Duch Korban Manoru

Duch Korban Manoru https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211266/duch-korban-manoru-tunely-dusi-211266.jpeg 1 3 2

Poté, co byla parapsycholožce Anně Gallowayové diagnostikována rakovina, se jí začne zdát neustále se opakující sen. V něm se setkává se svým vlastním duchem. Sen se odehrává na starém zámku Korban Manor v Apalačském pohoří, který v současnosti slouží jako rekreační objekt pro umělce. Anna se na zámek rozhodne vydat, poháněna jak strašidelnými příběhy, které o usedlosti kolují, tak i touhou poznat vlastní osud. Sochař Mason Jackson přijde na Korban Manor, aby se zde chopil své poslední příĺežitosti a pokusil se prosadit jako umělec. Pokud neuspěje, musí se vzdát svých snů. Stane se posedlý dřevořezbou Ephrama Korbana. Přestože začíná pochybovat o své motivaci, nedokáže se ubránit záchvatu tak obrovské míry tvůrčího šílenství, jakou ještě nikdy předtím nezažil. V zámku, který v sobě skrývá mnohá tajemství, hoří nepřetržitě ve všech jeho prostorách oheň v krbech. V každé místnosti visí na stěnách portréty Ephrama Korbana a klamavá zrcadla. Vychází Modrý říjnový Měsíc, který naučí poznat skutečnou sílu vlastních snů jak živé, tak i mrtvé.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Jana Wilhelm
Originální název:

The Manor , 2004


více info...

Přidat komentář

TerezaMondeková
04.02.2022 1 z 5

Popis poměrně zajímavý, ale po přečtení... Příšerný! Úplně první kapitola mě docela zaujala, ale pak nadšení odpadlo. Na jednu stranu mi to připomínalo knihu Dům na kopci, název mi zase připomínal Tajemství sídla Craven Manor... Postě žádná originalita, ale bohužel ani napětí, nebezpečí, akce, láska... Upřímně mi přišlo, že i ta "nadpřirozená" stránka je dost odfláknutá. Občas mi přišlo, že jsou v knize neuvěřitelné bláboly, nudila jsem se, ke konci už jsem přeskakovala, protože jsem chtěla, aby už byl konec. Žádná z postav mi moc nepřirostla k srdci, konec příšerný. Nerada dávám knihám nejhorší hodnocení, tak dám aspoň jednu hvězdičku za obálku. Ke knize se rozhodně vracet nebudu!

kiki11
02.08.2020 1 z 5

Nedočteno. Do této knihy jsem se pustila kvůli čtenářské výzvě (kniha, která je méně než 20x v přečtených), ale prostě to nešlo. Několik týdnů jsem se nad ní trápila, když jsem zjistila, že se zřejmě bude jednat o fantasy, které nevyhledávám, tak se moje nechuť ke čtení ještě prohloubila. Nedá se říct, že by autor neuměl psát, ale možná by stačilo méně popisů, méně postav a trochu víc napětí a akce. Dostala jsem se ke druhé třetině, ale stále se tam nic nedělo, takže jsem to vzdala. Nevím, jestli se ke knize někdy vrátím.


Autorovy další knížky

2014  27%Duch Korban Manoru
2016  60%Domov ztracených duší

Kniha Duch Korban Manoru je v

Přečtených3x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce12x
Chystám se číst1x