Doktorka z Boloně
kniha od: Wolf Serno
KoupitKoupit eknihu
Boloňa 1552. Carla se narodí se znetvořujícím ohnivým znamením – pro inkvizici ostudným znamením hříchu. Aby se ho zbavila, sní o tom, že se stane lékařkou. Ale studium medicíny je jí jako ženě nedostupné. Carla se nevzdává a všechny své naděje vkládá do mladého charismatického chirurga Gaspara Ragliacozziho, do něhož se ke všemu beznadějně zamiluje......celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142189/big_doktorka-z-bolone-qDh-142189.jpg 3.980Literatura světová, Historické romány
Vydáno: 2012, Knižní klub
Die Medica von Bologna, 2010
Komentáře (31)
Kniha Doktorka z Boloně

Nemohu hodnotit,neboť jsem nedočetla. Na jednu stranu je mi to líto,na druhou je však spousta jiných,poutavějších a čtivějších knih. Třeba někdy jindy,Carlo.

Tak tato kniha mi sedla. Dobře se četla a když se nad tím lehce zamyslím,tak vlastně se autor vyhýbal ,aby konec byl lehce předvídatelný .
Hlavní postava se mi líbila svojí touhou po vědění ,svojí cílevědomostí v době pro ženy nelehké .
Takový druh knih mám ráda a takovým lidem patří můj obdiv .
Nejen výkřiky o nespravedlnosti ,ale konkrétní činy .

Kniha se četla celkem dobře, ale byla trochu moc rozvleklá, zkrátila bych o třetinu :-)

Mám ráda historické romány, 16. století byla doba byla těžká a žena jako lékařka pro všechny absolutně nepřijatelná. Knížku jsem přečetla s chutí, nicméně nebyla tak propracovaná jako Ranhojič, Šaman či Porodní bába... Svítání mne u čtení nezastihlo...

Pohodové čtení, trošku bych řekla nereálnéh příběhu, kterému ale chyběla nějaká razance a rychlejší spád. Nemohu si pomoci, ale kniha mi přišla taková plytká.
Štítky
16. století Itálie léčitelství dějiny lékařství Benátky historické romány mor
Autor a jeho další knihy
2019 | ![]() |
2005 | ![]() |