Doba krkavců

Doba krkavců https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250696/bmid_doba-krkavcu-250696.jpg 3 25 25

Bojová vědma Jadwiga už nehodlá mít se svým krvavým řemeslem nic společného. Zabíjení pro cizí zájmy bylo dost. Chce prodávat amulety lásky, pomáhat rodičkám slehnout a hlavně v ústraní a v klidu žít svůj život. Staré časy ale vrhají dlouhé stíny a dávným přátelům je občas třeba pomoci. Někdy i mečem a jedem, když to nejde jinak. A tak se k zemi opět slétají krkavci, elfové se hlásí o svá práva a mrtvých přibývá... Martina Šrámková (1967) se jako autorka kratších textů nejdříve etablovala v žánru klasické fantasy, později rovněž napsala několik science fiction i ryze fantaskních příběhů. Za všechny jmenujme povídky Jiskřivé víno, bílý sníh (2004), Dluhy Pana kocoura (2005), Dům hrůzy jezdí po vesnických poutích (2005), Svět podle Rosenfeldera (2006) či Jiný živočišný druh (2009). V roce 2008 publikovala svou první knihu, šestašedesátou epizodu z populární sci-fi série Mark Stone, nazvanou Krvavé arény.... celý text

Přidat komentář

NemmamSlov
10.10.2022 3 z 5

Kapesník pro princeznu (4*)
Jadwiga je čarodejka na kráľovskom dvore a pomáha chrániť kráľa pred rôznymi intrigami. No mladú čarodejku to už nebabí a uteká do vesnice len so strieborným mečom na chrbte. Zastaví u stareny liečiteľky, ktorá ju vezme pod svoju ochranu, no príbej sa kompliluje ako náhle niečo pozabíja vojvodkynine kone. Obvinia Jadwigu a tá musí čeliť prenásledovaniu. Je to krátka doplnková poviedka, ale celkom zábavná a dobre napísaná.

Doba krkavců (3*)
Najdlhší príbeh čarodejky Jadwigi. Minulosť ju dobieha a musí znova stúpiť do kráľovstva, ktorému sa chcela vyhýbať celý svoj život. Vyhľadá ju jej kamarátka Jusufine. Bohužial, dlhší príbeh neznamená lepší.

Špatné časy (3*)
Jadwiga ide pomôcť kráľovi zbaviť sa kliadby, ktorá bola zoslaná neznámym nepriateľom. Nie je to ľahká úloha, pretože panovník má hneď niekoľko ľudí, ktorí mu neprajú.

kUMters
01.01.2021 4 z 5

Príjemné, nemám výhrad.


Devil-Ivet
22.12.2018 4 z 5

Kniha mě mile překvapila. Po první povídce jsem se začetla, bylo to napínavé a Jadwigu jsem si oblíbila.

Svářeč
02.01.2018 2 z 5

Teda nic moc. Postavy mě nijak nezaujaly, stejně jako příběh. Atmosféra žádná, nemá to žádný nápad. První krátká povídka ještě ujde, ale v hlavní novele je již bolestivě zřejmé, že tato kniha prostě nemá čím zaujmout.