Dívka v červeném kabátku

Dívka v červeném kabátku https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297483/bmid_divka-v-cervenem-kabatku-4p9-297483.jpg 3 94 32

Carmel Wakefordová se ztratí své matce na místní dětské slavnosti. Najde ji muž, který o sobě tvrdí, že je její dědeček, jenž se s rodinou v minulosti přestal stýkat. Tvrdí, že její matka měla nehodu a že Carmel s ním nyní bude muset žít. Když se pak z několika dnů života v nové rodině stávají celé týdny, Carmel zjišťuje, že tento muž věří, že má jakýsi zvláštní dar. A zatímco se matka zoufale snaží najít svou dceru, Carmel se vydává na neobvyklou pouť – během, níž je nucena položit si otázku, kdo je, a kým by se mohla stát. Tato kniha je více než jen obyčejným thrillerem. Tím hlavním v celém příběhu není, kdo nebo proč něco udělal, ale to, jak matka i dcera svádějí boj se vzájemným odloučením a jak v sobě hledají sílu, aby to vše dokázaly snést.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Girl in the Red Coat , 2015


více info...

Přidat komentář

nadali
01.12.2022 4 z 5

Navzdory všem názorům jsem knihu velice rychle přečetla a i když není uvěřitelná, bavila mě.

Veronika33
18.11.2021 5 z 5

Táto kniha ma neskutočne prekvapila, nesmierne som si ju užila. Príbeh bol písaný z pohľadu matky a Carmel, ktoré sa nepravidelne striedali. Zo začiatku mi Carmel trošku vadila, hlavne jej snové vnímanie reality, neskôr to však bolo vysvetlené a už to dávalo zmysel. Kniha veľmi pútavá, odporúčam.


Ellise
07.03.2021

Z té knihy jsem měla stísněný pocit. Libíla se mi, ale vyvolávala ve mně neklid. Nejdřív mi vadilo popisování pocitů malé Carmel, co cítila, co si myslela, co si představovala, ale když to skončilo vše do sebe zapadlo. A nejlepší na tom bylo, že jsem do poslední chvíle nevěděla jak to dopadne.

Pavlína2019
13.09.2020 4 z 5

Nemohu přijít na to, proč knihu hodnotíte tak špatně - ale každý má jiný vkus, takže chápu. Mě kniha dojala. Konec bych naopak naprotahovala, je dobrý takto, jen by mě příliš rozlítostnil. Každý si shledání dovedeme přece představit a vcítit se... Krásný, pravdivý, citlivý náhled z obou stran do takovéto těžké situace. Kniha se mi četla rychle, dobře a sama. Je dobře napsána. Přesvědčivá. Věřím, že se příběh může stát. Pokud nečekáte zbytečnou krev apod., ale citlivý román - doporučuji...

vorlice28
05.05.2020

Knihu jsem přečetla velice rychle, protože mě zajímalo, jak to dopadne. Četla se dobře, ale bylo to až moc zdlouhavé....Konec by se mi líbil víc popsaný a rozebraný.

andela2871
12.02.2020

Nemohla jsem se do knihy začíst i když jsem se k ní několikrát vracela, nedočetla jsem jí. Byla nezaživná a nudná

KristínaKap
10.01.2020 3 z 5

Jako matka podobně staré holčičky jako je hlavní hrdinka jsem knihu četla asi dost ovlivněná subjektivními pocity. Zaujala mě neobvyklým dějem, celý příběh dívky byl zajímavý, na druhou stranu linii matky mě opravdu až nudila. Konec mě naopak nadchnul.

orinka3
17.10.2019 1 z 5

Neslané, nemastné, utahané a naschvál prodlužovaný příběh. Není tam nic, co by mě upoutalo, natož nadchlo. Nuda.

putpuda
13.10.2019 3 z 5

Já měla knihu v rukou už po druhé a konečně dočetla. Že začátku hrozně nezáživné. Konec otevřený a divný. Anotace slibuje skvělé čtení, ale já bych tedy knihu asi nikomu nedoporučila ...

kubla111
23.05.2018 2 z 5

Dvě hvězdičky jen za nápad, téma. To jedna, druhá za to, že je kapitola psaná vždy v ich-formě buď matky nebo unesené dívky. Jinak na knize není vůbec nic. Nuda. Na to, co je to za téma, by se z toho dal udělat bestseller a autorka na to asi taky přišla, přesto si asi řekla:"Když už jsem se s tím psala, tak to vydám" - protože i konec je po 5-ti letech a 219dnech shledání naprosto bez emocí, vůbec mne to nedojalo, i ta poslední kapitola se dala napsat tak, že by lidé plakali dojetí a tady - fakt ne. Už nikdy. Bojím se, že se této autorce navždy vyhnu velikým obloukem.

