Domácí kváskové pečení

Domácí kváskové pečení https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330258/bmid_domaci-kvaskove-peceni-shz-330258.jpg 4 9 4

Naučte se péct domácí kváskový chleba, Chleban s An! Pokud máte chuť vrátit se ke kořenům, udělat si radost a vyrobit si doma něco opravdového, voňavého a lahodně dobrého, jste tady správně. Upečete si domácí kváskový chleba, prostě Chleban s An! Myslíte si, že upéct si vlastní chleba je příliš těžké? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Zvládá to s láskou, radostí a s přehledem i bez vymožeností dnešní doby – bez strojů a kuchyňských robotů. Používá klasické pomůcky – lopaty na sázení chleba do pece i pedigové ošatky. Mouky různých druhů – žitnou, pšeničnou, špaldovou, grahamovou. Semínka do zápary i do těsta. Toto umění předá i vám. V této knize vás také naučí, jak kvásek udržovat živý a zdravý, jak ho skladovat, starat se o něj, či jak jej zachránit, je-li „hladový“. Ukáže vám, jak si rozvrhnout čas – zrání kvásku a kynutí těsta je tak trochu alchymie. A samozřejmě – v části Recepty naleznete návody, jak si upéct spousty druhů kváskového pečiva!... celý text

Přidat komentář

_Knihomolka_
02.09.2023 3 z 5

Sice tu nebylo moc věcí, na které by mi autorka odpověděla, ale musí se vzít v potaz, že tato pekařská knížečka nemá ani sto stránek. V čem mi ale paní autorka vyšla vstříc, bylo to, že mi pomohla s vymezením kváskového rozvrhu a prozradila mi, co je to zápara :).

oli2001
21.12.2021 5 z 5

Moje kváskové začátky :)


Georgine
02.06.2020 5 z 5

Vyzkoušela jsem už takřka všechny chleby z knihy a výborné. Jednoduché a chutné recepty, za mě doporučuji

ikul
01.01.2017 5 z 5

Před časem jsem objevila kouzlo pečení kváskového chleba, ale přece jen to mělo určité nedostatky. Spoustu věcí mi objasnila kniha paní Hradecké. Díky za rady.