Divoký Anda

Divoký Anda https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/301608/mid_divoky-anda-rnC-301608.png 4 47 4

Dobrodružný román ze života severoamerických Indiánů, odehrávající se v polovině osmnáctého století. Hrdinou románu je chlapec Anda z kmene Dakotů, který se vydává na odvážnou cestu za svým uloupeným koněm a během cesty, provázené mnoha nebezpečími, se z něho stává statečný bojovník se srdcem na pravém místě.

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Dziki Anda a Ucho wodza


více info...

Přidat komentář

ijcro
23.03.2022 3 z 5

Anda je podle mého trošku silnější příběh než sociálnější Karibu, ale fajn se čte obé. Jako odrostlejší děcko jsem viděl v příběhu něco jiného než v cynickém dnešku. A ty dnešní stesky, kdo by to dneska četl, jsou dost namístě, mládež preferuje zcela jiný druh příběhů, těžko je něco podobného vůbec osloví; takže čtení jen pro nostalgiky a fosily... ale čte se to dobře :)

Kakho-Oto
08.06.2020 3 z 5

Kniha obsahuje dva dobrodružné romány s mladým Dakotou, jemuž se říká Divoký Anda: Divoký Anda a Náčelníkovo ucho. Druhý příběh se mi líbil o něco více (3,5 hvězdičky) než titulní dobrodružství (3 hvězdičky), avšak celkově se jedná o průměrné dobrodružné romány, na nichž je příliš znát, že se jedná o díla určená především dětem. Jen škoda, že dnešní děti podobná díla v podstatě vůbec nečtou.


Harry
20.05.2013 3 z 5

Indiánka s hlavním hrdinou , dakotským mladým bojovníkem Andou, který prožívá neskutečná dobrodružství a díky své statečnosti se stává , i přes svůj věk, hrdinou kmene.Je zajímavé si vyzkoušet, jak člověk vnímá v podstatě dětské příběhy jinak, než když je čte třeba v patnácti letech.

vitavita
13.03.2012

Dobrodružství indiána Dakoty Andy - čtivé...