Abeceda zvířátek

Abeceda zvířátek https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504255/bmid_abeceda-zviratek-Rb6-504255.jpg 5 7 3

Užij si legraci a nauč se přitom celou abecedu! Víš, co umí anakonda? Proč chce blecha změnit zaměstnání? Kvůli čemu domlouval candát cejnovi a koho potkala činčila? Proč dostal wapiti právě takové jméno a jestli mu vadí? Přijď na to a mnoho dalšího. Čekají na tebe veselé říkanky s krásnými obrázky. Na konci najdeš omalovánky s úkoly, spojovačku i pexeso. Abeceda zvířátek obsahuje přes 60 limeriků s barevnými ilustracemi i perokresbami.... celý text

Přidat komentář

tetanurae
27.04.2023 5 z 5

Když jsem byl malý trumbelín, nemohl jsem se dost nabažit básniček Jiřího Žáčka, jimž nezřídka zdobily stránky ilustrace Adolfa Borna.
A co se v mládí naučíš, coby starej cyp jako když najdeš. A já se do dětských let vracím hrozně rád. Směju se, tleskám a raduju se.
V tomto případě tomu tak bylo, neboť tahle ňuňu knížka od nebývale šikovné a talentované Vladimíra Staňková ze mě učinila dvoumetrové smějící se trdlo. A to je prostě pecka!
Je umění napsat knihu, aby dokonale bavila děti. A tím tuplem je o to složitější napsat knihu, aby současně chytila i dospělého.
V téhle najdete kompletní abecedu zajímavých zvířecích druhů, přičemž každý má svou unikátní říkanku. A že fakt stojej za to!
Bobři:
Předháněli se dva bobři,
kdo postaví hráze obří.
Za chvíli měl první padla,
druhému však stavba spadla.
Ti se jen tak neudobří.

Jinými slovy, toto je povinná četba každého předškoláka, školáka i vysokoškoláka.
Četl jsem jako e-knihu a včil si jdu koupit v papíru.
Celkové hodnocení 90% -hluback-

Strubina
24.03.2023 5 z 5

Kniha plná krátkých vtipných básniček o zvířatech zaujme jak netradiční formou rýmování, tak krásnými barevnými ilustracemi.
Abecedou děti provedou zvířátka, se kterými se nesetkávají denně- kočky a psi- to by byla nuda- tady se proběhnete se servalem, naučíte se parkovat s řasovníkem a o hloubce přátelství vás přesvědčí wapiti.
Není nad to dětem rozšířit obzory a zároveň slovní zásobu zajímavou formou! Připravte si encyklopedii (nebo google) - některá zvířata beztak neznají ani mnozí dospěláci.
U nás se stala kniha součástí každodenního básnění a některé básničky už u nás téměř zlidověly ;)


Nyxia
20.02.2023 5 z 5

Kniha určená především dětem. Obsahuje hravé básničky pro jednotlivá písmena abecedy + barevné ilustrace zvířátek. Pro seznámení dítěte s abecedou dobrý!

Užovky
Šly nakoupit tři užovky
do knihkupectví U Žofky.
Divily se: "Můj ty plaze,
to vychází hodně draze."
Zbyly jim jen dvě dvoustovky.

:o)))))))))

Štítky knihy

zvířátka česká poezie

Autorovy další knížky

2022  91%Vymetkout a záhada prázdného pokoje
2022  94%Abeceda zvířátek
2023  100%Vymetkout a zoubková víla
2023  100%Abeceda rostlin
2024  80%Ten šnek má flek

Kniha Abeceda zvířátek je v

Přečtených5x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x
dalších seznamech4x