Krysy

Krysy https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231390/bmid_krysy-231390.jpg 3 11 2

Nová kniha známého autora zavádí čtenáře do zcela „obyčejné“ rodiny majitele jazykové školy na menším městě. Když se jeho šestnáctiletou dceru pokusí znásilnit synek z lepší rodiny a surově ji zbije, dostává se do bezvýchodné situace a mašinerie vztahů místní smetánky, v níž platí, že ruka ruku myje. Poté, co na vlastní kůži pozná pocit bezmoci a marného čekání na spravedlnost, podepíše smlouvu se záhadným mužem...... celý text

Přidat komentář

orinka3
07.09.2019 1 z 5

Tak tohle určitě není správná detektivka. I když v ní jde o nebezpečí i o život. Toto je upovídané, naředěné naprosto zbytečným balastem (přemítání nad jmény na zvoncích při hledání Šándora např.) Strašně naivní, nevěrohodné. Závěr je jak z šestákového románku. Je mi líto, protože minulá kniha pana Jansy mě skutečně pobavila svou vtipností i znalostí prostředí. Mrzí mě, že nemůžu lépe hodnotit. Ale ve srovnání třeba s Michalem Sýkorou, který o našem městě píše taky, dopadá pan Jansa špatně.

čef
16.04.2019 5 z 5

Zápletku tohoto románu nebudu samozřejmě prozrazovat(vše je již vyžvaněno v recenzi), ale mohu říci, že není sama o sobě vůbec originální. Byl jsem však zvědavý, jak ji autor inovuje, aby byla zase zajímavá. Zdařilo se, pokud mohu soudit. Snad nejvýraznější je propojení se současnou politickou a zlodějskou situací u nás a skoro lituji, že se de-Rat-izace odehrává jen ve fantazii pana spisovatele. Jistě není vše dokonalé, sem tam je přísad trochu moc nebo zase málo, ale kniha je čtivá, někdy i vtipná, poutavá a tedy naštěstí nenudí.