Drak znovuzrozený 2

Drak znovuzrozený 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21614/kolo-casu-drak-znovuzrozeny-21614.jpg 4 50 3

Kolo času série

< 3. díl >

Drak Znovuzrozený - dávno předpovězený vůdce, jenž má zachránit svět, a zároveň ho zničit. Zachránce, jenž má zešílet a pobít ty, které miluje, je na útěku před svým osudem. Je schopen se dotknout jediné síly, ale není schopen ji řídit, a jelikož ho tomu nemá kdo naučit - protože to naposledy muži uměli před tisíci lety - Rand al'Thor ví, že se Temnému musí postavit sám. Ale jak?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Návrat
Originální název:

The Dragon Reborn , 1991


více info...

Přidat komentář

klara1550
29.12.2023 3 z 5

Moc se toho v tomhle díle nestalo. Samé popisy toho, jak je kdo oblečený, jak vypadají budovy ve městech a že hostinští jsou tlustí. Posledních několik desítek stran bylo dobrých. Za mě je to ale fajn odpočinková kniha, kde člověk nějak klouže po stránkách očima a nemusí přemýšlet.

Gordonlord
14.04.2020 1 z 5

Druhý díl nastavované kaše. Není o tom co napsat, protože se tu vůbec nic nedělo ani nestalo.

Pročítáte si zrovna komentáře, abyste zjistili, jestli je tahle série pro vás a máte ji začít číst? Tak zde je pro vás pár upřímných faktů :

Celé ty roky, ještě než jsem cyklus "Kolo Času" začal číst, jsem žil v přesvědčení, že když obsahuje tolik knih, tak je to jistě rozsáhlý a epický příběh, kde se stane moře věcí, zvratů a kde prožijeme stovky zápletek propletených do obřího dějového celku. No - pravda je taková, že normální spisovatel, který není takový ultra-grafomanský idiot jako Jordan, by jednoduchý, a ve své podstatě strašně krátký příběh, jenž se zde táhne už přes !šest! tlustých bichlí, dokázal pohodlně odvyprávět na ploše poloviny jediné útlé knížečky.

Rovněž se zde asi nejvíce projevuje, že Jordan je přešitá ženská - je to feministické na každém rohu a kanonáda statí o tom, jaké šatičky kdo nosí, jaká je tady a tam móda, a jací jsou chlapi blbci, je nekonečná.

Navíc se zde stále opakuje všechno už stokrát popsané - pořad se tu chodí po hospodách, hostinští mají tlusté břicho a vždy hledají větší postel pro Ogiera. Aes Sedai jsou pořad chytré jako rádio a stále dokola přežvýkávaji proroctví o základní zápletce.

Snový svět, na kterém se tu Jordan snaží stavět to málo, co se zde má dít, je otravný a nic nikam v žádném směru neposouvá. Je pouze ekvivalentem již mnohokrát přemletých - v odstaci výše zmíněných - proroctví.

Být v Jordanově kůži, tak po dopsání tohoto dílu bych se hluboce zastyděl nad tím, jaký paskvil jsem stvořil, rukopis hodil do kamen a začal znovu a pořádně. Není zde totiž nic, co dělá dobrý příběh dobrým příběhem. Jednotlivosti pro potvrzení tohoto faktu se mi nechce znovu vypisovat.

Je fakt masakr, když si uvědomíme, že tenhle člověk obětoval tomuto cyklu zbytek života a dokonce zemřel aniž ho dokončil...a zemřel jen proto, aby ho nafoukl tunama a tunama prázdné vaty, která jeho čtenáře jen otrávila. To je smutnější než cokoliv, co jsem ve světé fantasy dosud viděl.

Nicméně neházím flintu do žita - závěr druhého dílu předchozí knihy byl výborný a dokázal, že když Jordan opravdu chce, tak přemýšlí a dobrý příběh udělat dovede. Mě nezbývá než doufat, že v následujících dílech opět chtít bude.


petrulka
09.03.2014 5 z 5

Skvělá jako předchozí díly, trochu překvapující závěr. Moc se mi líbí snový svět jako další obohacení příběhu.

Autorovy další knížky

Robert Jordan (p)
americká, 1948 - 2007
2012  79%Oko světa
1998  75%Oko světa 1
2019  85%Kolo času 0–14 (komplet)
2016  93%Bouře přichází
2017  94%Vzpomínka na světlo

Kniha Drak znovuzrozený 2 je v

Právě čtených1x
Přečtených96x
Doporučených4x
Knihotéce49x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x