Dětství slavných od Mozarta po Einsteina

Dětství slavných od Mozarta po Einsteina https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458922/bmid_detstvi-slavnych-od-mozarta-po-eins-Cop-458922.jpg 5 2 1

Myslíš, že dokážeš poznat některé známé a slavné osobnosti na základě indicií z jejich dětství? Otevři tuto knihu a pojď si to vyzkoušet! Čeká tu na tebe 25 osobností – panovnice, vynálezci, vědkyně, muzikanti... Ti všichni tě zavedou do doby svého dětství a ukážou ti, jak to tehdy chodilo, s čím si nejraději hráli, představí svoje zájmy. Pouze svoje jméno si nechají pro sebe. Každý z nich má připraveny návodné otázky, na jejichž základě můžeš hádat, koho jsi právě navštívil. Pod chlopní si pak ověříš, zda se ti to podařilo. Slyšíš? Už na tebe volají a chtějí si s tebou hrát!... celý text

Přidat komentář

muchomurka
26.05.2021 4 z 5

(SPOILER) Knížka je moc hezky udělaná a napsaná, najdeme v ní spoustu zajímavostí. Líbí se mi, že je to dělané formou hádanky, kdy je popsané dětství nějaké slavné osobnosti a podle toho máme poznat, o koho jde. Některé osobnosti jsem poznala, některé ne.
Ilustrace se mi líbily.
Jen by mě zajímalo, proč se tyto osobnosti dostaly do knihy a jiné ne, jaké bylo kritérium výběru. Docela bych ocenila pokračování s dalšími zajímavými osobnostmi.
A ještě musím přiznat, že jsem si knihu obsahově představovala jinak. Víc konkrétně, víc faktů, protože indicie jsou kolikrát takové obecné, co v té době bylo a ne konkrétní k dané osobě. Přeci jen u spousty zmíněných je známo, jaké měli dětství, jejich vzpomínky, tak je škoda, že to zde není uvedeno. Ale to je můj dospělácký pohled, myslím, že dětem se knížka bude moc líbit a je v ní všeho tak akorát.

Štítky knihy

pro děti od 6 let

Autorovy knížky

2020  90%Dětství slavných od Mozarta po Einsteina