Nezvratný důkaz

Nezvratný důkaz https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95140/bmid_nezvratny-dukaz-98D-95140.jpg 3 9 2

Dismas Hardy série

3. díl >

Právnický thriller z amerického San Franciska řeší komplikovanou vraždu milionáře. V útrobách žraloka se najde ruka s nefritovým prstenem. Když moře vyplaví zbytek těla, rozbíhá se vyšetřování o příčině smrti finančního magnáta, z níž je nakonec obviněna jeho přítelkyně. Případ ale není tak jednoznačný a tak se postupně objevují další podezřelí a mnoho jiných motivů k vraždě. Děj se odehrává převážně mezi soudní síni a bitvami prokurátorů v jejich kancelářích, právnické intriky a kličky nemají konce.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Hard evidence , 1993


více info...

Přidat komentář

standa67
27.05.2017 odpad!

Kniha má pěkný přebal a taky má hodně stránek. Škoda že překladatel zjevně pracoval pomocí googlu a jeho skutečný literární talent je naprosto zanedbatelný.
Kniha má poměrně zajímavou zápletku, ale pokud se na každé stránce musím dvakrát, třikrát vracet v textu, abych pochopil smysl věty, tak to logicky muselo dopadnout tak, že jsem na 35 stránce knihu definitivně zavřel. Je mi líto ale prostě se to nedá číst.....

trudoš
02.02.2016 3 z 5

Milovníci soudních pří si určitě přijdou na své. John Lescroart nabízí fundovaný pohled do zákulisí sanfranciského právního systému, přičemž předkládá příběh, v němž spravedlnost s šátkem přes oči bojuje všemi zákonnými prostředky. Ne vždy je to hra čistá - ať už jde o žalujícího, či naopak obžalovaného - a to dělá vyprávění zajímavým. Ovšem, jestli za Velkou louží opravdu státní zástupci stavějí případy na domněnkách, kterým následně přizpůsobují důkazy, tak to potěš koště.
Kdyby byl román o polovinu kratší, vůbec bych se nezlobil. Děj se totiž rozjede až někde u strany sto, pak se dost dlouho motá na místě, aby konečně v poslední čtvrtině skóroval. Jenže finále přináší nejednoznačné vyústění, což si myslím, že po těch čtyř stech stranách není úplně fér.
A jaká zápletka, takový hrdina. Dismas Hardy je v celku normální chlapík, ničím výrazně odlišující se od průměru. Je čestný, charakterní a ochraňuje nevinné. I když v knize ožívá se vším všudy, po jejím dočtení mi z mysli zcela vyšuměl.