Dívka v měsíčním světle

Dívka v měsíčním světle https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310576/bmid_divka-v-mesicnim-svetle-Pfi-310576.jpg 3 45 14

Když Wylie v dětství potkává Cescu poprvé, krásná, divoká a laskavá dívka ho uchvátí tak, že je ochoten riskovat kvůli ní pád ze stromu i výsměch dětské party. Během dospívání se jejich cesty nakrátko sblíží a o dva roky starší Cesca vypravěče svede, aby mu vzápětí unikla za dalšími dobrodružstvími a do dalších náručí. Wylieho život jako by se v příštích letech neustále točil v sebedestruktivní spirále vášnivé lásky k nezkrotné krásce z bohémské umělecké rodiny, která se opakovaně vrací do jeho náruče a zase z ní mizí. Cesca je pro něho neuchopitelným přeludem, „dívkou v měsíčním světle“, jak ji na obraze zachytil její bratr a Wylieho nejlepší přítel Aurelio. Dívkou, kterou nepřestává navzdory všem zradám a nepochopitelným únikům milovat. Teprve když Cescinu rodinu zasáhne tragédie v podobě Aureliovy nevyléčitelné nemoci, Wylie si poprvé dokáže připustit, že Cesce možná nikdy tak docela nerozuměl. Ani potom se jejich životy nepřestávají navzájem přibližovat, překrývat a znovu vzdalovat, a byť se jejich životní cesty rozcházejí, vzájemný cit trvá. Dramatické podobenství o mnoha podobách lásky, která i tak zůstává silnější než smrt...... celý text

Literatura světová Dívčí romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Girl in The Moonlight , 2015


více info...

Přidat komentář

Archšermířka
25.02.2021

Neměla jsem žádné očekávání, ale knížka mě dostala. Přečetla jsem jedním dechem. O běžných starostech života a vývoji lidských vztahů. Nikdy jsem nečetla milostný příběh z pohledu muže, velmi zajímavé. Mohu jen doporučit.

LussyP
09.08.2020 5 z 5

Krásně se četla, příběh lásky, který je z pohledu muže mě zaujal.
Z knížky jsem dost.. Rozpolcená. Chvíli mě štvala, chvíli dojímala. Jak už tu někdo psal. Každopádně ji doporučuji, měla v sobě něco nepopsatelného.


Pejuška
18.04.2020 4 z 5

I když mě ze začátku kniha moc neoslovila, nakonec se z ní vyklubal krásný, pravdivý příběh dvou lidí, kdy ona je zhýčkaná a zahrává si s mnoha životy, hlavně s jedním, ale přitom celý život hledá svoje místo, svoje poslání, co by ji naplňovalo. Nakonec je našla, ale cena byla vysoká. Kniha vede k zamyšlení, jak by se člověk zachoval sám, a zároveň si uvědomujeme, že i v dnešní době takový lidé žijí.

LenkaGonn
25.06.2019 3 z 5

Po dočtení knihy je mi skoro líto, že dávám jen 3 hvězdičky. Bohužel kniha mě moc nebavila... četla jsem ji docela dlouho a snažila se přijít na to co chce autor touto knihou říct. Plus pro autora je právě konec knihy pak určitě příběh, který jsem ještě nečetla a hezky popsané vztahy. Jsem ráda, že se hlavní hrdina v určitou chvíli rozhodnul a dle mého správně. Kniha po dočtení zanechá velice dobrý dojem. Rozhodně donutí k zamyšlení.

AngelSarah
26.04.2019 5 z 5

Romantická knížka, která mě v určitých chvílích donutila přemýšlet.

Mickey103
15.01.2019 5 z 5

Po dlouhé době krásný a zamilovaný román. Skvěle vykreslený příběh dvou mladých lidí plný vášně a jejich přátel po několik let . Přečteno na jeden dech.

Pavlaj
25.12.2018 5 z 5

Přes docela špatné hodnocení tady na dtb mě ten příběh úplně dostal. Milostný román z pohledu muže není zas tak běžný jev a celé to mělo zajímavou perspektivu a úhel pohledu. A ten konec....Nevěřili jí, a ona to přesto dokázala, změnila se. Jak to mohlo dopadnout, kdyby Cescu podržel ještě jednou naposledy? Už dlouho jsem tak moc nepřemýšlela nad alternativními konci a co by se bývalo mohlo stát, kdyby...

Devid
21.11.2018

Wau i když jsem měl chuť nějaký stránky přeskočit ale to by nebylo ono a kniha sama o sobě je hezká

Meluzínka
23.06.2018 1 z 5

Bohuzel tato kniha me moc zklamala a zhruba 90 strance prestala cist.

jindra3953
16.05.2018 3 z 5

Po přečtení zdejších recenzí jsem se dost rozmýšlela, jestli se do toho mám vůbec pustit. Ale nakonec jsem si řekla, že odložit knížku můžu vždycky. Neodložila, dočetla, nelituji. Život není černobílý, ten skutečný, ani ten románový.

jarmila6295
25.02.2018

Také má protichůdné pocity - ze začátku mne kniha moc nebavila, ale po dočtení mi tečou po tváři slzy a jsem moc ráda, že jsem jí dočetla celou a nakonec jsem si jí moc užila!

Francesca14
25.06.2017 4 z 5

Nebyla to zrovna z nejčtivějších knížek, ale příběh byl zajímavý, byla jsem zvědavá, jak to s Cescou (kterou jsem na půl nesnášela a na půl obdivovala) a Wyliem dopadne a bylo to příjemně vyprávěné. Byly tam hezké popisy míst a lidí a situací, pěkně vykreslené postavy... Četla jsem to sice poměrně dlouho a chvílemi mě to moc nebavilo, ale knížka se mi líbila.

Leonteenka
22.06.2017 1 z 5

Knížka mě děsně nudila. Musela jsem se nutit do toho, abych jí vůbec dočetla. A to se mi dlouho u knížky nestalo.

veronika9143
23.02.2017 4 z 5

Kniha, která ve mě vyvolávala protichůdné pocity. V jednu chvíli mě dojímala a vzápětí mě neskutečně štvala. Cesca byla sebestředná osoba, přesto docela citlivá. Wylie byl pro změnu zamilovaný tak moc, že jeho láska vydržela všechno. Popravdě nevím jestli se mi kniha líbila, nelíbila a nebo patří do nějakého průměru. Už dlouho se mi nestalo, aby mě kniha takhle rozpoltila.

Štítky knihy

malířství umění láska AIDS

Autorovy knížky

Charles Dubow
americká
2016  67%Dívka v měsíčním světle