Divočina

Divočina https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171697/bmid_divocina-INs-171697.png 4 67 19

Divočina série

1. díl >

"Pozoruhodnou komiksovou prvotinu Mikuláše Podprockého můžeme bez obav označit jako hard sci-fi. Děj se odehrává v daleké budoucnosti, kdy se veškerá civilizace přesunula do olbřímí megapole, která vysává život z celé planety. Zatímco lidé žijí vysoko v oblacích, v základech města, blízko povrchu země, vyrůstá nová civilizace – Divočina. Budují ji inteligentní zvířata, která spolu přestala bojovat a potajmu se spojila proti svému úhlavnímu nepříteli, člověku. Zásadní okamžik nastane, když se za hranicí megaměsta narodí Netvor, zmutovaná hříčka přírody, vraždící propletenec svalů, požírač všeho živého… Právě on může být zásadní zbraní Divočiny proti lidem, ale také může zničit úplně vše… Mikuláš Podprocký na komiksu pracoval dva a půl roku a upozornil na sebe v okamžiku, kdy Divočinu přihlásil na server Startovač.cz. V krátké době na jeho vydání vybral více než sto tisíc korun."... celý text

Přidat komentář

norrasun
27.05.2020 5 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se chytla, ale uznávám, že to stojí za to..
Akce a humor, a ještě 'nastavuje nemilosrdně zrcadlo měšťanské společnosti, v níž je dolar alfou a omegou života' :)

LuciusWlk
25.02.2020 3 z 5

Tenhle komiks je trochu artovým kouskem. Věřím, že asi nesedne každému, grafický je to trochu výše, než skicy a příběh velmi jednoduchý i přesto neméně zajímavý. Jako prvotina si zaslouží jistou pozornost. Alespoň můj respekt má každý, kdo komiks umí kreslit


Disease
17.02.2020 5 z 5

Výborné nejen v rámci prvotiny. Promyšlený scénář a skvělá, naprosto se k ději hodící, kresba.

tomexx
20.10.2019 4 z 5

Pobavila ma scéna, kde Netvor trhá na kusy ľudí a vojaci nemôžu včas zasiahnuť, lebo vládny byrokratický aparát sa nezhodne na riešení. Prečo mi to tak strašne pripomína EU?

pepe666
03.09.2019 5 z 5

Klobouk dolů ;)

gaspoda
09.06.2019 4 z 5

Hard sci-fi si představuji trochu jinak něco jako ve smyslu Funky Kovala ale mam slabost pro slovenske komixove tvůrce(blahořečím Branko Jelinek) tak jsem knižečku prelouskal jedna radost. Navíc raději vyhledavam černobile komixy jsou takové jiné ne přeplácané. Komix se take netopý v záplavě textu tedy než se nadějete už jste na konci. Ihned jdu objednávat pokračování.

Shinju
28.07.2018 3 z 5

Můj snad první předčtený český komiks po Čtyřlístku. Musím uznat, že mě vůbec nezklamal. Bylo to příjemné letní čtení, které trochu nutilo k zamyšlení o chování lidí a zvířat. Určitě doporučuji.

jarynek
01.07.2018 3 z 5

Popis světa zvířat a hlavně světa lidí se mi líbil. Nemluvě o způsobu, jakým svět zvířat na světě lidí participuje a zároveň se snaží jej poškodit, to bylo výborné. Stejně tak prolog se zrodem příšery byl za velký palec nahoru. Naopak mi nesedělo chování lidí, ať už jednotlivců, tak celého společenství. A posledních cca deset stran., kdy jakoby autor se snažil nacpat do příběhu hrozně nových skutečností a dostat děj do jím zamýšleného "konce", mne neoslovil. Tak ještě, že vyšla dvojka, která nenechátakto otevřený konec býti konečným.

Tomas@S
11.05.2018 4 z 5

Velmi sympaticky pocin slovenskeho vytvarnika, ktery vznikl za financni podpory komunity prispevatelu. Jedna se o pomerne drsny pribeh z daleke budoucnosti, ve kterem vedle sebe zije lidska rasa a inteligentni zvirata. Do tohoto sveta se zrodi ponekud prerostly hafan, ktery zdanlivou rovnovahu ponekud narusi. Pribeh pekne ubiha, vytvarna stranka je opravdu povedena, chvilemi mi kresba pripominala dokonce dila Kaji Saudka. Nicmene na konci se to nejak cele zvrtne, na poslednich strankach se najednou dej nekolika nevhodnymi skoky utne a je konec. To me dost zklamalo a proto v mem hodnoceni chybi jedna hvezdicka.

