Maják nešťastných příhod

Maják nešťastných příhod https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434135/bmid_majak-nestastnych-prihod-Wyw-434135.jpg 4 26 6

Během vyšetřování vraždy v hotelu Poslední naděje se Seth seznámil se světem magie. A nebyl by to Seth, kdyby se zase do něčeho nezapletl. Tentokrát se spolu se svou kočkou Černostínkou dostane na odlehlý maják Hadihněv, kde bude pomáhat vyšetřovat vraždu výstřední majitelky, Miny Mintecress. Podaří se mu v sobě objevit jiskřičku magie a odhalit zlo, než bude pozdě?... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , CPress
Originální název:

The Bad Luck Lighthouse , 2019


více info...

Přidat komentář

lucakuca
14.06.2022 3 z 5

(SPOILER) Jak jsem z prvního dílu odvařena tak jsem z druhého dílu zesmutněna. Zase záhada zamčeného pokoje? Blee nuudaa...
První díl v druhém tak dopodrobna popsán, že snad ani netřeba číst.
A pachatel ten, jenž se tam vůbec nevyskytuje, že mini čtenář nemá šajná poznat, která do majáku uhodila.
Čtivé stále ano.

Dandulka
01.02.2022 5 z 5

I tento díl trochu připomínal Harryho Potera, ale přesto je z něj cítit nový nápad. Uvidíme, co se z toho vyvine dál. Počkám si na třetí díl. Zatím této sérii docela fandím.


broskev28
20.03.2021 5 z 5

Opravdová záhada, takže skvělé a napínavé čtení plné překvapení!
Seth Seppi je mi navzdory svému jménu čím dál sympatičtější, inspektor Pewter je tady sice o něco méně empatický, ale to je jenom zdání, které (Setha) klame; Angelika Spodivná i Bouřlivák Dex mají se Sethem problém, tedy spíš on s nimi; skvělá je i Celeste a Alfie. Problém jsem měla spíš já - zarazilo mě, jak rychle se všichni přenesli přes první vraždu, ani o vtípky nebyla nouze. Ale možná jsem příliš útlocitná . . .
Jazyková stránka mě občas nadzvedla. Černostínčiny lekcičky mi sice nevoněly, ale v zásadě jim nelze nic vyčíst, čeština používá zdrobněliny. Překlepy a nedoklepy bych také pochopila, ale poprvé jsem se setkala s větou
"Dovnitř vtančila Sethova černá kočka Černostínka, která na chvíli zanechala obtěžování místního zvěrstva."
Tohle by se v knize, která je určena malým čtenářům, objevit nemělo - synonymem slova zvěř by mohlo být zvířectvo, možná zvířena, ale určitě ne zvěrstvo.
Ovšem tohle mě naopak nadchlo:
"Myslím si, že důvodem, proč lidé pohoří v magii, respektive v čemkoli," začal Pewter, "je to, že chtějí, aby to bylo snadné. Tím nejdůležitějším na světě jsou ale četba a knihy. Ty správné knihy. Ve škole jsme u sebe museli nosit knihu pořád, a když nás přistihli bez ní, automaticky jsme zůstali po škole."

Orange8knihomol
15.12.2020 5 z 5

Už je to rok, co jsem četla Hotel Poslední naděje, po jehož dočtení jsem začala netrpělivě vyčkávat na vydání Majáku nešťastných příhod. Zmítala mnou zvědavost, zda se Seth naučí kouzlit a stane se součástí Elysee. I když je zřejmé, že bude následovat ještě další díl, knihu jsem si neskutečně užila. Se Sethem se dostáváte k novému dobrodružství s mnohými záhadami, ale přeci jen spolu všechny minulé i přítomné události souvisí. Příběh na mě působil lehce potterovským dojmem, i když autorka bezesporu vymyslela nový svět originální kouzelnické vymoženosti. Z mé strany velké DOPORUČENÍ! Těším se na pokračování!

syslomil
31.07.2020 5 z 5

Kniha je na obálce charakterizována třemi slovy: KOUZLA - VRAŽDA - ZÁHADA. Výstižněji bych to nenapsala. Možná bych ještě přidala NAPĚTÍ. Perfektní pokračování Hotelu poslední naděje, četlo se to úplně samo. U každé kapitoly jsem si říkala: "Tak ještě jednu a končím." Už se těším na další díl.

HanaG
15.07.2020 5 z 5

Kniha volně navazuje na Hotel poslední naděje.
Mile napínavý příběh, čte se s lehkostí,čtenáře vtáhne do děje.
Těším se na třetí díl.

Štítky knihy

magie fantasy pro děti detektivky pro děti

Autorovy další knížky

2019  79%Hotel Poslední naděje
2020  89%Maják nešťastných příhod
2022  78%Záhada Kvílející čarodějnice