Duše mrtvých nemluví

Duše mrtvých nemluví https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445695/bmid_duse-mrtvych-nemluvi-z8T-445695.jpg 4 124 36

Někdo brutálním způsobem zabije oblíbeného faráře. Nezanechá stopy. A to je třetí případ pro dvojici vyšetřovatelů Annu Steinbachovou a Pavla Wagnera. V kulisách zimních měst, blížících se Vánoc a šedého prosincového počasí se odvíjí příběh spletité sítě zločinu. Stejně brutálním způsobem, za použití drátěné smyčky, jsou napadáni další lidé. Ti mají nečekanou spojitost se starší dvojicí, nejlepšími přáteli našich vyšetřovatelů. Nikdo by nečekal, že stopy vedou právě k nim a k tajemství, které po řadu desetiletí skrývali před světem. Protikladem k drsnému světu zločinu a temné minulosti je křehký platonický vztah mezi Annou a farářem Pavlem, který je místy humorný a plný toužení. V divoké vánici na chatě, odříznutí od světa, prožijí naši hrdinové závěrečnou bitvu s minulostí.... celý text

Detektivky, krimi Literatura česká
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Tote Seelen reden nicht , 2014


více info...

Přidat komentář

Zuzíček77
10.03.2024 4 z 5

Třetí případ Anny a Pavla a za mě tedy nejslabší, ovšem odehrává se v hezkém zátiší. Líbí se mi, jak to k sobě hlavní hrdiny táhne. V této knize jsou desetiletá skrytá tajemství i bitva s minulostí. Oddechovka se vším všudy, opět kniha na čtivá nenáročná. Nutí mě to číst další díly takže hurá na něj.

postrach
02.02.2024 4 z 5

Už bylo napsáno vše.Oddechová detektivka.


marrie5227
21.01.2024 3 z 5

Za mě nejslabší díl, příliš se toho nedělo, děj se zbytečně táhl.
Pachatele jsem si odhadla správně už po polovině knihy, jen konec se mi zdál trochu uspěchaný.
Hezký vývin v osobních linkách postav, ale případ nic moc. :/

*2,5

uzivatel1190
14.11.2023 3 z 5

Velmi odpočinková kniha s docela dobrou záplatkou, četla se velmi dobře, na dovolenou ideální.

Holanka
02.07.2023 3 z 5

Tuto sérii mi doporučila kamarádka. Celkem jsem jí propadla, tyto knihy nejsou náročné a jsou velmi odpočinkové. První dva případy Pavla a Anny mě moc bavily,sice vrah byl trochu více než předvídatelný, ale ano bylo to moc fajn po čtení. Navíc linka mezi Annou a Pavlem dodává příběhu zajímavou třešničku na dortu.
Však tento díl mi přišel zatím nejslabší ze všech, vraždy mě moc nebavili a nezaujal mě celkově ten případ. Každopádně autorka to zachránila svými postavami a překvapujícím koncem se zajímavým pozadím. Takže dávám zasloužené 3/5. A těším se až se pustím do dalšího dílu. :))

Nuttelka
21.05.2023 3 z 5

(Audiokniha)
Opět jednohubka na odpoledne a už od půlky jsem tušila, kdo je vrah, který se mi na konci potvrdil.. Je to taková nenáročná detektivka. Jen tedy díky interpretaci to prostě vůbec není napínavé, Kateřina Peřinová se poslouchá moc hezky, opravdu příjemný hlas, ale hlas vhodný pro romány, či erotiku :-))

B18r
16.05.2023 3 z 5

Příjemné pokračování, avšak za mě zatím nejslabší díl a proto dávám pouze tři hvězdy. Jsme zvědavá na čtvrtý.

Littlemonday
07.05.2023 4 z 5

Třetí díl detektivky, ve které vyšetřují Anna a Pavel případy spojené s církví.

Kromě toho, že mě baví sledovat jejich vztah a osobní problémy, které se napříč díly postupně objevují a dovysvětlují, tak stále doufám, že Pavel jako kněz zhřeší.

Tentokrát jsem si říkala, že mám vraha v malíku a určitě mě překvapení nečeká, ale kdeže - stejně si pro mě autorka nechala wow překvápko na konec.
Je super, jak jsou vybrané oběti, všechno se vším souvisí a zároveň si ale jako čtenář nepřijdu jak při řešení nevyluštitelné šifry.

Dělení knihy do krátkých kapitol a fakt, že má kniha nějakých 250 stran jen přispívá tomu, že se jedná o perfektní oddechovou jednohubku. Teď mě čeká čtvrtý a také poslední díl série, tak jsem zvědavá, jestli se vyřeší kromě dalšiho případu také něco ze soukromí hlavních postav!

4/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

WaN635
24.01.2023 4 z 5

Trošku slabší než díly předchozí, ale rozhodně si zaslouží více než zdejších 68%.
Souhlasím s ostatními komentáři, velké plus této série jsou krátké kapitoly a za mě i poměrně rychlý spád příběhu.
Líbí se mi chemie mezi Annou a Pavlem, mám ráda jejich přátele a rozhodně na škodu není ani složitý vztah s Anninou dcerou.
Samotný případ mě tentokrát nestrhl tak, jak jsem od knihy očekávala, ale nevadilo mi to. Těším se na další díl.