DennisMoore
10.04.2018 4 z 5

Velmi, velmi, velmi dobrý komiks, který vznikl díky obdivuhodné fantazii Mikuláše Podprockého a také díky jeho lehké a přitom jisté kreslířské ruce. Ovšem i já musím tak trochu zkritizovat konec, ačkoliv ne kvůli tomu, že by v něm nebyla velká bitva - tu jsem rád oželel, neboť nejrůznějších masakrů bylo v Divočině dost a dost. Spíše mi vadilo, jak byl ten konec uspěchaný a nedotažený. Neměl jsem pocit, že bych dočetl uzavřený první díl nějaké nové super ságy, ale spíše jen dost dobrý prolog, který má navnadit na to, co teprve přijde.

FuriosoR
19.03.2018 5 z 5

Zaujalo, líbilo. Dva odlišné světy lidí a zvířat, nenažraný Apex predátor, a hlavně kresba, která je povedená a sedí mi k příběhu. Druhý díl mě určitě nemine.

Cryptkeeper
20.04.2017 5 z 5

Neskutečně podhodnocené dílo! Naprosto úžasně zpracované,přečteno během chvilky. Tohle chce rozhodně pokračování!:)

Lenka.Vílka
15.02.2017 5 z 5

Už dlouho dobu jsem nečetla komiks, který by mi dal tolik věcí na škále emocí. Bylo to sci-fi jako prase a celá představa téhle společnosti byla tak reálná, že bych byla schopná jí uvěřit. Všechny ty myšlenky nějak dávaly smysl. Kresba byla luxusní. Zírala jsem. Polovinu knihy jsem se třískala. Za všechny scéna z galerie. No nejsou ty rádoby znalci umění prostě vtipný?! Teda trapný, eh, pardon. Ale asi jsem četla jinou knihu, něž všichni místní stěžovatelé. Konec byl totiž dobrej. ---ZAČÁTEK SPOILERU--- Ono pokaždé nejde o závěrečnou řežbu, ale o to co ji předcházelo. A v tomhle příběhu by to celý vyznění zabilo. Navíc, já strašně ráda přemýšlim po dočtetení ve smyslu "jak to bylo potom" a tenhle konec byl pro mojí fantazii blahem. Ale každej to má jinak. Já zrovna takhle. ---KONEC SPOILERU--

SolomonSane
03.02.2016 4 z 5

Dobré zpracování a nápad, kresba velmi povedená, ale co mě zamrzelo, byl odfláknutý konec, který utnul vcelku slušně rozpracovanou akci – prostě bum bum tři stránky převyprávění toho jak kdo dopadl atd.. a nic. Snad pokud by bylo nějaké pokračování, které by příběh uzavřelo, bylo by to fajn.

LordSnape
25.10.2015 4 z 5

Velmi zajímavá a originální kresba, a vlastně i námět celého příběhu. Divočině rozhodně prospívá. Líbil se mi kontrast a vzájemné propojení životů mezi zvířaty a lidmi. Nicméně za ten uspěchaný a odfláklý konec bych Podprockému nejradši nafackoval.

trudoš
22.03.2015 3 z 5

Na jednu stranu pro mě byla Divočina překvapením, hlavně po ilustrační stránce - autor si nehraje na podrobnou vykreslenost a přesto jsou jeho postavy plné energie a nepůsobí dojmem amatérismu. Nejsilnější stránkou Mikuláše Podprockého jsou pak zvířata, která jsou zde hybateli děje.
Zápletka samotná je příjemná, rychlá a má několik opravdu originálních momentů. Za trochu nešťastné považuji, jak se autor mermomocí pokusil do příběhu zapojit i lidské hrdiny, kteří paradoxně vůči těm zvířecím příliš nefungují. Ale budiž.
Za nemilé překvapení však rozhodně považuji konec. V průběhu posledních pěti stran se autor snaží čtenáři narychlo zpytlíkovat něco, co v poměru s předchozím skoro dvousetstránkovým příběhem nějak nekoresponduje. A tak jsem zůstal nakonec víc roztrpčen, než nadšen. Bohužel.

evickakyticka
20.09.2014 3 z 5

Nic moc z čeho bych padla na zadek. Možná škoda, že komiks nebyl barevný... Příběh i kresby super, ale chyběla tomu...asi ta barva.

inmax
27.12.2013 3 z 5

Docela zklamání.. půl knihy je člověk připravován na finální střet a na poslední stránce je nám během dvou obrázků vysvětleno, jaká to byla mela a ten se někam ztratil a ten se někde skrývá a nápis KONEC.. WTF? Jinak ale kresba pěkná a i příběh zajímavý.. zaujal hlavně osud detektiva.. škoda toho konce.

spdb
17.10.2013 5 z 5

Teda, přečteno jedním dechem a musím říct, že takhle sugestivní komix jsem dlouho nedržel v ruce. Cesta k jeho vytvoření je také zajmavá, autor použil startovač kde se mu podařilo vybrat 200% požadované částky.

Štítky knihy

komiksy hard sci-fi

Autorovy další knížky

Mikuláš Podprocký
slovenská, 1978
2013  75%Divočina
2018  79%Divočina II: Exodus

Kniha Divočina je v

Přečtených78x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených4x
Knihotéce30x
Chystám se číst15x
Chci si koupit3x