Divoké srdce severu

Divoké srdce severu https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459531/bmid_divoke-srdce-severu-gtJ-459531.jpg 3 7 4

Do severské země plné odvážných bojovníků se dostává Mira, slovanská dívka, která uprchla ze svého rodného hradiště, kde se odmítla podřídit lidské zlovůli a nenávisti. Osud a její nebývalá odvaha ji postaví před stejně hrdého a nezkrotného válečníka jarla Guaira, s kterým ji od prvního shledání svazují hluboké, ale zrovna tak divoké rozporuplné city, kdy se téměř nepřátelství mísí s obdivem a nesmělou láskou. Mira musí v cizí zemi o své místo bojovat a jen její odvážné srdce ji pozvedne mezi svobodný severský lid, mezi bojovníky jejichž srdce bijí stejně divoce jako to její. Příběh je plný emocí, nesmiřitelných bojů na život a na smrt, je protkaný magií run a bohů, kulturními střety, láskou a hrdinstvím.... celý text

Přidat komentář

aimi
19.08.2021 3 z 5

Historický román o odvážné slovanské dívce v zemi nelítostných seveřanů. O odvaze a hrdosti, o lásce a nenávisti. Zaujalo? Anotace mě také zaujala, historické romány čtu ráda. Spíš než historický román je toto dílo historickou červenou knihovnou. O dívce, která uteče před sjednaným sňatkem, uteče na sever. Tam je chvíli v roli otrokyně a později dostane i v roli svobodné ženy, zamiluje se do náčelníka. Náčelník je ohromen její odvahou (někdo by spíš řekl drzostí), její hrdostí (někdo by možná řekl pýchou a přebujelým egem) a její silou a obratností (někdo by spíš řekl agresivitou). Ona ho nechce, chce, nechce, chce. On ji nechce, chce, nechce, chce. Muži v jejich okolí jsou plní pochopení a moudrých rad (mám dojem, že autorka zapomněla na dobu, v které se děj odehrává). A místo, aby se závěr odehrál na bojovém poli, kde si na mrtvolách nepřátel padnout do náručí, autorka udělala stop, skok v čase a jsme na slovanské půdě a role se obracejí. No kudrlinky děje, láska a nenávist, hysterie, možná maniodeprese a konec? Konec bude mít pokračování Ale to já už nezvládnu
Čtivo pro milovnice červené literatury, svalnatých culíkatých chlapů a historických nepřesností.

Habana
12.05.2021 1 z 5

Hanna Mácová si asi chtěla splnit sen a vytvořit romantiku, která bude pořád napínavá jak kšandy a nebude jasné, zda se nakonec ty dva milovat budou nebo nebudou. Úplně tak zapomněla, kde se děj odehrává a tak nám na scéně pořád poskakuje maniodepresivní slečna, která nejen že pořád někoho bije, ale ve skutečnosti si vyskakuje na všechny okolo sebe. Často se dovídáte, že to či ono chování jí ponižuje, nebo někoho miluje, nemiluje, nebo nenávidí, pak zase sonduje, proč ten nenáviděný o ní neprojevoval tuhle a tamhle zájem. Asi nejvíce zarážející je fakt, že spoustu tohoto výstředního chování si dovoluje v roli otrokyně. :)
Román ve skutečnosti jiný děj nemá. Sem tam se objevuje zmínka o politických rozepřích, ale že by se cokoliv na toto téma rozvádělo to zase ne. Muži vystupující v knize jsou všichni dost tolerantní a děsně ohromený z hysterky, která je drsná a neústupná, až si z toho nervózně žmoulá ruce.
Závěr knihy raději ani nekomentuji, protože to co se tam děje, bylo až masochistické pro mě jako čtenářku.


akynom22
08.01.2021 5 z 5

Má to děj, máto spád, krásný styl a nejde se od knihy odtrhnout dokud jí nepřečtete.

MahtielM
24.12.2020 4 z 5

Kniha má parádní začátek, chemie mezi hlavními hrdiny funguje parádně a jen čeká na dovršení. V okamžiku očekávání hlavního zvratu se děj zadrhne a z mého pohledu komplikuje tak, že v rámci jedné knihy to nelze důstojně vyřešit a přestávám chápat náplň hlavního konceptu knihy, která byla tak slibně nakročena. Od toho okamžiku to již není tak úchvatné, jako do tohoto momentu “bitvy”. Přesto kniha je napsána pěknou, čtivou formou a určitě stojí za to si ji přečíst. Doporučuji.

Autorovy další knížky

2020  73%Peklo na zemi
2021  77%V zajetí minulosti
2020  63%Divoké srdce severu

Kniha Divoké srdce severu je v

Přečtených7x
Doporučených1x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x