Dům u veselé slzičky

Dům u veselé slzičky https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88236/mid_dum-u-vesele-slzicky-Tak-88236.jpg 4 6 3

Znáte strýčka Jedličku? Herce, vypravěče a kamaráda všech kluků a děvčat? Kdo by ho, prosím vás, neznal. A kdo z dětí si aspoň jednou nepřál, aby si k němu večer nepřisedl na postel a nevyprávěl mu něco hezkého. Jenže je vás tolik, že by to strýček Jedlička nestačil, i kdyby se rozkrájel na kousky. A tak vám místo sebe posílá knížku, kterou napsal se spisovatelem Vladimírem Thielem. Děti táty Tejdne vás v ní provedou pohádkami, ze kterých se dovíte, co zkusil krotitel Drobeček, než našel ztracenou žirafu, jaké potíže měl nápověda Klimbal se svou ospalostí, jak se psací stroj vytahoval, a mnoho dalších zajímavostí. Ale nejlépe bude, když si celou knížku přečtete sami.... celý text

Přidat komentář

Naďa2411
23.01.2024 2 z 5

Knížku jsem našla u babičky, nejdříve mě překvapilo, že zde na DK má pouze dvě hodnocení. Buď kniha povídek pro děti nebyla známá, nebo není oblíbená. Za mě slabý průměr. Jsem zvyklá na jiný styl. Hlavním dějem jsou různé věci ze ztrát a nálezů, které ožívají . Rychle knížku vrátím.

hrdlickova_61
10.04.2019 5 z 5

Vtipné, osobité pohádky, jejichž atmosféra se mi líbila a dodnes si z nich toho hodně pamatuji, i když jsem je už dlouho neměla v ruce. Ráda bych si někdy přečetla i jiné knížky tohoto autora. Znám zatím jen některé - a teď tady vidím, kolik jich napsal.


Megii
11.09.2011 3 z 5

Tuto knížku jsem četla jako malá, takže si z ní nic moc už nepamatuju, ale vím, že jsem ji měla ráda, i když nepatřila mezi mé nejoblíbenější pohádky.

Autoři knihy

Antonín Jedlička
česká, 1923 - 1993
Vladimír Thiele
česká, 1921 - 1997

Kniha Dům u veselé slzičky je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce8x
Chystám se číst1x
dalších seznamech1x