Do kosmu krok za krokem

Do kosmu krok za krokem https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507133/bmid_do-kosmu-krok-za-krokem-fLq-507133.jpg 4 18 4

Krok za krokem o fascinujícím oboru, který stojí na samotném vrcholu technologického pokroku lidstva. Systematický průvodce atraktivním odvětvím kosmonautiky tak, jak se v průběhu času vyvíjela. Zamysleli jste se někdy nad tím, čeho všeho už lidstvo v kosmu dosáhlo? Nejspíš každý zná Sputnik a Jurije Gagarina. Většina lidí zpravidla ví i to, že na Měsíci přistál Neil Armstrong, že po Marsu jezdí nějaká robotická vozítka nebo že nám nad hlavami krouží jakási kosmická stanice. Dokázali byste ale říci, kolik dalších astronautů kromě Armstronga se po Měsíci procházelo, co přesně tam dělali nebo jak dlouho tam pobývali? Odpovědi na tyto a ještě mnoho dalších vesmírných otázek čtenářsky přívětivou a atraktivní formou nabídne kniha, která vás zběžně provede celou historií kosmonautiky od prvních, často neúspěšných kroků přes prudký rozvoj až po slibně se vyvíjející současnost. A nejen to! Představí vám také základní aspekty kosmických letů a jednoduše vysvětlí, co je to oběžná dráha, jak funguje raketa, proč do kosmu vynášíme astronomické teleskopy nebo jakou práci dělají lidé na kosmických stanicích.... celý text

Přidat komentář

SSTknihy
22.01.2023 5 z 5

Kdo by to byl řekl, že mě čtení o dobývání vesmíru bude bavit jako nějaký dobrodružný román. Tahle kniha se opravdu povedla. Čtivě, přehledně a velmi srozumitelně se dozvíte nejen, jak to bylo s prvními cestami do vesmíru, ale také jak náročný je start a přistání, rozdíl mezi raketoplánem a kosmickou lodí, jak funguje mezinárodní vesmírná stanice, jak obtížné je dokování nebo volný pohyb kosmonautů ve vesmíru a jak je to s průzkumem planet a dalších těles naší sluneční soustavy. A je toho mnohem mnohem víc a čte se to vážně skvěle!

Pert
21.02.2022 5 z 5

Skvělá knížka. Taky mi některé věci vysvětlila.


LadyCotton
21.03.2021 5 z 5

Naprosto fantastická knížka (nejen) pro ty z vás, kteří se chcete o kosmonautice dozvědět mnohem víc, než to co nám řekli ve škole.
Kniha je psána velice čtivou a snadno srozumitelnou formou (alá Daniel Stach). Střídají se vždy kapitola příběhová (kde autor popisuje určitou "akci" např. jak probíhalo "vysazování Hubbleova teleskopu z raketoplánu Discovery) s kapitolou naučnou, kde zase trochu podrobněji rozebírá dané téma "z předchozího příběhu".
Text velmi často doplňují vkusně vybrané fotografie (barevné i černobílé).
Ačkoliv se to možná na první pohled nemusí zdát (kniha má klasický formát a necelých 250 stran), tak v ní skutečně najdete "vše" od prvních letů do vesmíru až po popis každodenní práce kosmonauta na vesmírné stanici ISS.

Křovák
13.10.2020 5 z 5

Povedený úvod do světa dobývání vesmíru od jeho počátků po současnost, srozumitelný i pro laiky a podaný čtivou a zábavnou formou.