Hotel Poslední naděje

Hotel Poslední naděje https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418388/bmid_hotel-posledni-nadeje-qZQ-418388.jpg 4 66 22

Hlavní hrdina Seth je pomocníkem v kuchyni hotelu Poslední naděje, který vlastní nepříjemná a zvláštní rodina Bunnových. Sethovou jedinou kamarádkou je jeho kočka Černostínka. Jednoho dne zavítá do hotelu skupina kouzelníků a jeden z nich je při slavnostní večeři otráven. A protože jed byl v dezertu, který připravoval Seth, stává se hoch hlavním podezřelým. Podaří se mu očistit své jméno a najít vraha, i když proti němu stojí temné magické síly?... celý text

Detektivky, krimi Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , CPress
Originální název:

The Last Chance Hotel , 2016


více info...

Přidat komentář

knihomolka27
13.07.2022

(SPOILER) Mix toho co všechno v knize najdete zavání velmi slibnou kombinací přesně těch žánrů a témat, která mi jsou blízká a co teprve jejich spojení do jednoho celku. Tady to na mě ale asi úplně nefungovalo...bavilo mě to číst do té části se zabitím toho čaroděje, a pak mě to prostě ze stránku na stránku přestalo bavit. Jako když utne - asi by za mě bylo lepší, kdyby to bylo přízemnější a místo mluvící kočky a kouzelníků, se zůstalo u komornější detektivky, kde by se vsázelo na humor, zajímavé postavy, lehký nádech hororu atd. Tady na mě bohužel ten komplot těch témat nefungoval a nemám moc důvod si přečíst další díl.....mladší si knihu pravděpodobně užijí víc než já. A kdo ví třeba se k ní jednou zase vrátím.

lucakuca
04.03.2022 4 z 5

Záhada zamčeného pokoje pro děti s magickým zakoutím v každém pokoji.
Nenáročné, čtivé, detektivní, krapet záhadné a zajímavě rozuzlené. Za mě fajn.


Dandulka
11.01.2022 4 z 5

Tak mám takový dojem, že tady jde o poměrně zdařilou kopii Harryho Pottera. Sice s malými obměnami, ale nedá se popřít, že předloha je tady více než zřejmá.

qydko
04.10.2021 2 z 5

(SPOILER) Detektivka? Dost nuda. Sirotek, kterého terorizují manželé, u kterých žije, a jejich dcera zrovna tak. Dělá všechny práce, dokonce ho zavírají do skříně s košťaty. A pak se najednou přimotají do děje kouzelníci a on zjistí, že je po matce asi jeden z nich a nabídnou mu studium magie... co mi to jenom připomíná.

broskev28
03.03.2021 4 z 5

Jsem ráda, že kniha má tolik nadšených ohlasů a doufám, že i naši malí čtenáři budou patřit mezi ně. Za sebe přiznám, že se až takové nadšení nekonalo.
Souběžně si pročítám další díl série Neboj se, vždyť máš česnek, a ten mě tedy chytil mnohem víc. Tady mi poměrně dlouho trvalo, než jsem se začetla, a to se považuju za docela dobrého čtenáře, navíc 335 stran textu bez jediné ilustrace, na to si netroufne hned tak někdo! A možná je to směšné a bezdůvodné, ale hrozně mi vadila a rušila mě ta "jmenná směska".
Penelopa Přízračná, Angelika Spodivná a snad ještě Count Boldo Jizvák, to mi připadalo originální a jakžtakž výstižné a charakterizující. Ale Dr. Torpor Thallomius, Seth Seppi, Glorie Phasoleus a především Gregorian Kingfišer, to byl děs a já si představovala, jak se s tím budou potýkat děti. Myslím, že překladatel měl volit jednotnější koncepci, ale obecně se mi jazyk příběhu moc nezdál, tak nevím, kde se stala chyba
Takže pro mě mírné zklamání, i když Černostínka byla velké překvapení a jako naprosto nejlepší postavu knihy bych slavnostně vyhlásila inspektora Pewtera z MagiPolu, to je prostě detektiv sympaťák. Doufám, že se s ním potkáme i v dalším dílu!
A nesmím zapomenout na textínek a telekouli, dost hustý!

"Získat průkazku do knihovny Elysee je nesmírná pocta. Je to vstupenka do tajné knihovny magických textů. Nepřijde ti to vzrušující? Nic není úžasnějšího a nečekanějšího než divy, které objevíš v knihách."