Emma27
21.12.2022 2 z 5

Kniha se dobře čte,krátke kapitoly,ale příběh byl slabší.

Len2očka
01.10.2022 3 z 5

Knížka nebyla na odložení,to určitě ne.Klidně si přečtu i další autorčinu tvorbu.

Míša02
31.08.2022 3 z 5

Knížka se opět čte velmi rychle,ale tahle byla nějaká slabší. Vyšetřování bylo takové trochu o ničem. A čekala jsem už trochu větší posun vztahu mezi hlavními postavami.

Ráďa505
23.08.2022 2 z 5

Po knížce jsem náhodou sáhla v knihovně - líbila se mi obálka :) Autorku neznám. Tím, že jsou krátké kapitoly se to četlo velmi rychle, ale to je tak vše. Celý příběh pro mě byl zklamáním. Vůbec mě to nevtáhlo do děje, který byl navíc takový o ničem. Takový styl psaní není pro mě a další knížku už určitě nevyhledám.

Vatter83
17.08.2022 2 z 5

Krátké kapitoly, žádné dlouhé popisy, i tak mi přišel začátek zdlouhavý a nezáživný. Konec rychlý s naakumulovaným dějem. Je to má první zkušenost s touto autorkou a příliš mě neoslovila. Už samotná kombinace vyšetřujících (bývalá policajtka a kněz) mi přijde trošku přitažená za vlasy.

moudivlacek
03.08.2022 3 z 5

Těšila jsem se na další díl s Annou a Pavlem, ale jsem trochu zklamaná. Očekávala jsem vyšetřování jako v minulých dílech. Sice se tu vražda vyšetřuje, ale objevuje se zde záhadný známý Satoria, ten se nyní chová divně a Lorenzo je z toho nešťastný. Dozvídáme se tu část Satoriovy minulosti, která nyní vystrkuje drápky.
"Vraha" jsem uhodla zčásti, ke konci jsem si již byla jistá, přesto se povedlo autorce mě překvapit takovou "třešničkou na dortu". Každopádně doufám, že příště to bude klasika. I tak jsem si příběh užila.

monishek
08.06.2022 3 z 5

3.díl dočten a ano musím souhlasit, ze mi take prisel zatim, jako nejslabší. Nicméně autorka pise zvláštním stylem, ze mi to vyhovuje. Velmi kratke kapitoly a zadne rozsáhlé popisy. Za dva dny bez problemu přečteno. Je to ctive a nikde jsem se nesekla, ale ten konec nebyl pro me az tak zazitkovy, jak jsem doufala. Samotny námět me nalakal na uplne neco jineho, nez se ve skutecnosti stalo a to pro me bylo zklamani. Uvidime, co prinese dalsi dil. Porad zůstávám u názoru, ze knizka je průměrná - neurazi, nenadchne, ale ctiva je, to zase jo ;)

Kekik
10.05.2022 2 z 5

Třetí příběh, tudíž jsem již věděla, co čekat. Tento díl byl ale nejméně napínavý a nejméně zajímavý. Motiv je dosti nevěrohodný. Možná je to ale i tím, že minulost je zde popsána jen okrajově, tudíž jsem si neuměla představit, co se tenkrát odehrávalo.
Yannick by si zasloužil... Ten člověk mě totálně vytáčí.

Po dočtení druhého dílu s názvem Slzy mrtvé jeptišky jsem zjistila, že se nejedná o trilogii, jak jsem si myslela, ale že příběhů s Annou a Pavlem je podstatně více. U nás vyšel čtvrtý díl s názvem Marné prosby mrtvých. Zatím jsou díly vydávány, ale kdo ví, jak dlouho to tak bude. Dle hodnocení na Databázi knih se série netěší velké oblibě. Pomalu se smiřuji s tím, že se třeba nikdy nedozvím, jak to dopadlo mezi Annou a Pavlem. A po přečtení tohoto dílu jsem i zvědavá, jestli Anna vyhraje boj o dceru.

Niki08
04.05.2022 3 z 5

Od třetího dílu jsem už očekávala o něco víc.. Alespoň nějaký posun mezi Annou a Pavlem. Nicméně knihu jsem přečetla rychle, stále celkem čtivá a děj ubíhal velmi rychle. Tak snad v dalším díle budou mé prosby vyslyšeny.

veronika3141
01.05.2022 5 z 5

Rada ctu knihy od Roxann tahle byla prectena jednim dechem a tesim se na dalsi dil :)

Iriska62
11.04.2022 5 z 5

Moc mě baví od autorky zápletky,doporučuji

Autorovy další knížky

2018  67%Ráj mrtvých dětí
2019  70%Slzy mrtvé jeptišky
2020  70%Duše mrtvých nemluví
2022  83%Marné prosby mrtvých
2023  86%Tajemný dům mrtvých

Kniha Duše mrtvých nemluví je v

Právě čtených2x
Přečtených185x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených9x
Knihotéce181x
Chystám se číst82x
Chci si koupit32x
dalších seznamech1x