Drákula (zkrácená verze)

Drákula (zkrácená verze) https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96613/bmid_drakula-TnI-96613.png 4 16 2

Úprava známého hororu o knížeti Draculovi, který nejprve v Transylvánii a později v Londýně šíří zlo a zkázu. Doprovází ho další nemrtví, kteří se živí lidskou krví. Profesor Van Helsing, Arthur, Jonathan a Mína se postaví zlu a snaží se Draculu zničit. Zkrácený a upravený příběh upíra z Transylvánie.

Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Dracula , 1995


více info...

Přidat komentář

Rachel
21.02.2014 4 z 5

Knížku jsem dostala omylem (dárce netušil, že je to zkrácená ilustrovaná verze "pro děti" a že už jsem četla tu dospělou:), tak jsem ji předala 13 letému klukovi a ten byl nadšen. Čtení pro nikoho 15+ to vážně není.

Lutziana
01.09.2013 4 z 5

Jedna z prvních hororových knížek, ke kterým jsem se ve svém dětství jako obrovský nadšenec do tematiky s upíry, dostala. Útlá knížečka, kterou jsem ve svých jedenácti letech přelouskala během deštivého odpoledne na jeden nádech. A vzhledem k tehdejšímu věku jsem byla příběhem nejen okouzlena (či spíše uhranuta), ale především jsem měla několik nocí pekelný strach ze tmy, který mi mj. zůstal díky podobným hororovým příběhům, čtených v ranném dospívání, až dodnes... Přestože jde o jednu ze slabších verzí převyprávění pompézního klasického hororu Brama Stokera, především pro mladší čtenáře se jedná o působivé čtení na pomezí dobrodružného románu a hororu.


Štítky knihy

převyprávění zkrácená verze

Autorovy další knížky

2007  85%Dracula: podle příběhu Brama Stokera (převyprávění)
2000  76%Drákula (zkrácená verze)
2000  73%Tajemné příběhy

Kniha Drákula (zkrácená verze) je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce6x
Chystám se číst1x