Drakobijec - moja cesta

Drakobijec - moja cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266328/drakobijec-moja-cesta-266328.jpg 5 17 7

Drakobijec – moja cesta je príbehom Artúra, ktorý túži po skutočnom dobrodružstve. Objavuje, že ozajstným dobrodružstvom je stávať sa lepším a skutočným hrdinstvom je zostať dobrý. Na ceste týmto jeho každodenným bojom ho sprevádza jeho otec a neznámy Pútnik. Dobrými radami mu pomáhajú premôcť lákavé (ale zlé) ponuky, ktoré prichádzajú v podobe draka. Artúr pochopí, že tento nikdy nekončiaci boj bude vyhrávať len vtedy, ak sa bude snažiť byť stále lepším. (A stačí aj po malých krokoch).... celý text

Přidat komentář

jasminecka
27.02.2023 5 z 5

Boj se sedmi nerestmi zpracovany pro kluky kolem deseti let (skolak, ktery ma uz nejake vlastni povinnosti, konicky, kamarady, a zacina vnimat i holky).
Draci hlavy (neresti) postupne utoci a Artur se diky radam Poutnika uci branit (pestovat ctnosti). Ocenuju, ze jsou rady pro boj vyvazene, aby clovek nesklouznul do druheho extremu - napr. proti lenosti lze bojovat cinorodosti, ale cas venovany druhym lidem neni ztraceny (x workoholismus zamereny pouze na vysledek). Prezentace neresti dobre graduje a navazuje. Zvlast se mi libi zaver, kdy odhali, jak funguje posledni hlava. Myslim, ze tahle knizka ma co dat i dospelemu ctenari.

Starmoon
30.01.2021 5 z 5

Super! Aj autorov zámer, aj spracovanie. Nakoľko to teda ako dospelá žena môžem posúdiť... Zdá sa mi však, že naozaj je len málo kníh, ktoré by som synovi dala o pár rokov do rúk radšej. Zatiaľ ňou bol teda obdarený aspoň iný chlapec v rodine – a zdá sa mi, že posolstva pochopil a prijal.


Kopretina
18.03.2018 5 z 5

Moc se mi líbila, doporučuji tatínkům, synům a určitě i dcerám. Čeká mě v nejbližší době poučení v oblasti čistoty/cudnosti/sexuality a zde je návod, jak se o této "dračí hlavě" hovoří, a moc pěkně. Jo, a závěr? Ten mě dostal, to přesně jsem dnes potřebovala slyšet. I syn knihu ocenil, pro mladší bude mít čestné místo u nás v knihovně.

helusa2
13.01.2018 5 z 5

Potoky slz jsem prolila dojetím při čtení této útlé knížečky... Dokonalé zpovědní zrcadlo pro věřící (rozhodně nejen děti), krásný podnět k zamyšlení pro ty, co (zatím) v Boha nevěří :-)

klodnerovic
18.07.2017

"Že co?" ptám se, kdykoliv si na tuto knihu vzpomenu. Nemůžu pochopit, kde se vzala. Co do formy by se jí dalo ledasco vytknout. Hlavní hrdina je až nereálně uvědomělý a to, že boj co boj probíhá vždy stejně, taky není nic, co by potěšilo, ale ... co do obsahu jde o pecku peckovatou. Možná že to teď trochu přeženu, ale ... druhé zpovědní zrcadlo, které by bylo takto srozumitelné, lidské a čtivé, jsem v rukou ještě nedržela. Takže ... doporučiji. Všem;-).

Citrínek
05.06.2017 5 z 5

Skvělá kniha, přečetla jsem ji jedním dechem, trošku jsem tušila, že bude dobrá, protože ji už četli moji kamarádi, ale knihy které dávám dětem, čtu osobně. Určitě bych rozšířila skupinu 9-13, myslím, že kniha je nejen pro kluky v této věkové kategorii, ale užitek z ní budou mít i jejich rodiče. .... rady jak porazit lenost, závist, hněv..atd potřebujeme jistě všichni...a jak praví Poutník malému Arturovi, Draka nikdy nezabiješ, můžeš jen vyhrát bitvu...jdu se připravit na další boj, člověk nikdy neví, která hlava na něj zaútočí.Palec nahoru!

Elmo
05.05.2017 5 z 5

Výborná věc a to už nejsem cílová věková kategorie 9-13 let.
Myslím, že Drakobijce je hodně inspirativní čtení i pro ostatní, zvlášť pro tatínky.
Čte se lehce, ale zároveň vás donutí zamýšlet se nad svým chováním, nad svým životem. Ideální pro kluky, kteří se sebou opravdu chtějí něco udělat, chtějí dospět v opravdové chlapy.
Líbí se mi taky, že příběh počítá s tím, že je normální chodit do kostela, ale nejsou to žádné sladké náboženské řečičky, které by děti stejně odradily. Je to moderní a zároveň nadčasové.