Duchovní harmonie

Duchovní harmonie https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463261/bmid_duchovni-harmonie-Xme-463261.jpg 4 2 2

Jsme děti této země a v našem zájmu je vrátit se do světa duchovní harmonie - zpátky k Bohu,zpátky domů. Svoboda a individualita se odevzdáním neničí.

Přidat komentář

Skala317
13.07.2021 5 z 5

Nádherná útla brožúrka, ktorú sa mi podarilo akoby "zázrakom" zohnať z jedného výborného kníhkupectva. Na sotva 50-tich stranách sa odkrýva nový svet. Zistíme, že to čo vnímame zmyslami /uši, nos, oči, dotyk/ nie je skutočné. Existuje to, no nie je to skutočné. Pretože zmyslové vnemy ako sluch, hmat, chuť, zrak, a tiež aj myseľ, myšlienky, mená a tvary - majú niečo spoločné. Prichádzajú a odchádzajú. Menia sa. Dom v ktorom žijete, telo v ktorom žijete, krajina v ktorej žijete, auto a majetky, ktoré máte tu jedného dňa nebudú.

Vaše telo tu nebude, vaša rodina /mama, otec, syn, dcéra a podobne/ nič o čo sa v hmotnom svete opierate a čo vytvára iba ZDANLIVÚ istotu. Takisto osoba ako Fero, Ivan, Klaudia, architekt, lekár, masér, učiteľ, vychovávateľ... Toto všetko jedného dňa odíde. Sú to iba role.

Čo je teda trvalé? O čo sa dá oprieť a čo je tým drahokamom o ktorom hovoria veľkí učitelia ľudstva? Existuje čosi, čo je skutočné a to sa nemení. Neodchádza a neprichádza. Iba JE. Môžeme tomu hovoriť Kristovo vedomie, Krišnovo vedomie, Buddhova podstata, Absolútno, Boh, Šiva, Višnu, Ráma - akokoľvek to môžeme nazvať ono to aj tak nemá žiadne meno. Nemôžeme to vidieť, no môžeme to cítiť a vnímať. Je to tu a my sme tým.

Len to často necítime a v každom živote sme ako sochári, ktorí z neforemnej a hrubej skaly vytesávajú svoju podobu. Niekto nevytesáva a oddáva sa pôžitkom a zábavám. Iný o tom číta a chce to robiť. Ďalší si už kúpil dláto a pomaly skúša. Iní sa učia od majstrov ako na to a ďalší usilovne osekávajú skalu, aby sa dostali k soche.

Čo je tou skalou a čo je sochou? Diela od Ramana Maharšiho, alebo Eduarda Tomáša o tom hovoria jasne.

Tí ktorí sa k tejto knižke dostanú, prečítajú si ju, alebo len okolo nej prebehnú, či budú čítať tento komentár - máte návod ako na VŠETKO vo Vašom živote. V tejto knižke sa Pravda neprejavuje ako jediná a pravá a ostatné pravdy sú len menej hodnotné... Táto knižka nie je náboženstvo vytvorené človekom a rozumom... Neprezentuje sa tu niečo najvyššie v porovnaní s tým menej nižším. Nie je dogmatická a nehovorí len o jednej správnej ceste k Bohu. O "správnej" ceste vykúpenia a mučeníctva. To určite nie. Naopak. Všetky cesty vedú k Bohu a všetky sú rovnako hodnotné a dôležité. Jedny však idú priamo, zatiaľ čo ďalšie môžu ísť obchádzkami. No v podstate to nie je dôležité. Viete, čo je dôležité? Byť otvorený a bdelý. Prebudiť sa do Srdca.

Ďakujem.

HARE KRISHNA HARE KRISHNA
KRISHNA KRISHNA HARE HARE
HARE RAMA HARE RAMA
RAMA RAMA HARE HARE

Ukážka z knižky:

Moudrý člověk si je vědom i jiné sféry života. Ví, že není součástí smrtelného světa, který je jako ohromné divadlo.
Jasně cítí: "Jsem nesmrtelný, jsem součástí nesmrtelného světa, ale z nějakého důvodu jsem se zapletl do tohoto smrtelného aspektu existence. Jakmile ze sebe setřesu tuhle vazbu, dostanu se do normálního stavu." Zjistí, že on sám - duše, která cítí a vnímá - je příslušníkem jiného světa, ale zapletl se do tohoto smrtelného a bolestivého světa. S pomocí své realizace se krok po kroku přibližuje k nesmrtelné sféře. Jakmile se k nám dostanou pozitivní důkazy, začneme si ujasňovat "Nyní to všechno vidím a slyším a tato existence je mnohem skutečnější než svět, který je kolem mě. Svět kolem je spíš mlhavý a vágní, ale to, co teď vidím, je mnohem reálnější."

666Jitka
17.01.2021 3 z 5

Útlá knížečka, ve které guru stručně vysvětluje, jak dosáhnout duchovní harmonie, lásky a nesmrtelnosti. Zabývá se životem člověka, který by měl směřovat hlavně k duchovní cestě a prozření, naopak by neměl být hromaděním věcí, požitkářstvím a duchovním úpadkem. Takže pozor na to, jak žijete lidi - může se Vám snadno stát, že se v příštím životě narodíte jako červ místo, abyste se stali součástí Absolutna ...


Štítky knihy

buddhismus

Autorovy další knížky

1995  0%Skrytý poklad Sladkého Absoluty
2019  80%Duchovní harmonie

Kniha Duchovní harmonie je v

Přečtených2x
Chci si koupit1x