Čas ani myš nezastaví

Čas ani myš nezastaví https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22191/bmid_cas-ani-mys-nezastavi-kz9-22191.jpg 4 54 9

Dobrodružství Hermuxe Tantamoqa Úsměvná americká fantasy o obstarožním myšákovi-hodináři, který se pro lásku pouští do boje s "hlodskou" mafií. Hermux je usedlý konzervativní myšák, který se pilně věnuje své hodinářské živnosti a volný čas poklidně tráví péčí o svou domácí berušku. Až jednou ho navštíví pěkná myš Linka, dobrodružka a letkyně. Přinese do opravy hodinky a prosí, aby to bylo rychle, ale pak si je nevyzvedne a místo ní přichází odporný, pochybný potkan. Hermux je přesvědčen, že je Linka v nebezpečí a pouští se do pátrání. Zaplete se do nebezpečného dobrodružství a dostává se mezi zloděje, špiony a vrahy. Ve hře není nic menšího než tajný vzorec séra věčného mládí. Z takového objevu by mohlo mít užitek celé hlodstvo, ale chce jej pro sebe získat zločinný krtek, jinak lékař a mafián. Hermux ve stopách Linky proniká do jeho zkrášlovací kliniky, aby ji zachránil... Z personifikace hlodavců všeho druhu autor vytěžil docela milou jazykovou komiku: psal pěkným tlapkopisem, nebyl ve své srsti apod.... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Time stops for no mouse , 2002


více info...

Přidat komentář

kusma
25.08.2021 5 z 5

Milý myší příběh, s bezvadným hlavním hrdinou. Výborná oddechovka. Kdyby tam byli lidé, bylo by to divné, ale s hlodavci to byla bomba. Těším se na další díly.

niki-chan
16.05.2021 5 z 5

Skvělá kniha se skvělým příběhem a skvělým hrdinou. Hermux je zkrátka myš, jak má být :)


Zuzu1402
30.12.2020 4 z 5

Život obyčejného myšáka hodináře se změní na detektivní pátrání. Léčky a intriky jsou zkrátka v každém světě. Nenáročné, ale zábavné čtení. :)

myelka
15.07.2017 5 z 5

Moc příjemná kniha, roztomilá, uvolněná, hezký příběh. Ideální po náročnější předchozí četbě ;)

Falquar
17.02.2017 3 z 5

"Čas ani myš nezastaví" je prvním dílem vtipné, nápadité a neskutečně (rozto)milé trilogie, která rozhodně patří k tomu lepšímu z odpočinkové četby. Třebaže zápletky všech tří dílů jsou do jisté míry předvídatelné, ničemu to nevadí; čtenář se může přesto rozplývat nad krásnými "pomyštěnými" průpovídkami (hraboško skákavá; není všechno plíseň, co se zelená; vohryzdá; hlodiště;...), hojnými popisy jídla (Hermux je sympatický jedlík a jeho prostřednictvím vypadají i ty mšice v rosolu k zahryznutí) a bravurně vyvedenou pohodovou atmosférou - jde o přesně takový ten typ literatury, která sice netříbí mysl, ale zato spolehlivě povznese duši. Doporučuji všemi deseti, a nejen milovníkům myšek.

Marthas
06.08.2014 4 z 5

Když kniha před lety vyšla, a já si jí přečetla, velmi se mi líbila, po dlouhé době jsem si jí chtěla přečíst znovu ale už jsem se do ní nedokázala začíst, takže je to pravděpodobně knížka na jedno přečtení, i když velmi kvalitní!!

Vlocka
20.07.2012 5 z 5

Čas ani myš nezastaví je jedna z těch zajímavých knížek. V "dospěláckém" ději tu vystupují zvířata. Pamatuji si, jak mi v knihovně tuto knihu nechtěli půjčit, protože mě ještě kvůli věku měli vedenou pod dětským oddělením :) První díl byl z celé série nejlepší, ale ostatní nejsou za prvním dílem vůbec daleko:) Rozhodně můžu doporučit, pokud chcete něco lehce originálního:)

kapllu
04.01.2012 5 z 5

Hermux je naprosto úžasný, sýružel jen vymyšlený...

Márinka
30.11.-0001 4 z 5

Opět jeden z mých oblíbených "zvířecích" příběhů.

Štítky knihy

prvotina humor zvířata, fauna americká literatura myši dobrodružství

Autorovy další knížky

Michael Hoeye
americká, 1947
2005  81%Není čas ztrácet čas
2004  82%Čas ani myš nezastaví
2004  84%V písku času