Dopisy Johna Lennona

Dopisy Johna Lennona https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139624/bmid_dopisy-johna-lennona-blo-139624.jpg 4 30 9

Dopisy Johna Lennona. Z dopisů Johna Lennona sestavil a předmluvou opatřil Hunter Davies - skotský spisovatel, který má na svém kontě přes čtyřicet knih, včetně mnoha životopisů; například Williama Wordswortha, Kryštofa Kolumba nebo Roberta Luise Stevensona.

Literatura naučná Biografie a memoáry Hudba a zpěv
Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

The Lennon Letters , 2012


více info...

Přidat komentář

Pítrs85
05.05.2022 3 z 5

Jakožto velký fanoušek The Beatles mám radost z každé publikace pojednávající o této nejslavnější kapele všech dob, o to větší z každé, která je OPRAVDU od samotných Brouků. Dopisy (a pohlednice a vzkazy), které ve svém životě John napsal, ukazují, jak moc zajímavou a komplikovanou osobností tenhle muzikant byl. Přestože jsem měl chvílemi skoro až voayeurský pocit (některá z těch psaní jsou docela osobní), jsem rád, že jsem mohl Johna vidět a 'poznat' zase z jiné stránky.

Hoper14
02.07.2019 5 z 5

Jednoznačně 5*.


DeepSea21
23.06.2019 5 z 5

Zajímavé nahlédnutí do Lennonova života formou dopisů.

Forest66
15.04.2018 2 z 5

Faktická část knihy mi přišla velmi zajímavá. Bohužel většina dopisů je pro nás, kterým nebyl dopis určen, naprosto bezobsažná (a značná část z nich je o ničem i pro adresáta) a hodně z těch dopisů, ze kterých se člověk skutečně i něco dozví, je bohužel vytržena z kontextu, chybí druhá strana pohledu na věc (byť se autor knihy snaží o jeho objasnění). Takže dopisy samotné přináší knize jen velmi málo. K nákupním seznamům se radši nebudu vyjadřovat.

Adéla123
19.08.2017 5 z 5

Pro mě, jakožto vášnivou fanynku Johna i Beatles, je tato kniha téměř svatyní. Dopisy úžasně zachycují vývoj vztahů s jeho první ženou Cynthií i Paulem McCartneym. Je z nich také patrné, jak moc se změnil jeho přístup k Beatles a celkový pohled na život poté, co potkal svou 'múzu' Yoko Ono. Každý, kdo se aspoň trochu o Johna Lennona zajímá, by si tuto knihu neměl nechat ujít.

Damato
01.07.2017 5 z 5

Četla jsem tuhle knihu strašně dlouho,ne proto,že by mě nebavila,ale proto,že jsem ji musela pomalu vstrebávat,už jenom proto,že Beatle byla hudba mého dětství ( když jsem starší sestře vymazala z tehdy ještě kotoučového magneťáku jejich písničky,které pracně nahrávala z půjčených elpíček a já poprvé a přiznám,že naposled viděla v jejich očích nenávist ke mně jako k nesnesitelné mladší sestře,která přes Beatles nahrála Suzy Qatro) a později jsem jejich muziku poslouchala a poslouchám,když je mi hodně smutno,knížka je každopádně skvěle sestavená.

St. Jimmy
28.12.2016 4 z 5

Okomentovaná sbírka dopisů jednoho z nejvýznamnějších hudebníků 20. století, Johna Lennona, nabízí další pohled na vztahy k jeho nejbližším a k fanouškům. Zajímalo by mě, jak by John Lennon vnímal e-mail, facebook, nebo takový twitter. Zda by, za předpokladu, že by se dožil roku 2017, vyšla třeba sbírka tweetů, nebo statusů na facebooku.
Dopisy jako takové jsou většinou zajímavé, ale někdy vyloženě zbytečné - tedy ne že by mě nezajímal nákupní seznam J. Lennona, ale do obchodů chodíme všichni... co je tedy na tom? I když na druhou stranu i krátký seznam může o člověku prozradit hodně, pokud je čtenář profesionální grafolog.
Uvítal bych víc dopisů Yoko, či ostatním členům Beatles. Jinak skvělá četba.

jiri0728
14.04.2016 3 z 5

Lennonův význam pro dějiny hudby nelze přecenit. Sbírka dopisů by měla jeho charakter dotvářet, ale kvůli snaze předvést toho, co nejvíce (včetně desítky nákupních seznamů), se v té kvantitě zajímavé (a velmi vtipné!) osobní zprávy ztrácí. A je to pochopitelně škoda - méně by bylo více.

Dan
23.11.2012 4 z 5

Původně jsem z knihy měl trošku strach, ale mile mě překvapila. Sehnat všechny ty dopisy, pohlednice a vzkazy Johna Lennona, rozluštit jejich obsah, provázat je s jednotlivými lety a událostmi muselo dát H. Daviesovi opravdu práci. Jsem rád, že jsem si knihu po malé počáteční rozpačitosti nakonec koupil a přečetl.

Štítky knihy

dopisy hudba Beatles John Lennon, 1940-1980

Autoři knihy

John Lennon
britská, 1940 - 1980

Kniha Dopisy Johna Lennona je v

Přečtených36x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce41x
Chystám se číst18x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x