Mistři thrilleru

Mistři thrilleru https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196140/mistri-thrilleru-196140.jpg 3 66 14

Tato sbírka obsahuje poprvé publikované povídky plné napětí, záhad, tajemství i krutosti. Od krimipovídek z bezvýznamných městeček až po špionážní příběhy, v nichž je ohrožen celý svět. Představuje průřez tvorbou největších současných talentů thrilleru. Z populárních autorů se představí: Ken Bruen, Jeffery Deaver, Lee Child, Michael Palmer a Daniel James Palmer, Stephen Coonts a Karin Slaughterová. Ať si přečtete kteroukoli povídku, najdete mezi pestrými tématy určitě něco, co vás pobaví - a možná i nového spisovatele, kterého si do budoucna oblíbíte. OBSAH: ÚVOD - Lee Child 11 ZLODĚJ - Gregg Hurwitz 15 OTRAVNÁ PRÁCE - CJ Lyonsová 29 OSOBNÍ STRÁŽCE - Lee Child 40 POSLEDNÍ VEČEŘE - Rip Gerber 49 PO SOUMRAKU - Alex Kavaová a Deb Carlinová 66 STŘEDEČNÍ DÍTĚ - Ken Bruen 79 EDDY MAY - Theo Gangi 91 ZÁPLETKA - Jeffery Deaver 107 OKO HURIKÁNU - John Lutz a Lise S. Bakerová 127 KLUB MRTVÝCH - Michael Palmer a Daniel James Palmer 137 SLABINA - Grant McKenzie 153 ZÁHADA GATO - John Lescroart 165 PRINCEZNA Z FELONY FLATS - Bill Cameron 183 PLANETA DIVOCHŮ - Stephen Coonts 200 VYSOKO NAD ZEMÍ - Ryan Brown 214 NEVIDITELNÝ - Sean Michael Bailey 226 KDYŽ SE JOHNNY VRACÍ Z VOJNY - Heather Grahamová 230 VE VLAKU - Rebecca Cantrellová 246 DEN DĚTÍ  Kelli Stanleyová 255 OČI MÉHO OTCE - Wendy Corsi Staubová 269 PROGRAM SE ŠŤASTNÝM KONCEM - Cynthia Robinsonová 277 ZABITÍ CAROL ANN - J. T. Ellisonová 286 CHLOE - Marc Paoletti 298 ACH, JAK LEDOVÉ SRDCE! - Karin Slaughterová 304 MÍT HLAVNÍ SLOVO - Karen Dionneová 327 DOSLOV 333... celý text

Literatura světová Povídky Thrillery
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

First Thrills , 2011


více info...

Přidat komentář

rimar
04.03.2024 3 z 5

Po slabém začátku lepší prostřední část aby to závěr zase zabil. Lee Child mně vyloženě zklamal. Čtení do vlaku nebo na WC ok a pak ji v tom vlaku nechat protože domu se s tím tahat fakt člověk nechce pokud teda nepotřebuje něco na čtení na WC :-).

Luigi1
03.01.2023 2 z 5

Povídky které jsem s námahou přečetl se mi některé vůbec nelíbily,


Ava365
13.12.2020 3 z 5

Zajímavé povídky.

Silmarien
19.06.2017 3 z 5

Zmiešanina poviedok od zavedených autorov trilleru a od nováčikov.
Za mňa to bolo dosť rozpačité, našli sa dobré poviedky, ale väčšina bola dosť priemerná až pod priemerom. Chápem, že poviedka je krátky útvar, ale často aj samotná myšlienka bola veľmi skratkovitá a väčšinou som na konci ostala s výrazom... "a teraz čo?". A ono nič.

