Dívka, která lhala

Dívka, která lhala https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354458/bmid_divka-ktera-lhala-2t0-354458.jpg 4 13 4

Postarší vědec umírá a jeho dcera se obrací na soukromého detektiva, aby smrt objasnil. Z profesorových zápisků vyplývá, že na stará kolena objevil nejen lásku, ale náhodou také postup pro výrobu nového typu biologické zbraně. A tak se ocitáme v situaci, která předcházela jeho úmrtí. Agenti světových velmocí prahnou po výsledcích vědcova výzkumu a strategické převaze, profesor naopak touží po změně identity a novém životě...... celý text

Přidat komentář

bazyk21
16.10.2021 2 z 5

zajímavý námět, ale trošku zdlouhavé

Reacher
03.02.2021 3 z 5

Pavel Jansa opět nezklamal, i když si tentokrát myslím, že kniha patří mezi jeho slabší počiny. Ono je vůbec dost těžké psát o tom, jak fungují tajné služby a ustát to tak, aby příběh nesklouzl do bezbřehé naivity. V mých očích knihu zachraňuje to, že v ní nejde o realitu, o to, jak by člověk proti nim obstál, ale o to, že vlastně neexistuje to správné dobro. Pavel Jansa nestraní Američanům, ani Rusům, protože moc dobře ví, že ani jedna světová velmoc není říše dobra, nebo jen čistého zla...
Obě velmoci jsou bezohledné, a jak už mnohokrát v minulosti dokázaly, když chtějí prosadit své cíle, tak jdou přes mrtvoly a rozšlápnou každého, kdo jim zkříží cestu.
Tuhle pravdu nám autor předkládá z pozice vzdělaného člověka, který se zajímá o historii a nebojí se mít na věci svůj názor, byť se to mnohým nemusí líbit.


Iwíček
20.05.2017 5 z 5

Při čtení této knihy jsem byla mile překvapená. Podle recenzí, jež jsem si o ní přečetla, jsem byla na rozpacích, ale nakonec jsem zjistila, že mi kniha sedla. Pravda, styl nemusí sednout každému, ale mě sedl. Líbilo se mi, jakým způsobem autor knihu sepsal. Osobně jsem byla nad míru spokojená a další kniha z MOBácké edice mě rozhodně nezklamala.

DariDerek
21.04.2017 3 z 5

Nevím, co přesně bych měla do komentáře napsat. Jakmile začnu, skončím až někde a někdy... Snad jen nebyla to pro mě ta správná zelená detektivka... Více píšu v recenzi v záložkách, pokud se na to budete chtít podívat zblízka :-)