Alma-Nacida
22.05.2018 4 z 5

Povedený vhled do života lidí vystavených extrémní situaci, jen si myslím, že osmiletá holčička by musela být hodně výjimečná, aby byly její úvahy takhle souvislé a logické. To je ale spíš pohled zpětně, při čtení mi to nijak nevadilo. SPOILER!!!!!! Uvítala bych informaci, co se stalo s "první" Mercy, to jediné mi na konci trochu chybělo.

ivca79
23.01.2018 4 z 5

Nebyla to knížka, od které bych se nemohla odtrhnout, takže jsem jí nepřečetla na jeden zátah. Líbí se mi střídání pohledů jedné a druhé. A myslím že i ten téměř otevřený konec byl přesně to, co se do knížky hodilo.

kulzuz
22.01.2018 2 z 5

Příliš roztahané v průběhu, ale na konci to autorka vzala zbytečně moc hopem. Úplně vynechala pocity dívky Carmel a podívala se na situaci pouze z pohledu matky. Kniha mě příliš nezaujala, dočetla jsem ji hlavně proto, že už jsem chtěla vědět, jak to dopadne. Možná díky tématu mi připomněla knihu Chatrč, která se mi tedy také vůbec netrefila do vkusu.

Zoy
17.10.2017 4 z 5

Po přečtení této knihy mám naprosto smíšené pocity a dá se napsat, že jsem opravdu naštvaná na celkový dojem z knihy. Začátek byl pomalý a o ničem, naštěstí jsem knihu neodložila a četla dále, až začala být kniha zajímavá, velmi dobře se četla, styl měla jemný, trocha psychologie, ale TEN KONEC. Nejsem spisovatel, ale kniha by si určitě zasloužila, aby byl konec napsán jinak a ne vše v podstatě na pár řádcích. Ale knihu jsem dočetla před minutou a je to první pocit po dočtení této knihy.

nikola2817
11.07.2017 4 z 5

Nejdříve mě moc nebavila, ale pak jsem jí dala šanci a začetla jsem se a byla celkem fajn. Hlavně je jiná, než ostatní detektivky, ve kterých někdo někoho zabije, unese, ...a pak se řeší kdo a proč. Tahle byla taková psychologická, no zkrátka jiná a zajímavá :) Jen konec mě trochu zklamal...Autorka jej mohla více rozvinout.

mario.nette
28.05.2017

Tak do poloviny knihy jsem cetla v jednom kuse...ale druha polovina a zaver?? :D ten dedek mi lezl na nervy uplne neskutecne a mela jsem touhu vstoupit do knihy a umlatit ho :( proti vericim nic nemam, ale nabozensky fanatici by se meli izolovat od normalnich lidi, jsou nebezpecny pro okoli

konicekbily
23.05.2017 2 z 5

Těžko se mi posuzuje, zda to byl thriller, detektivka, román pro ženy anebo nějaká "huspenina". Abyste neměli problémy jako já, nepůjčujte, nekupujte, nečtěte.

Aires
03.03.2017 2 z 5

Jedna dívka. Dva životy. Dvě jména...

Osmiletá Carmel se jednou ztratí své matce. Najde ji muž, který o sobě tvrdí, že je její dědeček, jenž se s rodinou v minulosti přestal stýkat. Tvrdí, že její matka měla nehodu a že Carmel s ním nyní bude muset žít. Jenže říká skutečně pravdu? A má Carmel léčitelské schopnosti, dar, v který věří její dědeček?

Kniha se zajímavou anotací i úvodem. Prvních pár desítek stran jste jako na trní, zabraní do čtení. Jenže pak děj začne zpomalovat, až se skoro zastaví úplně. Vypráví o odlišných životech ztracené Carmel a její matky. Očekávala jsem detektivku, thriller, kde se bude vyšetřovat, hledat, pátrat...

Ale v Dívce v červeném kabátku se vše nechává jen tak plynout. A na konci knihy se vše jako zázrakem na pouhých třech stranách (doslova), vyřeší.Knížka má potenciál a originální téma, ale prostě nelze psát celou knihu o ničem a pak udělat tramtadá, vše bleskurychle vyřešeno...

evka.jurca
17.02.2017 4 z 5

Nebyl to thriller, spíše vyprávěcí detektivka. Bylo zajímavé sledovat myšlenkové pochody malé Carmel, ale nesedlo mi rozuzlení a její dar-nedar.

Jostein
31.01.2017 3 z 5

Knihu jsem dostala na vánoce.
Nebyla špatná, dobře se četla. Ale něco tomu chybělo, nevím... Ale v podstatě doporučuji :)

Štítky knihy

únosy dětí thrillery pro ženy

Autorovy knížky

Kate Hamer
anglická
2016  65%Dívka v červeném kabátku

Kniha Dívka v červeném kabátku je v

Přečtených147x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených4x
Knihotéce133x
Chystám se číst103x
Chci si koupit17x
dalších seznamech1x