Drahá ženo

Drahá ženo https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477846/bmid_draha-zeno-urN-477846.jpeg 4 221 60

THRILLER | Pro Beth tenhle slunečný den znamenal něco mnohem většího než pro ostatní lidi. Byl to první den její svobody. Utíká před svým životem plným bolesti a odříkání. Nebojí se využít čehokoliv, aby se dostala do vytouženého cíle. Je jen otázkou, jestli je dostatečně silná zvládnout veškeré nástrahy po cestě. Nebo měl její manžel pravdu a Beth je k ničemu? Jeffrey se vrátil po náročné pracovní cestě domů. Předpokládal, že na něj bude čekat manželka, ale našel jen prázdný dům. Samozřejmě, že po sobě zase zapomněla uklidit. Až se jeho žena vrátí, budou si muset vážně promluvit. Ale ta facka ho vážně moc mrzí… Marcus je vyčerpaný. V práci mají neustálý podstav, což znamená dlouhé hodiny přesčasů. Teď ještě dostal na starost ten nový případ zmizelé ženy, který má naprostou prioritu. Navrch ho manželka kolegy požádá o pomoc se synem, kterého nezvládá, a do toho všeho ještě narozeninová oslava jeho neteře, kde nesmí chybět.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Vendeta
Originální název:

Dear Wife , 2019


více info...

Přidat komentář

evin84
25.04.2024 3 z 5

No kniha byla pro mě čtivá ale až na poslední stránky...To už bylo moc na mě zamotané, vše se obratilo o 100 stupňů. Autorka nás vodila pěkně za nos a to moc teda nemusím.

Kira747
15.04.2024 5 z 5

Vyborny! Fakt jsem nadsena, vubec jsem to necekala, rikala jsem si, kdo to teda je... za konec jsem rada.


Knihomolka_176
07.04.2024 4 z 5

Thriller, u kterého máte celkem jasně daný průběh. Utíkající žena, co se bojí svého násilnického manžela, násilnický manžel, který je z jejího zmizení naoko zdrcený a tlačí na vyčerpaného detektiva, který do případu nedává všechno.
Jenže co když je to úplně jinak?
Čtení jsem si opravdu užívala, prvních pár stran je složitějších na pochopení, ale jakmile vás příběh pohltí, nepustíte knihu z ruky.
Psychothrillery z domácího prostředí já fakt můžu a ani tenhle nebyl výjimkou. Až na pár vtipně přeložených frází to bylo fakt super čtení a ten zvrat na závěr? Pecka!

mirunda
05.03.2024 5 z 5

Výborný. Asi až ve třičtvrtině knihy jsem zjistila, jak to opravdu je. Bylo to napínavé a chytře vymyšlené.

LisaBella
13.12.2023 4 z 5

Dlouhou dobu mi trvalo, než jsem se ke knize dostala. Stále jsem měla spoustu důvodů, proč ji neotevřít. Jednou nebyla správná nálada, jednou jsem neměla čas, jednou jsem měla lepší kousek ...
Je fajn, že jsem se k tomu konečně dopracovala. Velmi příjemné čtení. Přečetla jsem v podstatě za čtyři hodiny, na jeden zátah. Nechtělo se mi knihu odkládat. Zprvu lehce zmatené, ale velice rychle se začtete. Je to skutečně thriller, od začátku je zřejmé, co se stalo a příběhem se na jednu stranu objasňuje, na druhou pokračuje... Přesně od strany 183 jsem přesně věděla, co se stalo. Ale i tak jsem dočítala zcela zaujatá a nedočkavá konce. Příběh tří postav, prolínající se dějové linky, lehce i časové linie. Příběh o ženě, která se potřebovala zbavit tyranského manžela. A udělala to velmi chytře.

Jidu
08.12.2023 1 z 5

Achjo! Tohle se mi u thrillerů stává poslední dobou poměrně často. Námět je super, ale provedení ne.

Autorka absolutně neodhadla dobu, kdy vyrukovat s odhalením, takže dobře půlka (spíš víc) knihy byla nudná a zdlouhavá, na čemž jsme se s holkama ve štafetě shodly.

Já už také vím, co hledat, jelikož tento žánr je můj top, takže konec mě extrémně zklamal a překvapením nebyl.

Vlastně furt čekáte akci, kdy se něco stane, ale ve výsledku téměř nepřijde.
Myslím, že se opět dostáváme k tomu, že tohle je pro ty, kteří chtějí žánr zkusit, zjistit, jestli je to pro ně to pravé ořechové. Já to číst jako svůj první thriller, tak jsem nadšená.

Bohužel ale - kdo ví, co hledat, kdo toto čte pořád...na 90% to objeví a příběh pro něj ztratí smysl.

Oceňuji námět, ten byl fajn. Taková příručka pro úprk před manželem, ale bohužel jinak nic moc. Některé pasáže jsem měla chuť až přeskočit a i přes malý rozsah jsem knihu četla 5 dnů, takže asi tolik k záživnosti.

tereza8
02.11.2023 4 z 5

,,Nejistota nás nechává otevřené pochybám, ano, ale také nás otevírá vznešenosti a radosti a úžasnému překvapení. Také kráse naděje. Nic není jisté, nic není známé, ale právě v těchto momentech naší největší nejistoty se stávají zázraky.

Musím říct, že poslední kapitoly a stránky mne bavily asi nejvíce z celé knihy. Když se nad tím tak zamýšlím a dávám si dohromady souvislosti, jde o těžké téma a vlastně smutný příběh. V němž se zároveň skrývá neskutečná síla, odvaha a naděje.

