Na stopě zkázy

Na stopě zkázy https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39693/mid_na-stope-zkazy-hnF-39693.jpg 4 19 4

Dinoland série

< 6. díl >

Bylo to to nejneuvěřitelnější, co kdy Betty Sandersová zažila. Cosi jako závoj tetelícího se horkého vzduchu způsobilo, že pravěká džungle před ní zmizela, zatímco povrch pouště, nad nímž se vznášela na rogalu asi ve dvoumetrové výšce, zůstával beze změny. Vzduch jiskřil elektřinou. Jejího těla se zmocnila úžasná síla a jako by pronikala do každičké buňky. Všude kolem ní se ve vzduchu mihotaly stříbřité světelné jiskérky. Měla pocit, že tone uprostřed oceánu světla a že ji vpřed strhává gigantická vlna. Betty si myslela, že ztratila vědomí, ale mdloba nemohla trvat déle než dvě tři vteřiny, protože když opět otevřela oči, v okolí se nic nezměnilo. Pouze obrysy džungle byly ještě méně ostré, mohutné pravěké rostliny bylo teď spíše možné jen vytušit a v dalším okamžiku zmizely docela. Tam, kde předtím stály, se teď rozprostírala poušť. Zmizely i jiskřičky světla. Časový skok skončil, ale Betty strhl s sebou. Význam tohoto faktu jí vnitřně otřásl.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Auf der Spur des Vernichters , 1997


více info...

Přidat komentář

hanak_v_exilu
11.06.2022 4 z 5

Lepší než předchozí díl. Sled událostí konečně dovedl hrdiny do minulosti, takže se děj hemží dinosaury všech možných tvarů a stravovacích návyků. Nechyběli dokonce ani mí oblíbení mravenci. Pointa potvrdila to, co jsem si domyslel už v minulém sešitu. Autor neodolal pokušení a zahrál si na konspiračního teoretika. Nedivím se mu - ani já bych neodolal.

Meda77
20.01.2022 3 z 5

O dost lepší než ostatní díly, ale stále průměrná, víceméně obyčejná beletrie bez výrazného nápadu. Opět o nic nepřijdete.


slawa.cap
01.09.2020 4 z 5

Rozhodně nejlepší díl teto trilogie, možná nejlepší díl zatím. A celý v pravěku. Návrat starých známých a trochu komplikovanější příběh, než bylo dosud zvykem. A úžasná vševysvětlující pointa v závěru příběhu. Trochu lepší psychologie postav, než dosud a třeba při Cormanově nahánění s ptakoještery jsem měl chvílemi nutkání mu i fandit.
Ale v tomto díle mě už vytáčí k nepříčetnosti neustálé opakování předchozích dílů - to to nešlo vyřešit rejstříkem, nebo nějakou shrnující úvodní kapitolou, jako u dětských socialistických seriálů? Další věc co mě sejří už od začátku je překladatelovo míchání pistolí a pušek - co je co rozezná i můj dvouletý syn, ale tady mi z toho jde hlava kolem.

yaoiyuri
06.09.2017 5 z 5

Zatím nejlepší díl s návratem pár starých známých a s geniálním vyvrcholením na konci :) I když z toho, jak tedy funguje časový paradox, a co vše lidé svou přítomností v minulosti (ne)ovlivňují jsem pořád trochu zmatená.