Dům v plamenech

Dům v plamenech https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421932/bmid_dum-v-plamenech-v4w-421932.jpg 4 52 14

Pete a Leigh slaví výročí a tak nechají své děti samotné doma. Čtrnáctiletá Chrissy zjistí, že se rodiče vrátí dřív, a tak spěchá bratra varovat na večírek, ale když se vrací domů, mají autonehodu. Chrissy po několika hodinách umírá. Kip je obviněn z jejího zabití. Nakonec však změní svou výpověď a tvrdí, že neřídil, a protože je známý tím, že často lže, nikdo mu nevěří. Dozví se všichni nakonec pravdu? A jak to s Kipem nakonec dopadne?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

House on Fire , 2019


více info...

Přidat komentář

Vlaďkaa4
21.03.2024 5 z 5

Nakonec to bylo hodně zamotala. Po prvních stránkách to vypadá jednoznačné, ale kdepak.

Danago
10.08.2023 5 z 5

Tato kniha má málo hodnocení a proto je jen v modrých číslech což je škoda. Bohužel ani obálka a název jí moc nepomáhá.
Z mého pohledu se jedná o napínavé čtení asi spíše pro ženy. Kniha obsahuje spoustu nečekaných zvratů. Po celou dobu čtení jsem nevěděla, co se stane dál a kde je pravda. Několikrát jsem byla překvapená a emočně zasažená, příběh vás nutí přemýšlet i nad vlastním životem .
Kdo má rád knihy Jodie Picoultove, tak toto je kniha která vás osloví.
Téma je originální a naprosto nepředvídatelné. Navíc se celá kniha točí kolem práva a soudů a to mám ráda v tomto směru mi připomínala knihy mého oblíbeného autora Johna Grishama.
Podle mě kniha ukončená je.


georginaa
17.07.2023 3 z 5

Zajímavé pojetí příběhu. Než člověk přijme uvědomění, že nic nemusí být tak jak vypadá, chvíli to trvá. Někomu dřív někomu déle, záleží na okolnostech, ale klaním se vždy k tomu, že jakákoliv práce pomáhá se srovnat s nepříjemnou situací. Je vidět , že autorka má blízko k advokacii. Jen mě zarazilo, že celou knihu se snaží rozvést pár z cizí země, nakonec podají žádost o rozvod, ale jak to vlastně dopadlo nebylo řečeno. Když už to bylo v tomto příběhu jako zásadní případ, mělo by být i pár slov jak to vše dopadlo. Zajímavá část byla i s únosem.

magnolia
24.06.2023 3 z 5

Tak jsem si říkala, o čem to bude a očekávala psychologické rozebírání vztahů v této americké rodině a chtěla jsem i knihu odložit, pro to trýznivé téma. Nakonec jsem ji dočetla, byť jsem ke konci začala přeskakovat vedlejší linky, abych se k nim pokorně vracela a dočítala je poctivě. Thrillerové překlopení děje jsem nečekala, ale u americké autorky to nepřekvapí (včetně vysokého stupně odolnosti hlavní hrdinky).Trochu překombinované na můj čtenářský vkus.

koki.veru
11.02.2023 5 z 5

Thriller to rozhodně nebyl, ale velice pěkný příběh. Četlo se to velice pěkně, zajímavá zápletka, zajímavé postavy. Moc povedená knížka.

Ronny97
14.01.2023 5 z 5

Jak už tady bylo psáno, neřadila bych mezi thrillery. Nicméně se mi kniha moc líbila, dobře se četla a skončila přesně tak, jak jsem čekala.

čef
16.10.2021 4 z 5

Pro mne to bylo místy opravdu trýznivé čtení – tolik emocí a tak podrobně popisovaných jsem mít ani nemusel. Příběh samotný nebyl špatný, na právnických okamžicích bylo zřejmé, že je autorka v tomto oboru zběhlá. Také konec jsem si vychutnal a tak jsem rád, že jsem knihu nakonec zdolal.

L.Helena
27.09.2020 5 z 5

Neřekla bych, že je to thriller (možná až na pár pasáží v závěru), spíš se jedná o rodinné drama. Knížka se dobře četla, obzvlášť se mi líbily výborně vykreslené rodinné vztahy, pochybnosti či důvěřování člověku, o kterém víme, že v minulosti opakovaně lhal, i pasáže o důvodech a podstatě lhaní.

kniha
03.09.2020 5 z 5

Skvěle napsaný příběh, knížka se čte jedním dechem. Rodina, vztahy..

Lauralex
30.08.2020 4 z 5

Ve světě thrillerů jsem v podstatě začátečník, takže možná k tomu zatím přistupuji mírněji a hodnotím výše než kdejaký znalec, každopádně kniha to po literární stránce rozhodně není špatná. To, že autorka má zkušenosti jak v psaní, tak v právu, a umí pracovat s příběhem i textem, se nedá popřít a tady to funguje komplexně.

Jelikož tolik načteno ještě nemám, nemůžu úplně říct, které atributy jsou v tomto žánru a příbězích nejzásadnější a jak přesně je posoudit, v každém případě to mělo spád i přesvědčivou zápletku. Udrželo to mou pozornost i napětí, zajímalo mě, jak to dopadne, vzbudilo to ve mně otázky i domněnky, takže to zásadní, co jsem očekávala, bylo splněno. Nicméně někde mi to přišlo až příliš překombinované a americké, zkrátka už moc tlačení na pilu a přizpůsobené pro líbivost čtenáře. Každopádně celkově je to napsáno velmi čtivě a člověka okamžitě vtáhne do děje, protože Bonnie předhazuje zápletku, indície a vyústění tak zaujatě a sporně, že nemůžete žít bez toho, aniž byste se dozvěděli, jak to dopadne.

Ať už jste v tomto žánru staří pardálové, nebo začátečníci, myslím, že tato kniha vám naservíruje příjemně napínavý a psychologický příběh, který vám možná nedá spát.

simviki
27.08.2020 4 z 5

Tak tohle je hodně zvláštní kniha. Ze začátku trochu rozvláčná. Rozjíždí se několik vláken příběhu a čtenář má tendenci držet se jen toho hlavního, nejsilnějšího, ostatní přeskakovat. Nedělejte to prosím, protože ke konci se v překvapivém závěru všechna vlákna spletou dohromady. Je to neobvyklý psychologický a detektivní román také o tom, co všichni již stokrát zažili, že hranice pravdy a lži je velice tenká a že pod " svícnem bývá největší tma" .

evasamankova
23.01.2020 4 z 5

Přesvědčivý styl i komplexnost zápletky a veškerého dění dělají z knihy velmi čtivý román.

VasnivaCtenarka
18.01.2020 4 z 5

Bohaté zkušenosti spisovatelky ze světa soudů a právního systému dodaly knize šmrnc a zajímavost. Kniha však není pouze o právních kličkách. Je o rodinném příběhu, který hluboce zasáhne všechny členy rodiny. Je o lásce, smrti, ztrátě, smutku a odpuštění. To všechno v knize najdete – a to je již solidní základ pro dobrou knihu, nemyslíte? Kniha se četla velmi dobře. Děj mel spád. Je to zase trošku jiná kniha než klasická detektivka či thriller.

Janda777
05.01.2020 4 z 5

Kniha se čte moc dobře. Zaujal mě popis rodinných vztahů.

Štítky knihy

soudní procesy sourozenci rodinné vztahy vina psychologické thrillery

Autorovy knížky

2019  78%Dům v plamenech