Dvě císařovny

Dvě císařovny https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360802/bmid_dve-cisarovny-vNC-360802.jpg 4 20 8

Na vlnách lásky do náruče moci. Dvě krásné urozené Francouzky Rose a Aimee míří do Paříže za štěstím. Do Rose se zamiluje generál Napoleon Bonaparte a za chvíli je z ní francouzská císařovna. A Aimee? Při cestě na Martinik ji unesou piráti a prodají do harému. Krásou a inteligencí okouzlí tureckého sultána a záhy vystoupá na pozici s nepředstavitelnou mocí. Jenže štěstí je vrtkavé…... celý text

Romány Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Two Empresses , 2017


více info...

Přidat komentář

Paulika419
02.07.2023 5 z 5

Dva krásné příběhy.

Lemurka
26.08.2020 3 z 5

Začátek knihy (Prolog) mě nebavil, už jsem chtěla knihu odložit. Ale zkusila jsem číst příběh Josefíny, ten už mě vtáhl do děje, nicméně ke konci mě už nebavil a další část jsem nečetla. Zato příběh z Turecka se mi líbil moc, vylíčení života v sultánově říši ... Autorka v knize používá velmi detailní popis.


Madelisi
08.10.2019 4 z 5

Moc se mi líbilo. Oceňuji seznámeni se s Aimeé, kterou jsem neznala. A o tom je tento román. Turecká část se mi líbila více než francouzská, ale jenom z důvodu, že Josefínin příběh je už moc známý. Nedokážu si to představit, skutečně chodily ženy po pádu Robespierra skutečně téměř nahé?
Pěkná kompozice románu, oceňuji epilog.
A jde se googlit, co si autorka vymyslela.

Jirinamac
03.01.2019 4 z 5

Kdybych nečetla knížky Císařovna Josefína nebo Napoleon a ženy, tak dám o hvězdičku víc, ale tato knížka na ně nedosáhla. Líbilo se mi, že jsem si mohla přečíst i příběh o Aimee, ale kdo ví, jak to všechno bylo. Doba to byla romantická, ale i krutá.

knihovnička007
20.11.2018 5 z 5

Dle obálky červená knihovna, ale spousta historických informací o Napoleonově manželce Josefíně, životu na Martiniku, ve Francii i Turecku.
Rose/Josefína i Aimee/Naksidily měly jedinečné životy. Rose mne strašně štvala svým chováním, svou sobeckostí. Chtěla všechno a nejvíc. Měla život jako na houpačce a až pozdě zjistila, že není všechno zlato, co se třpytí.
O mnoho mladší Aimee byla přemýšlivá, spokojená a měla rozum na svém místě, což se o její sestřenici říct nedalo.
Kniha moc dobře napsaná, líbila se mi.

katka134
02.08.2018 5 z 5

Krásná kniha, moc dobře se četla. Josefína nejprve odmítala vášnivého Napoleona a když ji oplácel stejně, tak litovala. Aimee byla chytřejší, lásce a osudu nevzdorovala.

orinka3
27.03.2018 4 z 5

Nevím, nakolik je to pravdivé, ale četlo se to dobře. Větší část knihy je věnována životní pouti Rose-Josefíny. Napoleon tu nevychází příliš lichotivě, vlastně ani ta Josefína ne. Chudák, pořád měla obavy, aby neskončila v bídě, tak žila život podle jiných, ne podle sebe. To její sestřenice dopadla lépe. Kniha se pěkně čte a podněcuje zájem čtenářů, aby se z těch správných zdrojů přesvědčili, jak to vlastně všecko bylo. Slušná červená knihovna.

alnahu
12.03.2018 5 z 5

Zajímavá kniha .na vlnách lásky do náručí moci. Příběh o životě a osudu sestřenic Rose a Aimee z Martiniku se mi velmi dobře četl. V knize se dočteme o každé z těchto žen o jejich osudu. Příběh Rose ,byl pro mě zajímavější ,ta byla nejdříve provdána do Paříže za Alexandra de Beauharnais a později se stala milenkou a nakonec i císařovnou Napoleona ,který ji přejmenoval na Josefinu. Její sestřenici Aimee potkal podobný osud ta se stala sultánovou manželkou. Obě dívky navštívily vševědoucí královnu vúdú a ta jim předpověděla jejich osud, že budou dvě císařovny, děvčata si z toho dělala legraci a netušili ,jak se toto proroctví splní. Kniha se mi velmi líbila

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

Brandy Purdy
americká
2010  83%Paní Boleynová
2017  81%Dvě císařovny

Kniha Dvě císařovny je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce53x
Chystám se číst14x
Chci si koupit4x