Dokud neustane vlnobití

Dokud neustane vlnobití https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514696/bmid_dokud-neustane-vlnobiti-Lsb-514696.jpg 4 54 32

Takhle si první týdny manželství rozhodně nepředstavovala. Dominika se čerstvě po svatbě ocitá sama v cizí zemi, nerozumí místnímu jazyku a nechápe, kam a proč zmizel její manžel. Dramatický milostný příběh Češky Dominiky a Francouze Nicolase nás zavede do současné Francie. Dominika pátrá po svém manželovi. Zoufale potřebuje zjistit, co se stalo. A vtíravé otázky neberou konce… Souvisí snad Nicovo zmizení s naléháním jeho rodičů na ukončení manželství? Dokážou novomanželé ustát rodinnou tragédii, která všemi otřásla a ovlivnila jejich životy? Kdo mluvil pravdu? Kdo ji naopak zamlčel? Dojde naplnění jejich manželský slib, který si vyměnili – v dobrém i zlém, dokud je vlnobití nerozdělí?... celý text

Přidat komentář

recenzienika657
08.04.2024 3 z 5

#dokudneustanevlnobiti @kris.tinajanu @fortunalibri_nakladatelstvi

Ďakujem @mama_nad_knihou za zorganizovanie štafety a autorke za možnosť si ju prečítať.

Ak by som mala hodnotiť knihu ako celkové dielo bez jednotlivých dielikov, tak to bolo celkom fajn - dobré. A také by bolo aj moje známkovanie.

Prvá polovica išla trilerovým smerom, ktorý ak by sa držal zaužívaného by bol ten smer správny a námet by bol super. Mala som pocit, že sa tu autorka stráca a akoby ešte presne nevedela čo jej sadne viac. Ísť cestou záhady a napätia? Či cestou románu?

Preto pre mňa prvá polovica bola chaotická a zbiehanie do minulosti u mňa nemalo ten správny efekt. Druhá polovica bola lepšia. Ak by bola kniha vystavaná len na tejto zápletke, alebo by sme začali len s tým ako sa vyrovnať s emóciami, strachmi a zbiehali sme do minulosti celý príbeh by dostal iný rozmer a koniec by bol možno aj prekvapivý. Zobrali by sme to z opačnej strany.

Čiže áno. Druhá polovica sadla autorke viac a vyvrcholenie príbehu...krásnosmutné.

#stafetovyzavislak #stafeta #lyon #paris #cesko #recenzianika #autorskastafeta

Jessybelle
17.02.2024 5 z 5

Příběh se mi líbil, četlo se to samo, nejen pro dvě časové linky. Jen nám pocit, že jsem něco hodně podobného četla. Ale to knize nijak neubírá. Mohu doporučit. Určitě si něco dalšího přečtu.


veronika6781
08.02.2024 3 z 5

Táto kniha vo mne zanechala zmiešané pocity. Páčil sa mi námet príbehu a aj autorkin štýl písania. V knihe sa striedajú dve časové roviny, súčasnosť s minulosťou čo ma potešilo, nakoľko to v knihách milujem. Napínavý začiatok knihy ma hneď vtiahol do deja, avšak to sa časom zmenilo.  

Ako som čítala ďalej, čoraz častejšie som narážala na situácie, ktoré nedávali zmysel. To sa z časti vyjasnilo v závere knihy, ktorý bol však podľa mňa spísaný narýchlo. Akékoľvek situácie v knihe mi tiež prišli popísané v príbehu len tak povrchovo a nedostali sme sa priamo do hĺbky. Príčinou toho bolo, že k žiadnej postave v knihe som si nevytvorila vzťah a to ani pozitívny, ani negatívny. Viac menej mi bolo jedno, čo s nimi ďalej bude.

Ako pozitívum knihy však určite beriem opisy Francúzska a života vo Francúzsku. Je vidieť, že autorka čerpala z vlastných skúseností.

Celkové hodnotenie knihy je teda taký priemer. Kniha ma síce extra neohúrila, ale ani neurazila. Ak však máte radi romantiku s trochou tajomna, odporúčam po knihe siahnuť a utvoriť si vlastný názor. Ako sa predsa hovorí: „Sto ľudí, sto chutí.“

Brambor333
07.02.2024 1 z 5

Vůbec nechápu vysoké hodnocení této knihy.
Přišlo mi to spíš jako young adult literatura.
Celé to bylo naprosto nereálné a naivní. České knihy si prakticky nekupuju a mám jen pár vyvolených a po této knize už zase dlouho nebudu.

