Druhá kniha vikinga Vika

Druhá kniha vikinga Vika https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/10591/druha-kniha-vikinga-vika-10591.jpg 5 98 9

Viking Vike série

>

Malému Vikovi, synovi náčelníka Halvara, se všichni posmívají, že není žádný válečník. A to on opravdu není. Raději víc přemýšlí a snaží se protivníky přechytračit. Světe div se, nakonec velcí a stateční bojovníci, když jsou v tísni, dají na rady malého kluka, kterému to opravdu pálí. Druhý díl oblíbených příběhů z dávné historie přináší tři knihy Viking Vike králem za zásluhy, Viking Vike v zemi Mávinků a Viking Vike a Divousové.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Vicke Viking Hederskung, Vicke Viking i Vinland, Vicke Viking och burduserna


více info...

Přidat komentář

Natique
18.04.2023 5 z 5

První i druhou knihu Vikinga Vika jsme s dětmi četli před spaním. Musím se přiznat, že mě neustálé dohady a pošťuchování mezi postavami neskutečně nudilo. Několikrát během čtení jsem si říkala, že už to nedám, že se s dětmi domluvím, aby si knihu přečetly samy, ale vždycky v tom okamžiku se ozval ohlušující smích. :-) Dětem očička plály nedočkavostí, jak to všechno dopadne, a kolem hlaviček se jim jiskřilo, jak se snažily vymyslet, co Vike vymyslí. :-) Po dočtení u nás zavládl velký smutek a zklamání, když jsem dětem řekla, že třetí díl Vikinga Vika není. Ale po chvilce se zajiskřilo a děti přišly s řešením. Dáme si druhé kolečko :-)

TomHr
09.04.2020 5 z 5

Krásné uchopení motivů ze severské mytologie. Humorné a mírně praštěné příběhy, které se točí kolem malého vikinga, u nás myslím nenajdeme moc dětské literatury s podobným námětem. Přístupný jazyk, pěkné ilustrace, to vše dělá z Vikinga Vika jednu z nejlepších knížek pro jen trošku odrostlejší děcka.


klodnerovic
25.07.2019 5 z 5

Přečteno v rámci mise "ALBATROS". Na to, že jde o knihy ze sedmasedmdesátého, jsou vskutku čtivé. Dokud nepřijdu na to, jak to udělat, aby si je děti více půjčovaly, asi nebudu spát. Vike by pro ně byl vzor podle mého gusta. Důvtip, pohotovost, zručnost, soucit - to jsou aspoň vlastnosti a dovednosti! :-)

Lukin2
20.08.2018 5 z 5

Kniha úžasná v dětství kdy jsem ji dostal jako odměnu na základní škole, no teď ji chci poslat dál, někomu kdo takové dobrodružné příběhy čte, pokud si pamatuju tak je to i pro holky.

SSTknihy
19.06.2018 5 z 5

Pokračování dobrodružství malého vikinga Vikeho, syna drsného válečníka, který místo síly raději využívá svého důvtipu a vynalézavosti, díky čemuž se on i všichni ostatní dostanou snadno z každé šlamastyky.

pepa4081
26.05.2018 5 z 5

Knížku jsem dostal a poprvé přečetl, když mi bylo deset let, a i dnes po čtyřiceti letech se k ní občas vrátím. Díky ní si prostě Vikingy neumím představit jinak, než jako dobrosrdečného tátu Halvara, starostlivou maminku Ylvu a Vika, kterému se okolo hlavy rojí hvězdičky (což jsem mu trošku záviděl). Úžasná knížka plná laskavého humoru, u které si vždycky výborně odpočinu. A k tomu ještě nádherné ilustrace Ewerta Karlssona. U takových knížek lituji, že nejsou bez konce.
„Halvar při posledních obětních slavnostech obětoval bohům několik volů, aby byl Vike statečnější. Ale bohové si voly nechali a na Halvara se vykašlali. Takhle jednali často, byli to vyložení podvodníci.“
Vrcholně uspokojivé!

kap66
11.12.2017 5 z 5

Bráním se označení "kniha mého dětství", protože jsem ho použila už víckrát, ale nemohu jinak; kniha mého dětství! Mám na mysli oba díly (které vyšly v 70. letech), ty celkem tlusté knížky (s vtipnými ilustracemi) - kdyby měly stránek dvojnásob, pořád bych byla smutná, že už jsem na konci. Četla jsem je po několikáté i v středoškolském věku a později z nich citovala budoucímu manželovi (který, chudák, je nečetl) - např. dodnes mu občas říkám z legrace: "Bílý písek, bílý písek...", když ho chci pozlobit. Kvůli takovému čtení jsem v dětství toužila po tom, stát se spisovatelkou - umět tak vymyslet něco tak milého a vtipného... To víte, že toho nejsem schopná, to dokáže málokdo.
Právě jsem se rozhodla: jdu si oba díly znovu přečíst, mám potřebu dodat si optimismus a dobrou náladu.

MOu598
23.05.2017 4 z 5

Četla jsem v srpnu 2007. Podle mých poznámek:
Hezké, dětské, milé, fantazie, i legrace. Chytrost vítězí.
Citát:
"Čím víc rozdávám, tím víc získávám."

Marceles
11.01.2015 5 z 5

Vřele doporučuji k přečtení všem bez rozdílu věku a pohlaví ... moc povedená inteligentní knížka, stejně kvalitní jako První kniha Vikinga Vika.