ZuzanaZ83
29.10.2023 4 z 5

Zajímavě vystavěný thriller o zmizení jedné týrané manželky a pátrání po ní. Kniha je vyprávěna z pohledu tří hlavních postav.
Jiné knihy od autorky jsem zatím nečetla, ale určitě se o nich podívám. Tohle je tak za 3,5*.

Cemanka
26.09.2023 4 z 5

První třetina knihy mě bavila. V té druhé už mi Beth lezla na nervy, měla jsem podezření, že jí šplouchá na maják a chtělo se mi knihu hodit do kouta. No a na začátku třetí třetiny mi to začalo docházet a vážně jsem si finále užila.

aliza
09.08.2023 5 z 5

Tak jsem docela překvapená, jak se mi kniha skvěle četla a jak moc se mi nakonec líbila. Poslední třetina byla docela překvapující a celkově musím napsat, že kniha byla, dle mého názoru, prostě úžasná.

Vlaďkaa4
06.08.2023 5 z 5

Vyprávění třech hlavních postav tomu dává rychlý spád. Jeden deštivý den a jste schopni knihu přečíst. Rozuzlení se pomalu objevuje cca 50 stránek od konce. Takže to není to wow v posledním odstavci. Nic méně stojí za to přečíst.

Andynka
21.07.2023 3 z 5

Velmi zajímavý příběh o pohresovane ženě. Bohužel mi celkem brzo došlo, kam to celé směřuje. A byla jsem ochuzena o ten wow moment, ktery vám v ději vyrazí dech. To je za mě jediná, ale za to veliká chyba, která mi zkazila čtení.

Mandlevest
09.07.2023 4 z 5

Jako na houpačce:-). Hodnotím sice docela vysoko, ale po začátku, který mě dost bavil, přišla střední část knihy, která mě tolik nebavila a navíc jsem začala tušit avizovaný zvrat, který jsem si závěrem potvrdila. Jeden thriller z mnoha, který rychle přečtete, ale brzy nebudete vědět, o čem byl. Alespoň já to tak budu určitě mít. Ale jestli hledáte, při těchto parných dnech, něco nenáročného, tak akorát napínavého a máte rádi příběhy,ve kterých se střídá několik vypravěčů, budete spokojeni.

micha-ella
19.04.2023 3 z 5

Tento námět mám ráda, je napínavý. Poslední třetina knížky tady leckoho nadchla, mně se taky už od poloviny zdálo, že něco nesedí, ale tyto zvraty se mi zdají umělé a příliš literární, vymyšlené na efekt, prostě mi spíš zkazí dojem z celé knížky.

Satyrka
24.03.2023 4 z 5

Už od začátku mi na celém příběhu něco nehrálo a já tušila nějakou "zradu" od autorky. Někde za dvoustou stranou mi v hlavě blikla žárovka a od té doby už jsem se nemohla zastavit - musela jsem číst dál, abych si svou domněnku potvrdila nebo jen abych se dozvěděla, jak to vše je! Pak už jsem cítila napětí. A ano, bylo to tak, jak jsem si myslela, ale autorka nás k tomu stejně pomalu dovádí a pak přidá ještě něco navíc, co mě nenapadlo. Přesně tohle jsem od knihy čekala, takže jsem velice spokojená! Začátek na 3/5, konec 4/5!

Amitiel76
11.03.2023 4 z 5

Autorka tu vystavěla velmi neotřelý příběh. Od samého začátku vás vede určitým směrem, a v poslední třetině s dějem natolik zamává, že vás nechá s pusou dokořán. A vy jen tápete v paměti, kde jste mohli přehlédnout ty drobné indicie, které vám měly napovědět. Kdo je vlastně Beth? A kdo je její manžel? Kdo a před kým tu vlastně utíká?
Knih s podobným tématem jsem četla už
několik. Domácí násilí v různých podobách a s různým koncem. Jedno však mají společné. Nikdy se taková kniha nečte lehce. A tomu, kdo si něčím podobným na vlastní kůži neprošel, se to může zdát až k nepochopení...
Styl vyprávění autorka zvolila dobře. I děj z pohledu několika osob. Jen jsem bohužel měla pocit, že se do knihy nemohu patřičně začíst. Nedokázala mě tak docela strhnout. Ke stránkám mě přišpendlila až ta poslední třetina. Tak že slušné čtyři hvězdičky.

Pavlína2019
17.02.2023 3 z 5

Kniha se mi líbila, dobře a rychle se četla, autorka psát rozhodně umí.

Hodnotím tak z toho důvodu, že více než polovinu knihy mi "to nesedělo".
Nepasovalo mi to, co čtu a tudíž mě čtení už poněkud štvalo a nebavilo.

Pak jsem pochopila a bylo Aháá...
Takže opravdu vymyšlené pěkně a zajímavě.
Půjdu určitě na její další dílo.

Přečtěte si knihu sami....

PavlaA
15.02.2023 4 z 5

První dvě třetiny knihy mě moc nebavily, až poslední část. A nějak jsem tušila jak to asi dopadne. I tak to nebylo špatné čtení.

Peťulka3
15.01.2023 5 z 5

Na konci knihy přišlo: "Cože? To si děláš srandu". Fakt mě to vůbec nenapadlo.

Kimmy69
29.12.2022 5 z 5

Skvělá kniha, překvapivé rozuzlení