Dvojnásobný dvojník

Dvojnásobný dvojník https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180538/dvojnasobny-dvojnik-180538.jpg 4 24 3

Kniha Dvojnásobný dvojník představuje zajímavý experiment žánru science fiction: Zdeněk Rosenbaum a Ladislav Szalai si zadali deset témat a každý na dané téma napsal povídku se stejným názvem. Zatímco Szalaiův přístup je excentričtější, Rosenbaum tíhne k romantičtější a klasičtější poloze vyprávění. Čtenář sám se může přesvědčit, že s nezvyklým zadáním se oba vypořádali více než se ctí. Kniha Dvojnásobný dvojník je nadprůměrným přínosem dvou zavedených autorů žánru sci-fi.... celý text

Přidat komentář

Lele61
08.02.2024 3 z 5

Celkem zajímavý experiment dvojice v době vydání začínajících sci-fi autorů. Společně si vytýčili celkem 10 témat a na ně potom každý z nich napsal povídku. Obsah je tedy tematicky velmi různorodý. Jako vždy v takových případech jsou v knížce zahrnuty více i méně zajímavé kousky. Osobně se mi více líbí práce a styl psaní Rosenbauma. Celkově hodnotím jako průměr.

Mindy
24.11.2022 3 z 5

Celkem čtivé sci-fi povídky, které se odehrávají převážně v budoucnosti. Nechybí tedy roboti, cestování časem či osídlování jiných planet. Některé zaujaly více, jiné méně.


freejazz
28.07.2022 4 z 5

v době, kdy za sci-fi mohlo být považováno pouze to, co schválili soudruzi, byla tato knížka lehce zajímavá. námět a zpracování způsobily, že se čtenář dostal do časové smyčky a měl potíže dostat se ven:)