Stanislava27
21.01.2024 5 z 5

Autorkyna románová prvotina s názvom Dokud neustane vlnobití stojí rozhodne za prečítanie.

Už samotný začiatok knihy je napínavý a vtiahne Vás rovno do dej a nepustíte knihu z rúk, kým neprídete na koniec celého príbehu.

Vzťah medzi Dominikou z Českej republiky a Nicolasa, ktorý pochádza z Francúzska je už od začiatku teda riadne napínavý to Vám teda poviem.

Manželstvo, Láska, Priateľstvo, Rodina, Nenávisť,... To všetko a ešte oveľa viac nájdete v tomto skvelom románe, ktorý môžem len odporučiť.

A tá nádherná obálka, wauu...

Knihu môžem hodnotiť jedine :
5 hviezdičiek z 5

Petradvorakova2
09.01.2024 5 z 5

Co napsat ? Dokonale božsky napsaná knížka. Hltala jsem tuto knížku od začátku do konce. Za dva dny jsem ji přečetla s úžasem, protože toto je knížka TOP. Dotkla se mě jako osoby, asi jsem se tam i našla a viděla samu sebe. Děkuji PANÍ SPISOVATELCE - dokonalá knížka

Moje doporučení 10 z 10

_čtenářka_
01.12.2023 5 z 5

Vážení, tohle není obyčejný, nebo lehce nadprůměrný ženský román! Jsem unešená, jak chytře vymyšlené, napínavé, ale i romantické dílo jsem to jednou odpoledne přelouskala. Byť je kniha plná těžkých témat, autorka píše s lehkostí, a já jsem si tak u čtení skvěle odpočinula. Hlavní hrdinka je skvělá! Chytrá a hodná dívka z Česka, která nestrká hlavu do písku, ale bojuje.
Knihu moc doporučuji!

Vlasta71
09.11.2023 5 z 5

Wow! To byla pekelně dobrá kniha. Dobře a rychle se četla. Nechybí láska, napětí a ta zápletka. Vztah Dominiky a Nica bylo jedno velké vlnobití. Nedokážu si představit zůstat v cizí zemi bez znalosti jazyka , bez rodiny , bez přátel. Ale Dominika to dokázala i po zmizení Nica svého manžela. Nicova rodina skrývá hodně tajemství . Dozví se Dominika pravdu co se tenkrát stalo?

traceybeegee
29.10.2023 5 z 5

DOKUD NEUSTANE VLNOBITI

autorka KRISTINA JANŮ

262 stran

Ztráta milovaného člověka dokáže pořádně zasáhnout přátele, rodiče, kamarády a partnery.
A ne každý se dokáže přes to všechno přenést a jít dál bez otázek : PROČ? KDYBY?...

TENTO román plný lásky, štěstí, vzpomínek, ale i nenávisti a bolesti, je řekla bych hodně silně nabitý emocemi a akcí.

Od samého začátku Vás vtáhne do děje Dominika, Češka, která se ve Francii zamiluje do pohledneho Nicka. Tráví spolu čas i přes jazykovou bariéru. Konverzuji spolu v angličtině, ale francouzsky zatím ne.
Po jejich 2 měsíční známosti se koná svatba.
Krásná a velkolepá. Všichni rodinní příslušníci z obou stran jsou zváni.
ALE jak se říká, vše jednou končí...
Naši novomanželé se plaví na lodi. A tato plavba se jim stává osudnou...
Nešťastná tragická událost zamíchá osudem skoro všem členům rodiny. Dominika i Nikovi rodiče jsou velmi otřesení a
Dominika po dvou týdnech od neštěstí se probouzí v jejich bytě sama bez manžela.
Ten se jí neozyva, nebere telefon a nedává o sobě vědět.
Dominice nezbývá nic jiného, než kontaktovat všechny známé a příbuzné, aby zjistila, co se s manželem stalo. Ten pořád není k nalezení..
A Dominika má v hlavě spoustu nezopovezenych otázek na osudný den, kdy se stalo to neštěstí.Na ty ji může dát odpovědi jedině Niko.
Kdo byl vlastně její manžel?
Dokáží se přes všechny nástrahy přenést???
Proč jí nebere telefon?
Stalo se mu něco zlého???
Při jeho hledání oslovuje jejich přátele a známé, aby našla Nicka a odhalila tajemství osudneho dne. Při tom musí překonat spoustu překážek, jazykovou bariéru a smutek, který tíží její srdce. A konec, tak ten mne dostal.
5z 5
Kniha je velmi hezky napsaná, čtiva, napínavá až do samotného konce.
JEŠTĚ jednou děkuji za možnost si knihu přečíst.