OniDourou
11.07.2020 5 z 5

Hezký pohádkový příběh pro mladší čtenáře. Prostředí hotelu je dobře popsáno, kniha má takové volnější tempo. Postavy působí živě, ačkoliv bohužel ne všechny postavy měli svůj prostor (např. Dabradar), abychom si je mohli lépe představit. Zápletka je v celku fajn, ačkoli se na to dá přijít v první půlce knihy. Fajn kniha pro mladé fanoušky detektivek a kouzel.

Atlantis
15.06.2020 3 z 5

Hotel Poslední naděje je taková jalová kniha. Postavy mne nebavily, velká část z nich je nepropracovaná a jsou v knize jen proto, abyste měli více možností toho, kdo je vrah.
Celý příběh mi spíše připadal, že chtěla autorka napsat detektivku s klasickou zápletkou alá "uzavřený pokoj", ale nevěděla, jak originálně vysvětlit vraždu, a tak přišla s magií.
Taky nedokážu zařadit, v jakém čase se tato kniha pohybuje. Nic totiž nenaznačuje tomu, že by mělo jít o příběh ze současnosti, ale pak najednou začnou postavy házet slova jako kreditka nebo virtuální realita. Zvláštní.
Celou dobu jsem si říkal, že je čtení takové nijaké, nemastné neslané. Škoda, premisa byla zajímavá.

Pavelsosna
07.05.2020 2 z 5

Tato kniha mi nějak nesedla, na mne mnoho dialogů a málo akce

Elka252
22.04.2020 3 z 5

Čekala jsem smíšení mých dvou nejoblíbenějších žánrů - detektivní příběh s magickým podtextem protkaný záhadou tajuplného hotelu. Takhle by to asi vylíčil člověk co tuhle knihu miluje...Ale já jsem čekala hodně a dostala jsem málo. Seth mi nebyl sympatický, příběh mě nevtáhl do sebe, postavy mi nepřišly rozvinuté a já stejně jako pár lidí tady jsem vraha tušila už od začátku. Kniha přesto nebyla nejhorší ale protože jsem od ní strašně hodně očekávala nepřišlo mi to až tak super.:-(

evilunicorn
07.02.2020 4 z 5

Příjemný,pohádkově laděný příběh,který mě svým stylem vrátil do dětských let.Řekl bych,že kniha je určena spíš mladším dětem,na čtení na dobrou noc ideální-v tomto případě myšleno jako kompliment.Jde sice o vraždu,ale celé je to zabalené do té měkounké fantasy vaty, takže ani vy,ani vaše dítka z toho noční můry mít určitě nebudete.Ale užil jsem si to,asi mám pořád duši dítěte.

KristýnaG
02.02.2020 5 z 5

Knížka kombinující svět kouzel se záhodnou vraždou v „uzamčeném pokoji“. Zajímavé postavy a postupně se odhalující tajemství. Určitě doporučuji! Z poměrně otevřeného závěru jsem navíc usoudila, že by se mohlo jednat o první díl série. Trošku jsem zapátrala a zjistila, že to tak opravdu je! Nevydržela jsem to a druhý díl jsem si už přečetla v angličtině a musím říct, že je na co se těšit! Seth se ocitne v novém prostředí (na opuštěném majáku) a připlete se k další vraždě. Doufám, že DRUHÝ DÍL vyjde brzy i česky! :)

daniel2010
28.01.2020 5 z 5

Bylo to hodně dobré, hodně kouzel a záhad, nejlepší kniha na světě.

Orange8knihomol
25.01.2020 5 z 5

Tohle byl přesně můj šálek čaje! (Kávu totiž nepiji... :D) Příběh byl detektivní, akční a chvílemi také napínavý. Nechyběla ani kouzla ani vražda, natož záhada, jak hlásí anotace na zadní straně obalu. Hlavní hrdina Seth Seppi mi byl opravdu blízký. Líbilo se mi, že autorka Setha nezkazila tím, že by ho stvořila tak, aby se stal přesně tím typem postavy, která si myslí, že se vše točí jen kolem ní. V knize se objevuje nové pojetí světa kouzelníků - Elysee, což se mi velice zamlouvalo. Děj byl lehce předvídatelný, avšak to se dá očekávat u knihy určené pro prvostupňové děti. Nechyběla ani ,,záporačka" šikanující Setha - vychytralá Tiffany. Dle mého názoru skvělá knížka pro 9-ti leté čtenáře/ky, proto samozřejmě DOPORUČUJI!