Skúsim aspoň veľmi rýchlo prebehnúť jednotlivé poviedky:
*Zloděj - Greg Hurwitz - trošku weird, ale dobre vypointovaná, prečítala by som si od autora aj niečo dlhšie.
*Otravná práce - CJ Lyonsová - z lepších, malo to rozumný dej, končilo to relatívne zrozumiteľne, čitateľné.
*Osobní strážce - Lee Child - úprimne, keby toto bola prvá vec, ktorú od Childa čítam, ušiel by mi celý Reacher a to by bola škoda. Povinná jazda zostavovateľa, ktorá nevyšla. Čítalo sa to dobre, ale nejako som nepochopila zmysel príbehu - celý by sa zmestil do jednej vety.
*Poslední večeře - Rip Gerber - asi jedna z najlepších, jemne psychopatická, ale veľmi dobrá.
*Po soumraku - Alex Kavaová a Deb Carlinová - tiež jedna z lepších, krátky rýchly príbeh so spádom a rozumným ukončením.
*Středeční dítě - Ken Bruen - za mňa dosť zmätočné s úplne mimo záverom.
*Eddy May - Theo Gangi - dobrá, téma mi nesedela, ale prevedenie a rozuzlenie veľmi fajn.
*Zápletka - Jeffery Deaver - asi top z celej zbierky, Deaver nesklamal, ostal vo svojej komfortnej zóne a veľmi dobre urobil.
*Oko hurikánu - John Lutz a Lise S. Bakerová - zbytočná poviedka. Začalo to sľubne, ale nevyvinulo sa to nikam a úplne sa stratil náboj.
*Klub mrtvých - Michael Palmer a Daniel James Palmer - pomerne známa zápletka, ale dobre napísaná, jeden z lepších kusov.
*Slabina - Grant McKenzie - zaujímavý nápad, aj dobrý záver, nesedel mi štýl.
*Záhada Gato - John Lescroart - toto by si zaslúžilo mať svoj román, nápad a kostra sú klasika, ale autor píše dobre, lenže na tak krátkom rozsahu nemal priestor na rozvinutie príbehu a ten bol veľmi skratkovitý, pre mňa až trošku nelogický.
*Princezna z Felony Flats - Bill Cameron - za mňa zmätené a o ničom, k hlavnému "hrdinovi" silná antipatia.
*Planeta divochů - Stephen Coonts - nepochopila som zaradenie do tejto zbierky, je to iný žáner, navyše mi pobiedka aj v rámci svojho žánru prišla dosť chabo napísaná.
*Vysoko nad zemí - Ryan Brown - rovnako ako v predošlom prípade, štýl bol trochu lepší.
*Neviditelný - Sean Michael Bailey - chýbalo mi viac info, podľa mňa to chcelo trošku viac priestoru. Ale bolo to celkom úderné aj takto.
*Když se Johnny vrací z vojny - Heather Grahamová - mimo záber zbierky, prevedenie ušlo, aj keď štýl by sa hodil skôr do starosvetskejších ženských románov.
*Ve vlaku - Rebecca Cantrellová - atraktívna téma 2. svetovej vojny, ja by som ju do trilleru ale nezaradila.
*Den dětí - Kelli Stanleyová - pre mňa nezaujímavá, o ničom rozuzlenie.
*Oči mého otca - Wendy Corsi Staubová - priemer. Zápletka aj rozuzlenie trochu obohrané, ale napísané to bolo dobre, páčila sa mi základná veta poviedky.
*Program se šťastným koncem - Cynthia Robinsonová - vata na vyplnenie knihy. Námet o ničom, rozuzlenie žiadne, aj prevedenie slabšie.
*Zabití Carol Ann - J. T. Ellisonová - rovnako ako v predošlom prípade.
*Chloe - Marc Paoletti - poviedka o tom, ako idú dvaja chlapi na záchod. fakt. Zvyšok je načrtnutý tak slabo, že to nestojí za reč.
*Ach, jak ledové srdce - Karin Slaughterová - jemne nechutná a divná, ale budiž. Nevybrala by som si ju.
*Mít hlavní slovo - Karen Dionneová - lepšia bodka, aj keď opäť veľmi stručná. Ale tuto to asi úplne stačilo.

terezamarsik
08.12.2016 3 z 5

Dobrý způsob jak představit nové spisovatele thrillerů. Škoda těch pár scifi/fantasy příběhů. Ty se mi do této knihy moc nehodily a ani nebyly dobré. Jinak stojí za přečtení všem, kteří hledají nové a zajímavé spisovatele thrillerů. Určitě si některé z nich najdu.

Brace
14.08.2016 2 z 5

Po přečtení povídek se v doslovu knihy Steve Berry ptá: Nebyla to skvělá jízda? A já odpovídám: Ne, Steve, nebyla. Místy to bylo i dost utrpení. 25 povídek, z nichž slovem skvělá mohu označit jedině tu s názvem Klub mrtvých. A to je sakra málo. Paradoxně nejhorší žvást vyplodil Lee Child, který celou knihu povídek zaštítil svým jménem. Ještě že jsem knihu zakoupil v levných knihách za pár babek, protože za plnou cenu bych měl důvod k pláči.

Iwuska
12.02.2016

Hezké oddechové čtení, líbila se mi :-)

pityx
03.01.2016 3 z 5

neco bylo velmi povedene a rad jsem poznal autory, neco bylo mene povedene, ale toho bylo mnohem mene. Tak ze jako celek prijemne cteni.

pajatp
12.01.2015 4 z 5

některé povídkové thrillery byly lepší, jiné horší... určitě jsem zde nalezla autory, od kterých si přečtu více knih..

Solverino
04.08.2013 2 z 5

Vysloveně žádná povídka mě nezaujala, spíše podprůměrné. Ke konci i značně nudící. Velmi rychle si člověk ani nezzpomene o čem to bylo... slabé!

Melic
15.07.2013 3 z 5

Povídky přečteny všechny, hodnotím průměrně. Zdá se mi totiž, že žádná povídka mi vyloženě dech nevzala. Připouštím, že žádná vlastně nebyla ani špatná. Obávám se, že brzy si na žádnou konkrétní nevzpomenu.

kormoran78
28.03.2013 4 z 5

Některé povídky mě zaujaly více, některé méně. Oceňuji medailonek každého autora, díky tomu si mohu v budoucnu vybrat další jeho práce.

Patapuf
18.02.2013 4 z 5

Nemám moc rád povídky ať už z důvodu jejich krátkosti nebo většinou z otevřeného konce. Ale vzhledem k tomu, že do této sbírky přispěli tři moji oblíbení autoři a to ve složení Child, Lutz, Slaughter, tak je to zaslouženě jasná čtyřka.

čef
30.12.2012 5 z 5

Výběr povídek anglicky píšících autorů thrillerů, vesměs hvězd ve svém žánru, dává pěkný přehled o současném vývoji. Některé povídky samozřejmě zaujmou více, některé méně, ale laťka je nastavena vysoko. Těžko hledat slabiny, je zajímavé, jak lze stále přicházet s něčím novým a napínavým. Uvítal jsem i údaje o autorech za každou povídkou.