katerina8112
25.10.2023 5 z 5

Už od první strany se budete ptát PROČ? a CO SE TADY STALO?
Kniha je napínavá od začátku až do konce, pokud někdy u knížky usínate tak tady se vám to určitě nestane.
V knize se střídají dvě dějové linky.
V jedné zažíváme s Dominikou a Nikem jejich zamilovaný začátek , nová přátelství, ale i nepřejícnost některých lidí a taky se pomalu dozvídáme co se toho dne stalo.
Druhá linka nás zavede do součastnosti, kdy se Dominika ocitá sama v cizí zemi a hlavou plnou otázek.
Osud ji naštěstí do cesty přivede nové přátele, kteří se jí snaží pomoct v nalezení odpovědí, ale i najít znovu sama sebe a postavit se strachu.
Konec dělí čtenáře na dva tábory, jestli byl nebo nebyl šťastný už zvažte sami.

Euwen
14.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Přečteno jedním dechem. Časové roviny se proplétaly a postupně odhalovaly dramatický příběh, ve kterém nechyběla romantika ani přátelství.
Po celou dobu jsem byla napjatá a nedočkavě jsem otáčela stránku za stránkou, abych se dozvěděla, co se stalo, proč a jak se s tím vším hlavní hrdinka vyrovnala. Klacků pod nohy naházela autorka Dominice nespočet, i tak jsem obdivovala, jak se s tím vším poprala!

Nejvíce mě oslovilo téma - “Cizinka z Východu
Předpojatost s jakou jsou české holky viděny v zahraničí, hlavně v západních zemí je bohužel pravdivá. Sama jsem jí několikrát čelila, ale také jsem měla štěstí.

Jak napsala autorka: “Nejlépe je vše vidět a přemýšlet ne hlavou, ale srdcem

A co se týče konce - sice se říká - do stejné vody nestoupíš dvakrát ALE vzhledem k tomu, že se to v mé rodině skutečně stalo, tak jsem ho přijala hlavně oba hlavní hrdinové zažili velká traumata, která je poznamenala a změnila, proto mi to k příběhu sedělo a vlastně mě ani nenapadlo se nad tím pozastavit.

Mon.CouCou
08.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Já odjakživa miluju Francouzský šarm, filmy, zemi... (i proto mám pseudo z Francouzštiny). Takže když se mi dostala do rukou kniha od Kristiny Janů, Dokud neustane vlnobití, hrozně moc jsem si vychutnávala tento příběh.

Když se Dominika z Čech zamiluje do Nicolase z Francie, a do chomoutu skočí, aniž by si ujasnili společnou budoucnost, ocitá se už v cizí zemi, kde na ni všechno doléhá. Ono totiž není všechno růžové a trhliny v manželství vzniknou už před rozkrytí tajemství.
Z velké lásky osud nadělí nový život pod zamilované srdce ženy. Avšak temné stíny nedovolí radovat se z budoucího štěstí. Nicolas je nezvěstný a Dominika se tak dostává na samé dno.
Tady se přiznám, že se bojím nakousnout víc, protože bych už vyzradila hodně z děje, který jsem opravdu tentokrát nepředvídala. Autorka mě pěkně tahala za nos a já na chvíli uvěřila, že Dominika bude muset najít nový smysl života úplně jinak (a upřímně-i po tomto "spoileru děj neodhadnete .)

Kristina nám servíruje příběh propleteně tak, abyste zůstali ve střehu, střídáním minulosti i budoucnosti. Líbilo se mi, že se příběh odehrával jak v Česku, tak i ve Francii. (U schůdků jsem si teda vzpomněla na jeden horor :-))), který jsem nedokázala se dokoukat, ale já jsem hold strašpytel.)
Rozhodně v knize Vaše srdíčko zaplesá, dostane se to nejvyšší tepové frekvence, i prožijete infarkt. Já si knihu hrozně moc užila s radostí jej doporučím. Čte se skvěle a nenechá čtenáře usnout.

Děkuji, Kristi, za skvělý zážitek z knihy!

pogmanka
28.09.2023 5 z 5

Tak tohle byl moc pěkný příběh, ze začátku jsem si říkala, co se tam jenom může dít, že jsem si nebyla jistá, jestli mě to chytne, ale jakmile jsem se začetla, nedokázala jsem se odtrhnout, bylo to moc pěkně napsané a oblíbila jsem si hlavní hrdinku, která musela zvládnout spoustu věcí. Líbilo se mi i prostředí. Těším se na další díla od autorky.

knihomolka_eli
20.09.2023 4 z 5

Ak hľadáte knihu s romantickou linkou, v ktorej nechýba zaujímavá dramaticka zápletka a dávka napätia, tak Dokud neustane vlnobití je rozhodne tou pravou.

