Příběh doktora Málodělala

Příběh doktora Málodělala https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32513/bmid_pribeh-doktora-malodelala-3uS-32513.jpg 4 16 4

Příběh doktora Málodělala, jenž jest kronikou neobyčejného života doma a překvapujících dobrodružství v cizích zemích

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: ,
Originální název:

The Story of Doctor Dollitle


více info...

Přidat komentář

Y2T
26.08.2021 4 z 5

Trochu jiná kniha pro děti, ale proč ne - tak polovině dětí se to líbí, ale některé to dost nudí. Mě se líbilo, že děj jde velmi rychle kupředu. U dětských knih to je celkem netypické. Je z ní dost cítit doba kolonialismu, takže celkem čekám, kdy bude podrobena zdrcující politické kritice.
Je škoda, že česky nevyšla celá série.
btw: Jásemtytam je anglicky "Pushmi-Pullyu" a naopak Dr. Dolittel byl ve dvacátých letech překládán jako Máloděl.

Yokolobuna
09.12.2018 2 z 5

Jasně, Příběhy doktora Dolittla jsou určené dětem a stojí na zajímavém a nosném námětu, podle mě však nejde o dobrou knihu a to ani pro nejmenší čtenáře. Děj zběsile uhání kupředu, veškeré minipříhody party kolem dobráckého doktora jsou ořezány na nezbytné minimum, čímž ale naprosto postrádají nejen hloubku, ale i poutavost. Stane se toho skutečně hodně, ale vždy se klouže jen po úplném povrchu, který není v mnoha případech zábavný (troufnu si říct) ani pro děti.

Vedle strohosti vyprávění se mi příliš nelíbil ani autorův styl psaní. No a třeba charakterové vlastnosti většiny zvířecích hrdinů by si děti osvojovat příliš neměly. Útlou knížečku nespasí ani ilustrace, které relativně fungují v konstrukcích s velkým množstvím postav a prostředí, ale některé jednotlivé obrázky zvířátek jsou poměrně dost ošklivé.

Zkráceně? Nepovedená dětská knížka prakticky ve všech ohledech, kde se autorovi z dobrého námětu a kostry příběhu nepovedlo vykřesat skoro nic.


bibi.r
08.01.2014 2 z 5

Příběh mě vůbec neoslovil. Námět je však zajímavý.

Hilda_
17.11.2013 3 z 5

Kniha je velice příjemná, ale na mě až moc jednoduchá, vše se vyřeší hned, bez větších problémů.., ale přeci jen je to čtení pro děti a tim to bude určitě stačit :)

Štítky knihy

dvojjazyčná vydání

Autorovy další knížky

Hugh Lofting
anglická, 1886 - 1947
1925  85%Cesty doktora Málodělala
1925  71%Příběh doktora Málodělala
1991  67%Zvieratká doktora Dolittlea
1950  0%Doktor Dolittle sa vrátil

Kniha Příběh doktora Málodělala je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce13x
Chystám se číst7x
dalších seznamech3x