Dobroty s příběhem

Dobroty s příběhem https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141323/mid_dobroty-s-pribehem-dDk-141323.jpg 2 3 3

Šedesát slavných osobností přináší kuchařku svých nejoblíbenějších receptů, okořeněných vlastními mikropříběhy. Kupte si knížku, kterou vřele doporučuje herečka Simona Stašová i gastronomický mág Roman Vaněk, a nejen že si pochutnáte na jídelníčku populárních celebrit, ale podpoříte i jeden z projektů AKCE CIHLA, který pomáhá zaměstnávat lidi s handicapem. Recepty pro DOBROTY S PŘÍBĚHEM poskytlo šedesát nejznámějších osobností světa české kultury i gastronomie, jako jsou třeba Simona Stašová, Jaroslav Svěcený, Bára Hrzánová, Aňa Geislerová, Jiří Menzel, Michal Viewegh, Roman Vaněk, Pavel Liška, Jiří Lábus, Marta Kubišová a další… Kuchařka DOBROTY S PŘÍBĚHEM je mimořádná tím, že obohatí váš jídelníček především o drobné (a levné) delikatesy, pomazánky, rolády, prostě DOBROTY, které povzbudí vaše chuťové buňky. Recepty v kuchařce jsou doplněny o úsměvné příběhy z historie pokrmů, vyprávěné osobnostmi, které nám recepty věnovaly. Výtěžek z kuchařky je věnován na projekt AKCE CIHLA. Knihu vydalo občanské sdružení Portus Praha, které již mnoho let podporuje lidi s handicapem, a to především tím, že jim umožňuje vykonávat užitečnou a přínosnou práci – například v terapeutické dílně na výrobu dnes již velmi oblíbených nakládaných sýrů a utopenců, které jsou k dostání v restauracích i obchodech pod názvem DOBROTY S PŘÍBĚHEM.... celý text

Přidat komentář

Nuny
09.04.2022 1 z 5

Přiznávám na rovinu, že jsem knihu koupila na základě hodnocení od Atanone, a také jako velký fanoušek Romana Vaňka. Nevěřila jsem, že by to mohla být pravda. A ejhle, skutečně první "kuchařka", kde najdete recept na Chleba s máslem a čajem z pytlíku (to tam vážně je). Když jsem se k tomuto kulinárnímu objevu pročetla, málem jsem se počůrala smíchy. Za ty peníze mě titul snad ani neuráží, ale pokud přizvu ke spolupráci šéfkuchaře této země, očekávala bych opravdu dobré recepty. Tato kniha nejen, že neobsahuje dobré recepty, ale v podstatě se vysmívá všem, kdo vaření rozumí a má ho rád.
Dobře, nebudu to brát osobně a beru knihu jako pouhý propagační předmět určený k prodeji na dobročinné účely. To doporučuji i vám, pokud nechcete další zbytečnou klíčenku za 50 korun, kupte si toto a pěkně s tím zapalte v krbu.

Atanone
16.08.2019 1 z 5

Tak zatím jsem jediná, kdo komentuje a uvědomuji si tíhu zodpovědnosti, takže budu opět trochu obšírnější. Když jsem knihu kupovala za pár korun, nedočetla jsem anotaci celou (mea culpa) a nadchla jsem se opět pány herci.
Jako ČID momentálně bez práce nepřispívám do neodbytných košíčků u supermarketů. Většina z nich, když je požádám o kontakt na stránky, abych se mohla seznámit s tím, na co vybírají, řekne, že "to nemají". Nejsem držgrešle, ale mám teorii, že kdyby se každý staral tam, kde dohlédne, byl by svět lepší místo. Takže pomáhám "na dohled" lidem, o kterých vím, že mají trable. Když jsem ještě měla práci, trvalo mi 1,5 hodiny, než jsem si vydělala 100 Kč (čistého). Nepovažuji se za chudou, ale nehodlám si nechat vzít zdravý rozum. Pořád ještě se to týká té knihy. Ale konkrétněji.
Kniha vyšla určitě s dobrým úmyslem a kdybych nebývala věděla, co je uvnitř (zakoupeno na MegaKnihách, takže tam ukázky nebývají), asi bych na dobrou věc dala i mnohem vyšší cenu. A o to víc bych byla naštvaná. Ne na autory, Bože chraň! Sama znám človíčka, který by bez podporovaného bydlení nemohl existovat. Ale být známou osobností, nebo přímo IKONOU a přijít za mnou někdo s prosbou, ať přispěju receptem na dobrou věc, buď bych se zachovala adekvátně svému zářivému postavení a poslala ho do "kšá" a odešla s nosíkem nahoru, než abych jako RECEPT pro ten projekt dala "Chleba s máslem a čaj z pytlíku". Od někoho, kdo propaguje pro nejmenovaný řetězec francouzská vína, je toto opravdu výsměch. Nejde to brát jako odlehčený pokus o vtip. Stejně tak působí i topinky a podobně. Nevěřím tomu, že tito lidé nic jiného neznají a mám pocit, že odbyli nejen ty, kterým měli pomoct, ale i mě. Protože až příště uvidím "Akce Cihla a Portus Praha", radši dám do toho košíčku za nepotřebnou klíčenku, než abych si koupila knihu. Těch pár osobností, co se snažilo, už celkový dojem těžko zachrání. Moc soucítím s p. Stašovou (kterou mimochodem opravdu žeru) a p. Vaňkem, kteří knihu doporučují. To já opravdu nemůžu.
Howgh


Autoři knihy

Roman Vaněk
česká, 1969
Simona Stašová
česká, 1955