtených více rodinných ság a líbila se mi i Dvorní zahradnice. Líbila, ale nenadchla, no hezké a příjemné čtení to tedy bylo. Knihu četla i moje kamarádka a ta byla moc spokojená, jen ona nemá možnost srovnání, pro ni to byla první sága od německé autorky.
Román navíc potěší i všechny milovníky květin, zahrad, přírody, neboť kromě samotného příběhu se poučí mnohé zajímavosti ze světa flóry.
Dvorní zahradnice je příběh o dívce, která chce uskutečnit svůj sen !!!
Samozřejmě, i já si s chutí přečtu pokračování !

intelektuálka
03.04.2023 4 z 5

Kniha mě přilákala pěknou obálkou - a také otázkou zahrad ....

Příběh Marleene je nejen romantický - obsahuje i myšlenku emancipace a možnosti volby v profesi ....

Její převlek jí neumožňuje projevit své city - ale už se tu rýsují vztahy - ale jak se uskuteční, to se zřejmě dozvíme v pokračování ....

Jarní sen mezi kvetoucími zahradami se čte příjemně .... doporučím.

SmisekIvuska
08.02.2023 4 z 5

Knížka se dobře četla, je napsaná zase z jiného prostředí, než bývá normálně. Za mě příjemná oddechovka a těším se na další díly :-)

Mánička178
18.01.2023 3 z 5

Román, který se hodí do dnešní doby, jde v něm totiž o boj za ženská práva ve společnosti, kde hlavní slovo má muž, a to z těch opravdu průkopnických dob, žádnou červenou knihovnu nečekejte. Příběh je to ovšem velmi milý, některé situace se odehrávají poněkud zkratkovitě a až moc vyumělkovaně, ale vlastně jsem ještě na podobný druh románu zatím nenarazila. Prostředí zahradnictví, květin, na mě působilo více než příjemně, převládá u mě tedy spíše zvědavost, jakým směrem se příběh bude dále odvíjet. Ovšem musíme si počkat na další díl :)

evineckY
26.12.2022 5 z 5

Co se stalo, když se žena převlekla za muže a když se to provalilo ...
I když je tato kniha jen fiktivní příběh a lehce zidealizovaný, přec to tak chodilo a chodí,
že žena je v pozici muže zdaleka jinak placená - to platí i v dnešní době.
Jak žena byla chráněna před znásilněním - vždyť si přece za to mohla sama...
Pěkný historický román a těším se na pokračování.
Doporučuji.