Druidský král

Druidský král https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45671/bmid_druidsky-kral-TT5-45671.jpg 4 34 7

Fascinující příběh z hlubin věků, v nichž se v neprostupných galských hvozdech střetly dvě epochy – římská „civilizace“, podrobující si bezohledně celý svět, a galští „barbaři“, bojující za zachování svého tradičního způsobu života, je mistrným vyprávěním staré legendy. Vercingetorix, Caesar i další historické postavy se v nich stávají lidmi, jejichž naděje, lásky, pochybnosti i odhodlání zformovaly prapočátek nám dnes známé galské historie... Vercingetorix prožívá poslední bezstarostné dny mládí. Jeho otec je při pokusu korunovat se galským králem, aby mohl ze země vyhnat Římany, zatčen a popraven; syn najde úkryt v druidské škole, kde se učí tajemným dovednostem nástupce Nejvyššího druida. Až do chvíle, než se na prašné římské silnici protínající Galii poprvé setká s Gaiem Juliem Caesarem…... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Druid King , 2003


více info...

Přidat komentář

Han-nah
05.05.2019 3 z 5

Kniha, ve které vás děj zavede do starověku. Boje, kdy se střetávají dva světy. Civilizovaní Římané, kteří si podrobují svět a galští barbaři, kteří žijí svým tradičním způsobem života.

braunerova
25.02.2019 odpad!

Aeduové neboli Haeduové jsou Eduové, Diviciak je Diviacx - tohle bych ještě strávil. Horší byla ta červená paprika, co měl Caesar k večeři - zřejmě mu jí dovezl sám Kryštof Kolumbus. U té večeře hosté seděli - že by na lehátkách? Caesar mluví jako žralok z Wall Street, zřejmě americká představa starověkého kapitalisty. Alexander Makedonský prý skončil jako císař - jako že od slova caesar 300 let před Caesarem? Tažení proti migrujícímu kmeni Helvétiů autor ani nezmínil.
Skončil jsem na straně 30. Autorovi znalosti antiky jsou tristní a překlad tomu nasadil korunu. Mělo mě varovat, že Norman Spinrad je autor scifi. No nic, 80,-Kč je v pekle a kniha poputuje do knihobudky.


Rigel-nika
25.08.2017 5 z 5

skvělé počtení

Nimue
25.08.2017 5 z 5

vřele doporučuji

Atanone
21.05.2017 5 z 5

Původně jsem nechtěla komentovat,protože o knize je tak hodně řečeno v komentářích přede mnou..Tak jen snad nemůžu nepřipomenout tu (pro Římany) slavnou a děsivou bitvu u Alesia..Vlastně-dá se tomu vůbec říkat bitva? A dá se tomu říkat vítězství?

ivulka15
08.03.2016 5 z 5

Fascinující kniha o nelítostném boji mezi Vercingetorixem a Gaiem Juliem Caesarem o starověkou Galii.Byla to krutá a krvavá doba.Praktiky římských vojevůdců byly nelítostné a pro galské kmeny mnohdy nepochopitelné.Knihu mohu doporučit všem milovníkům historie. Je poutavá od první do poslední stránky.

Vojslava
16.06.2013 4 z 5

Další z románů k tomuto tématu, zajímavý tématem, jak se dva hlavní protivníci učí vzájemně svým myšlenkovým pochodům, své taktice... když k sobě nacházejí přes opačné póly svých postojů cestu. Ale závěr už je sáhodlouhý, ztrácí tempo a napětí... Zkrátka dobrá kniha, ale ne nejlepší, kterou jsem k tomu četla. Nicméně vezměte to do ruky, nudit se zřejmě nebudete... :-)

Štítky knihy

starověký Řím Galové Gaius Julius Caesar

Autorovy další knížky

Norman Spinrad
americká, 1940
2003  81%Druidský král
1995  76%Železný sen