Vykoupení

Vykoupení https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521256/bmid_vykoupeni-65a565ae46b35.jpg 4 4 3

Do pekel série

< 3. díl >

Nejdrsnější současné post-apo se vrací v nejlepší formě a bude i nadále pokračovat v boji za přežití lidstva! Je tu nový úkol… A s ním i nové krveprolití. Poté, co se Michael a jeho tým dozvědí, že Xavier může být stále naživu, zahájí záchrannou misi. Na obloze se jeden z posledních stále kroužících orbitrů sice rozpadá, ale kapitán Jordan je odhodlanější než kdy jindy udržet lidstvo ve starých kolejích. Nová mise zní jednoduše: Zabít odpadlíky a přivlastnit si jejich zdroje!... celý text

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Deliverance , 2018


více info...

Přidat komentář

kolby
17.04.2024 5 z 5

Výborná knižka. Dostal som presne čo som očakával od subžánru: napínavý dej, akciu, skvelé postapo prostredie, kreatívne kreatúry, svižné tempo. Žiadne logické ani dejové lapsusy sa nekonali. Kvalitná akčná nadupaná jednohubka. Teším sa na štvorku

Tina.T
17.04.2024 2 z 5

(SPOILER) Touhle knihou zakončuji a další už číst nehodlám. Překlad Jiřího Jaňáka mi opravdu nevyhovuje. Jak už jsem psala u předchozího dílu - postavy zhrubly, najednou mluví jako kanál a nějak to není ono. Kdo se trochu pohybuje v prostředí knih, tak dobře ví, že kvalitní překlad knihy by nikdy neměl vypadat jako překlad. Člověk by měl mít pocit, že čte knihu, která byla napsaná v tom daném jazyce, tedy u nás v češtině. A ten pocit tedy rozhodně nemám. Nějaké zachování tónu autora, kreativní přístup, výběr správného synonyma... to tady prostě není.
Pokud je ve větě "old man" a je to přeloženo jako "stařec", přestože je hlavnímu hrdinovi 55 let, tak nad tím asi moc nepřemýšlel. Trochu to působí jako prohnané překladačem a jen zběžně zkontrolované. Možná jsem moc náročná, ale mě to opravdu tahalo za oči a pokud bude překládat i další díly, tak už je číst nebudu.
Jinak kniha pokračuje v podobném duchu, jako předchozí dvě, jen více černobíle. Záporák je záporákovitější, klaďasové moc kladní, děj je hodně předvídatelný a po polovině knihy už je vám skoro jedno, co s nimi bude. Po pravdě, jediná postava, o kterou jsem se strachovala, byl pes Miles. A proto, v nejlepším skončit.

EDIT: Musím reagovat na jiný příspěvek, že se nekonaly logické ani dějové lapsusy - ale ano, byly tam. A pozor, spoiler. Kolik asi tak bylo Katrině, když byli zhruba stejně staří s X a teď najednou otěhotněla? Aby X zapomněl úplně na všechno, po pár letech samoty? Ano, mohlo mu přeskočit, ale kompletní ztráta paměti? Aby si psal deník s útržky vzpomínek? Prostě ne, takhle moc logiku nejde vypnout, jde napsat akční kniha, která má hlavu a patu :-)


mareksevc
02.03.2024 4 z 5

výborné pokračovanie série , knihy sa mi zdajú od dielu a lepšie a lepšie , som zvedavý na další diel !

Autorovy další knížky

2023  78%Do pekel
2023  87%Duchové
2024  80%Vykoupení
2024  0%Vlci

Kniha Vykoupení je v

Právě čtených1x
Přečtených5x
Knihotéce28x
Chystám se číst10x
Chci si koupit3x