Doma na cestách

Doma na cestách https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534991/bmid_doma-na-cestach-6601259c3f08b.jpg 4 6 2

Mezi slony Konga a pouští Arábie. Tadeáš Šíma se v roce 2016 vydal na kole do Afriky. Touto cestou si sice splnil svůj sen, jenže už při odjezdu z Kapského Města věděl, že si jej bude muset zopakovat. Tentokrát se vydal například za ochránci slonů v Kongu a domů do Prachatic se opět vracel na kole. Ovšem až z dalekého Ománu, takže musel překonat mimo jiné Saúdskou Arábii lidem ze Západu neznámou zemi, která se teprve nedávno otevřela turistům. A Šíma ve své cestopisné knize Doma na cestách zve čtenáře ke společnému objevování přírodních krás, svébytnosti lidí i jejich vzájemnosti a především domova, jehož odlesky nachází ve hvězdách, písečných dunách i na staveništích cizokrajných měst.... celý text

Přidat komentář

simonjelen
10.04.2024 5 z 5

Skvělý cestopis, který vystupuje z této kategorie svými úvahami a zpověďmi. Oproti autorovo prvotině je vidět znatelný posun a vytříbení jeho stylu. Kniha tak působí celistve, nic tam nepřekáží a čtení (někdy až moc, haha) rychle ubíhá. Po dočtení jsem ještě několik dní trávil volné chvíle přemýšlením nad některými pasážemi.
Velmi doporučuji!

Jane2016
08.04.2024 3 z 5

„Doma na cestách“, cestopis s krásnou obálkou, který mě zaujal na první pohled. Obecně cestopisy vyhledávám, a proto jsem se rozhodla, že zkusím i tento!

Autor Tadeáš Šíma píše velmi poutavě, příběhy popsané v knize mě bavily a dobře se mi četly. Jediné, co bohužel musím vytknout je absence fotek. Většinou jsou cestopisy narvané k prasknutí fotografiemi z cest. Jídel, krajiny či zvířat, a tohle mi tady chybělo. Autor sice píše skvěle a daná místa si lehce představíte, ale přece jen bych ty fotografie uvítala.

Každopádně myslím, že kniha je povedená, moc cestopisů z této oblasti jsem nečetla a musím říct, že bylo to příjemně osvěžující. Pokud hledáte fajn oddechovku na léto, tak se vůbec nebojte po této knize sáhnout.


Autorovy další knížky

2020  90%Na kole přes Afriku
2024  73%Doma na cestách

Kniha Doma na cestách je v

Právě čtených1x
Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce28x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x