Hlavnou hrdinkou príbehu je Dominika, ktorá sa už pár týždňov po svadbe ocitne sama v cudzej krajine, bez znalosti jazyka a bez svojho manžela, ktorý záhadne zmizol. Dominika ho chce za každú cenu nájsť a pochopiť, prečo ju takto opustil.

V knihe sa striedajú kapitoly z minulosti a kapitoly zo súčasnosti. Vďaka nim prežívame s hlavnými hrdinami všetky ich spoločné momenty od ich zoznámenia až po rodinnú tragédiu, ktorá poznačila nielen ich životy, ale aj ich vzťah. Dominika by chcela poznať celú pravdu, no niektoré otázky jej môžu zodpovedať len ľudia, ktorí sa do toho nehrnú a najradšej by na všetko zabudli. Dozvie sa, čo sa v skutočnosti stalo? Ustojí jej manželstvo tieto nové zistenia?
Dominiku čaká náročné obdobie, počas ktorého musí nájsť hlavne samu seba, zatlačiť do úzadia svoje traumy a objaviť to, čo život robí radostnejším. Má poriadne šťastie, že stretne veľa ľudí, ktorí sa jej úprimne snažia pomôcť a majú veľké srdcia. Kiežby takých ľudí bolo na svete viac.

Knižku Dokud neustane vlnobití som prečítala veľmi rýchlo. Je písaná príjemným štýlom, čo ju robí veľmi čtivou. Okrem toho som sa nevedela dočkať, kedy dojde k rozuzleniu a čo všetko vypláva na povrch. To, čo sa udialo, som nečakala...hlavou mi šli všetky iné varianty (asi čítam priveľa trilerov :) ).
Čo sa týka postáv Nico mi občas dobre liezol na nervy...jeho správanie voči Dominike ma veľakrát skutočne vytočilo. A teda ma celkom prekvapil záver, najmä Dominikine rozhodnutie. Ja by som sa rozhodla určite úplne inak. Nicova rodina bola tiež celá veľmi zvláštna a nelákalo by ma byť jej súčasťou.
Páčili sa mi všetky postavy, ktoré boli v Dominikinom okolí a pomohli jej akoukoľvek formou. Životom sa kráča ľahšie, ak človek nie je úplne sám.

Knižku som čítala prostredníctvom autorskej štafety. Chcela by som sa poďakovať za jej organizáciu Lucii Svobodovej a taktiež autorke Kristine Janů za poskytnutie knižky do štafety. Bola veľmi dobrá, čítala sa sama a ja sa teším na ďalšie knižky, ktoré autorka napíše :)

lucie.svobodova
12.09.2023 5 z 5

Miluji knížky, kde je více časových linek v ději - to nalezneme i v této úžasné knížce. Střídá se nám zde minulost, kdy hlavní postava Dominika vzpomíná na začátky svého vztahu s Francouzem Nicolasem a současnost - Dominika se ocitla v pro ni cizí zemi, kde nikoho nezná a nechápe, kam se poděl její manžel.

Někdy bývá toto střídání spíše na škodu, jelikož se v příběhu čtenář může lehce ztratit, ale to rozhodně není případ Kristinky, ta to totiž zvládla ve své knížce naprosto bravurně.

Jelikož jsem milovnicí krimi, téměř detektivní linka současnosti mě velmi mile překvapila. Musím také zmínit perfektní vykreslení míst, kde se příběh odehrává - jelikož ráda cestuji a cestovní ruch mám i vystudovaný, knížka mi naprosto sedla a užívala jsem si ji každou stránkou víc a víc. Občas jsem si připadala, že jsem s Dominikou přímo v místech, kde se ocitla.

Dominika mi byla sympatická a celý její příběh jsem prožívala spolu s ní. Když už jsem si myslela, že vím, jak to celé dopadne, tak jsem zjistila, že vlastně nevím vůbec nic .. Nalezneme zde romantiku, rodinné drama, intriky, zvraty i napětí.

Zajímá tě, co se stalo s Nicolasem? Našla ho Dominika? A jaký byl důvod jeho zmizení?

Tak nečekej, pořiď si knížku a pusť se do čtení!

marrie5227
20.08.2023 4 z 5

I když se pro mě léto stalo nejčtivějším obdobím a dočetla jsem se svého cíle 30 knih, se sdílením této cesty to trochu pokulhává. Ale tahle kniha rozhodně nepočká, protože to byla vážně jízda.

