Dítě na zabití

Dítě na zabití https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260705/mid_dite-na-zabiti-260705.jpg 5 7 4

Příručka pro rodiče dětí a dospívajících s problémovým chováním Děti, o nichž kniha pojednává, chodí většinou na druhý stupeň základní školy. Jsou hyperaktivní (neposedné), nepozorné a zlobivé. Takové děti většinou nevydrží chvilku v klidu, vrtí se, pozorují vše kolem, vypadá to, že nás ani neposlouchají a nevnímají, neustále si s něčím hrají, houpají nohama, vyrušují, nedokončují, co začaly, jsou hlučné, náladové, vznětlivé, vzdorovité, vždy v opozici, nepořádné, roztržité. Kniha může sloužit jako průvodce na cestě porozumění rodinným vztahům a pomoci dítěti. Je určena především rodičům, kteří se chtějí dozvědět, co dělat, kde hledat odborníka, případně co a jakým způsobem mohou sami změnit. Kniha je orientována specificky jako příručka, snaží se být jednoduchá, srozumitelná, návodná. Vychází z předpokladů a z principů rodinné terapie, že cokoli se děje jednomu členu rodiny, děje se rodině celé. Je oživena mnohými terapeutickými příběhy z autorovy terapeutické praxe.... celý text

Přidat komentář

lapagerie
04.11.2022 4 z 5

Pro rodiče teenagerů, hlavně těch s poruchami chování či AD(H)D určitě zajímavé čtení. Příklady z praxe pomáhají orientaci v jednotlivých problémech a určitě v nich najdete situace, se kterými jste se potkali. Osobně bych ocenila ke každému takovému příkladu stručný návod (body), jak reagovat, čemu se vyhnout. Pasáže, rozebírající situaci jsou fajn, ale vlastně neposkytnou přesnější radu, jak na to.

Pavlína197
24.10.2020 5 z 5

Opravdu doslova příručka - trocha podstatné teorie a hodně praktických návodů. Oceňuji a doporučuji hlavně kapitoly o komunikaci a hněvu.


Beebee
29.07.2017 5 z 5

Výborná a praktická kniha od autora z praxe, psychoterapeuta. Je určená pro rodiče, nemusíte se bát nějakých odborných termínů, je čtivá a jasná.

Taťka Hraboš
01.03.2017 5 z 5

Zajímavé a užitečné čtení, hlavně pro ty, kdo mají doma puberťáky nebo žáky druhého stupně ZŠ, ale leckterá informace se hodí i pro rodiče menších dětí, nebo dokonce pro ty, kdo děti už nebo ještě vůbec nemají . Kromě výstižného popisu problematického chování dětí a srozumitelného vysvětlení jeho možných důvodů kniha nabízí i řadu snadno pochopitelných postupů, jak se s nimi poprat. Možná nejvíce se mi ale líbily ty kapitoly, které jsou zaměřeny obecněji, třeba o chybách v komunikaci či myšlení nebo o zvládání hněvu (a právě ty doporučuji i těm, kdo děti doma nemají).