Druhý verdikt

Druhý verdikt https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171631/druhy-verdikt-171631.jpg 4 43 16

Slovensky. Autor úspešných bestsellerov z lekárskeho prostredia prináša vo svojom najnovšom, už štrnástom románe príbeh Dr. They Sperelakis, idealistky, ktorá v snahe pomôcť svojmu otcovi čelí obludnému sprisahaniu lekárov. Postupne, ako odkrýva tajomstvo okolo svojho otca a podivuhodné praktiky v nemocnici, zistí, že bojuje o viac, ako otcov život. Tento krát je autor ovplyvnený aj priamo jeho vlastným synom, ktorý rovnako ako hlavná hrdinka románu trpí tými istými zdravotnými problémami. Dokonalá znalosť problematiky a prostredia a autorov brilantný rozprávačský štýl sú pre čitateľa zárukou jedinečného čitateľského zážitku.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Aktuell
Originální název:

The Second Opinion , 2009


více info...

Přidat komentář

simca9342
25.04.2024 5 z 5

Přečtená před lety. K recenzi jsem se dostala až k dnešnímu datu

Ano. Opět kniha s hlavní postavou "na spektru" , u které jsem to z pár přečtených stránek netušila. Navíc ani v obsahu děje nic takového není uvedeno. Napínavý příběh o oboru medicíny, ale i o vážném rozhodnutí.

Thea je pro své blízké a přátelé outsider věčně zahrabaný v knihách a medicínských skriptech.Má jednu z forem autismu - Aspergerův syndrom. Sice má strach z určitých zvuků, nechápe vtípky od sourozenců, má obtíže v komunikaci a za účelem jejich zvládání si prodala nespočet sezení a skupinových setkání, ale má geniální paměť ve svém oboru. Je lékařka a na jejím oddělení je hospitalizovaný její táta po nehodě. Je na přístrojích a nikdo ani z vedení mu nedává moc velkou naději. Taky bratři a sestra by raději léčbu ukončili. Thea si ale myslí něco jiného. Zjisti, že to bylo úmyslné ublížení na zdraví s cíleným zabitím. Proto nesouhlasí s podepsáním ukončit léčbu. Přesvědčí je Thea , že mají počkat?

HŠ
15.10.2023 1 z 5

Já byla hodně zklamaná. Žádný pořádný zvrat, plno klišé, posledních 20 stránek jsem četla snad tři dny, protože mě vůbec nezajímalo, jak to dopadne.


Knihomolka506
25.08.2022 5 z 5

S hlavní postavou mě pár věcí spojuje. Hlavně diagnóza, neumět lhát a funkce přečíst a nezapomenout. Někdy připomínáme přednášející profesory,  protože používáme obě encyklopedické výrazy. Thea je pro své okolí podivínka, outsider zakuklený v knihach bez špetky emocí. Má totiž formu PAS -Aspergerův syndrom. Sice už od dětství nechápe běžnou komunikaci,  narážky sourozenců, proto si prošla mnohými terapiemi, ale má geniální paměť ve svém oboru. Někdy se to strašně hodí. Je lékařka a na jejím oddělení po střetu s autem leží její otec napojený na přístrojích. Sourozenci chtějí léčbu ukončit,  myslí si, že už to je zbytečné a vleklé,  ale Thea je opačného názoru. Dozví se , že šlo o cílený útok s vražedným úmyslem. Říká, že otec by měl dostat druhou šanci. Dokáže obstát a obhájit svůj názor a přesvědčit nejen sourozence , ale i komisi personálu?  V příběhu se odvíjí osudy více postav.

Stanas513
24.03.2022 5 z 5

Opět velice čtivý román z lékařského prostředí. Zajímavá zápletka se zajímavým a nečekaným koncem.

Eeve
03.09.2021 4 z 5

Michael Palmer je môj tretí najobľúbenejší spisovateľ čo sa thrillerov s lekárskou tematikou týka - hneď po Cookovi a Goldbergovi :) Túto knižku som dostala na narodky. Opäť som sa bližšie zoznámila s niektorými diagnózami či okolnosťami venovanými lekárskej starostlivosti, človek sa tu vždy niečo naučí a nové dozvie. Kriminálna zápletka dobrá, s dosť prekvapivým koncom, čo sa hlavného padoucha týka. Prečítala som ju raz dva, a hneď idem aj na ďalšiu Palmerovu knižku :)

pch1976
15.05.2021 1 z 5

Knihy tohoto spisovatele mají jako dějovou zápletku výborný potenciál, který ovšem neumí vůbec využít, choroby i okolnosti jsou téměř neuvěřitelné a překombinované.

zimka.r
16.05.2019 4 z 5

Kdys jsem narazila na tyto knížky a od té doby si čas od času jednu přečtu. Opět lékařské prostředí, zápletka a na konci opět napětí jak to dopadne.

marimari
23.04.2019 3 z 5

Nenáročná, čtivá, odpočinková.

Kerberos
09.07.2018 3 z 5

Průměrná kniha z lékařského prostředí i když jsem podezřívala úplně jiného padoucha.

muchomurka
22.05.2017 3 z 5

Kniha se četla dobře, rychle, ale něco jí chybělo. Měla velký potenciál, který autor nevyužil. Místo, aby byla napínavá a napětí se gradovalo, tak to bylo pořád stejné, lehce to plynulo, zvraty ani zvraty nebyly, pořád se jelo v zajetých kolejích a opakovaly se ty samé scénáře. Přesto závěr byl překvapivý a na můj vkus trochu zkratkovitý, rychlý. Snesla bych tuhle knihu celkově proracovanější. Ale co oceňuji je netypická hlavní hrdinka Thea a sympaťák Dan a skvělá Hayley.

TaLu
20.04.2016 4 z 5

Příjemná detektivka z lékařského prostředí. Jen hlavní postavy mi tentokráte přišly málo uvěřitelné. Nebo toho děje na ně bylo až moc ? Nebudu to rozebírat, protože nechci prozrazovat zápletku, ale během několika dní tohle všechno ? Ale autor rozhodně umí psát příběh zasazený do prostředí nemocnice. Jen jsem si připomněla větu mé maminky, jež říkala : "už mi ty detektivky nepůjčuj, nebo nikdy nepůjdu do nemocnice " a musím uznat, že po dočtení s ní začínám souhlasit :o)

MAXA71
23.03.2016 4 z 5

Výborný dej a ešte lepší a nečakaný záver. ďalšia skvelá kniha od tohto autora.

ovpana
07.12.2014 4 z 5

Hezká kniha z lékařského prostředí,nenáročná,ale dobře se čte.

Liana
28.04.2014 4 z 5

velmi dobrá kniha, pútavá a hlavná hrdinka veľmi neštandardná - iná ako bežne, naozaj odporúčam

lenocka2013
08.09.2013 4 z 5

Vyborny pribeh, necakala som to, ohromilo ma to, kto za tym vsetkym stal. Precitajte.

čef
28.01.2013 5 z 5

No dobře, schéma je mírně ošoupané ! Čtení je to ale příjemné, nevzrušivé, nanejvýš vhodné do rituálu před spaním. Jeden se také sem tam něco dozví z lékařství a může okolo sebe napříště házet Arspergerův syndrom nebo stav locked-in a to za těch pár hodin příjemně strávených s tímto dílem určitě stojí.