Příběhem nás provází Dominika, která si takhle první týdny manželství rozhodně nepředstavovala. Čerstvě po svatbě se ocitá sama v cizí zemi, nerozumí místnímu jazyku a nechápe, kam a proč zmizel její manžel.

Nebudu se tajit tím, že čeští autoři v mé čtecí cestě z 99% nefigurují, protože nemám zrovna nejlepší zkušenosti. Jak s knihami, tak s autory.

Ale! Když jsem natrefila na @mama_nad_knihou a její zběsilé sdílení autorských štafet, řekla jsem si, proč to nezkusit!

Dramatický milostný příběh Češky Dominiky a Francouze Nicolase nás zavedl do současné Francie. Dominika nepátrá jen po svém manželovi, ale po odpovědích na spoustu položených i nevyřčených otázek.

Souvisí snad Nicovo zmizení s naléháním jeho rodičů na ukončení manželství? Dokážou novomanželé ustát rodinnou tragédii, která všemi otřásla a ovlivnila jejich životy? Kdo mluvil pravdu? Kdo ji naopak zamlčel?

Kniha si mě získala anotací a velmi sympatickou obálkou. I když jsem balíček otvírala skepticky, teď už vím, že tato #autorskastafeta byla trefa do černého. Příběh měl spád, střídání minulosti a součastnosti do sebe krásně zapadalo a obrovské plus patří krátkým kapitolám, které mám úplně nejradši.

I když měla kniha své mouchy, protože některé situace byly na můj vkus až příliš, doufám, že autorka v budoucnu vydá další poutavý příběh, který si budu moct s chutí přečíst!


~ tuhle i další knihy sdílím na svém bookstagramu: instagram.com/@annewithbook

iveta3689
04.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Námět byl fajn, ale styl byl docela naivní. K žádné postavě jsem si nedokázala udělat nějaký vztah. Hlavní hrdinka pořádně nic nedělala, jen visela na každém, koho potkala. Všichni byli ufňukaní, chovali se jako puberťáci. Konec byl dost červená knihovna, naví trochu uspěchaný. Nebylo to špatné, jen myslím, že se autorka v budoucnu víc vypíše a jiná kniha mi sedne víc.

SirenKa
29.07.2023 5 z 5

Nejsem už cílová skupina podobných lovestory, ale tahle kniha měla víc než příběh. Není to vyumělkovaná, prázdná růžová knihovna. Z momentů ze života hrdinů, reálií života v zahraničí, je znát, že autorka má už něco "odžito" a vlastně mne vůbec nepřekvapilo, jak jsem si po přečtení dohledala, že předtím psala básně. V knize je spousta míst, kde jsem se pozastavila nad tím, jak jsou hezky, nevšedně a přitom tak nějak "normálně" vyjádřeny. Takové knihy mám ráda, něco se dozvíte, někde se najdete, třeba si i trochu utřídíte myšlenky.

Arsi
07.07.2023 5 z 5

Pěkná, čtivá kniha. Autorčina prvotina. Doufám, že nebudeme čekat dlouho na další knihy.

Miri10
03.07.2023 5 z 5

V jedné lince Dominika vzpomíná na začátky vztahu s Nikolasem a okolnosti, které ho poznamenaly, druhá linka popisuje dramatické, skoro až detektivní pátrání po zmizelém manželovi. O napětí, stejně jako o překvapení tu není nouze a vy otáčíte stránku za stránkou, abyste se dozvěděli víc.
Příběh bych označila jako romantické drama a musím vyzdvihnout nádherné a především realistické popisy země. Jde vidět, že ji má autorka perfektně zmapovanou, nic si nevymýšlí ani nehledá na internetu. Navíc je Dominika sympatická, takže s ní soucítíte, radujete se i prožíváte obavy a zklamání.

Pokud hledáte knihu, která není předvídatelná, obsahuje nádherné popisy, lásku, ale i notnou dávku napětí, Dokud neustane vlnobití je přesně pro vás.

Štítky knihy

moře a oceány láska lodě Francie romantika psychická traumata milostné vztahy dramata jižní Francie

Autorovy další knížky

Kristina Janů
česká, 1981
2023  81%Dokud neustane vlnobití
2016  100%Zemětobě
2013  100%Milostný déšť

Kniha Dokud neustane vlnobití je v

Právě čtených1x
Přečtených55x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce63x
Chystám se číst43x
Chci si koupit8x
dalších seznamech3x