akinomV
14.01.2020 4 z 5

Moc pěkný příběh pro děti. Jelikož mám ráda detektivky, tak jsem byla ze zápletky nadšená a i když nejsem ta správná věková skupina, mohu knihu určitě doporučit všem, kdo rádi pátrají a mají rádi prvky magie. Prostě Agatha Christie a Harry Potter dohromady :-D

alena0268
01.01.2020 3 z 5

Kde začít...
Ačkoliv čtu ráda knihy určené pro mladší čtenáře, tohle prostě nebylo dobře řemeslně zvládnuté. Postavy jsou ploché, jednají nelogicky a po celou dobu zůstanete v podstatě emočně netknutí, protože i ústřední charaktery žádné emoce neprožívají. A pokud ano, autorka je neumí dobře vystihnout a přenést na čtenáře. Je mi líto.
Navíc mě až příliš často vyrušovalo opakování slov ve velmi krátkých úsecích.
Některé body příběhu byly odbyté, jiné scény zase chabě popsané. Místy mi kniha přišla jako fanfikcí na Harryho Pottera nebo spíš Fantastická zvířata.
Ono to nebylo vyloženě špatné. Věřím, že dítě mezi 8 -13 lety si příběh užije. Bohužel starším čtenářům bych knihu nedoporučila.

happy-smile
08.12.2019 4 z 5

Příjemná detektivka z kouzelnického prostředí. Obě témata jsou tam namíchaná tak půl napůl. Knihu bych ale asi doporučila hlavně těm, co mají rádi magii. Po přečtení jsem si říkala, že by tohle mohl být začátek nějaké kouzelnické série, ale netuším, jestli autorka něco takového zamýšlí. Já bych to docela uvítala. Doporučuji.

yetti09
02.12.2019 3 z 5

Celý děj knihy se vlastně odehráva v hotelu Poslední naděje, kde hlavní postava Seth pracuje jako pomocník v kuchyni....
Měla jsem velká očekávání, ale bohužel zůstala nenaplněna. Harry Potter je krásná pohádka pro děti i dospělé, tato kniha je opravdu jen pro děti a dospívající. Námět knihy se mi zdál super, ale... Těch ALE je tam několik. Postavy nejsou vůbec propracované, málo se o nich dozvíme, tudíž je horší, aby nám některá z nich přirostla k srdci. V hotelu bylo ubytováno pouze 7 hostů, a přesto jsem se mezi nimi neustále ztracela. Hosté maji zbytečně složitá jména a de facto se o nich strašně málo dozvíze.
Kniha je plná zbytečných dialogů, které jsou nicneříkající. Musím ještě podotknout, že když Seth potkával hosty hotelu, měla jsem problém se mezi nimi zorientovat. Nebyl tam žádný záchytný bod, podle čeho bych si hosty rozlišila či zapamatovala. Prostě žádná charakteristika, nic...
Dávám 3* jen z důvodu, že nejsem cílová skupina. Jinak tak 2,5*

Veruu95
18.11.2019 5 z 5

Perfektní knížka! Ani já jsem netušila, kdo je skutečně pachatelem až do chvíle, než se pravda odhalila. Po anotaci jsem se trochu bála, aby to nebyla laciná kopie HP, ale to se nestalo, kouzelníci a jejich svět byli skvěle propracovaní a spojitost se Sethem mi vzala dech. S nadšením dávám 5* (a klidně bych dala i víc) a vůbec bych se nezlobila, kdyby byl další díl... :-)

annasglamour034
09.11.2019 4 z 5

V knihkupectví mě nejvíce zaujala obálka a trochu jsem se bála, že to opravdu bude pro malé čtenáře. Avšak příběh je poutavý a zajímavý i pro starší čtenáře. Zajímavé postavy i nadějný děj. Jedině co mě trochu odradilo byl nepovedený konec, který opravdu mě nenadchnul. Děj mohl být také trochu více propracovaný a je škoda že nebyl více popsán životů rodičů Setha a také jak přišli jeho zaměstnavatelé k hotelu. Ale opravdu skvělá byla postava černostínky a detektiva.

Bezkyne9
02.11.2019 3 z 5

Pribeh byl pekny a doporucila bych ho mladsim fanouskum Harryho Pottera. Mel prijemnou atmosferu, ale jinak byl sled udalosti chvilkama trochu chaoticky a nektere sceny/dialogy se zdaly jaksi nasroubovane... ale kdo vi, nejsem si jista, zda by to zrovna pro devitileteho ctenare bylo prekazkou, treba ne :) ... me kniha zaplula do prumeru, coz neni spatne, potrebujeme pribehy z pomyslneho zlateho stredu (neurazi, nenadchne...) :)