Dětská hra

Dětská hra https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390711/bmid_detska-hra-9Dq-390711.jpg 3 10 7

CIA získá neurčité zprávy o připravované operaci ruské rozvědky FSB. Nejde o nic menšího než o proniknutí do amerických vládních struktur a následnou diskreditaci Spojených států. Ruská akce s krycím jménem „Dětská hra“ bude vedena těmi nejmodernějšími prostředky hybridní a kybernetické války, přičemž jejím spouštěčem má být určitá událost ve východní Evropě. CIA však přechází do protiútoku a bitva na globální šachovnici právě začíná.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , CPress
Originální název:

The Children´s Game , 2018


více info...

Přidat komentář

Parwana
14.02.2022 2 z 5

Průměrný špionážní román, thriller to nebyl ani náhodou. Poměrný dobrý vhled do ruské mentality. Moc to neodsýpalo, 60% hodnocení odpovídá.

DavidKeller
18.07.2019 2 z 5

Ajaj, tady jsem se hodně trapil, knihu jsem dočetl s velkými obtížemi..Kniha s dobrym nápadem ale bohužel žadny potencial..z 60-ti kapitol mě zaujali jen ty tři posledni. Nemastné ,neslane..slabé...někdy až moc politicke..špionažni thriller se da určitě napsat lepe a to aby čtenaře nenudil a neotravil...ja si z této knihy prostě nic neodnesl...


pm...
04.05.2019

Jestliže Spojené státy Americké vydávají na výrobu zbraní a obranu „světové svobody“ miliardy dolarů ročně, za setinu nákladů vede Rusko ve zbrojení mezi jedničkami a nulami, přesněji řečeno na poli hybridní války a fake news. Jenže kdo má v konspiračních teoriích navrch?

Iki1
11.03.2019 2 z 5

Čtivý thriller vypadá naprosto jinak. Tohle je spíše špionážní román a to jen se zamhouřenýma očima. Rozvláčné, téměř bez děje a i ty zbytky děje se téměř nikam neposunují. Zápletka na počátku je jasně čitelná, takže čtenář, který tu nudu vydrží až do konce, se dočká očekávaného rozuzlení. Navíc mám pocit, že autor se navíc nepříliš orientuje v problematice sociálních sítí.

soukroma
13.02.2019 2 z 5

Nezaujalo: příběh se nerozehrál kloudně ani po padesáti stranách, nesympatičtí hrdinové, nevěrohodné síly na obou stranách, senátorka, agentury, vojenští velitelé (a kyberútok?), navrch tisk.

Navíc CPress tedy opravdu nemusí takovou knihu vydávat jako těžkou, velkou, vázanou s přebalem (zcela nevyužitým, ani zmínka o autorovi), takže vyjde celkem za čtyři stovky. CPress umí dělat "paperbacky" a tohle by se na to víc než hodilo - a stálo by to polovic.

Jaruš7
04.02.2019 3 z 5

Současná kamufláž : jméno-ruské, tvář (z Googlu) - typický ruská, a tak jsem se těšila na špionážní debut konečně z druhé strany politické polarity. Chyba. Opak je pravdou.
Citace:" Sofistikovaná propaganda - vyprávění příběhů, které funguje jako zbraně."
"Mám povinnost o takových věcech psát správně? "
Nejde mi to neporovnat s R. Ludlumem, který v jednom ze svých děl měl podobné téma, které ale v důsledku daleko přesahovalo banality rivality, když šlo o vyhrocený střet, tak jistá státnická důvěra získaná léty, byla cennější než konfliktní rozvrat.
Z podtextu "Příběh o moderních metodách špionáže, ruské kybernetické válce a fake News", tak jen ten FN zde hrál prim.
Četba zátěžová. Strategie jednostranná, bez nadhledu, jako hoax Obálka čistá, bez informací, ty na Googlu v angličtině.

kirkpatrick
20.01.2019 4 z 5

V této knize je vymyšlen fiktivní příběh, jak se můžou vyvíjet vztahy mezi Ruskem a Spojenými státy americkými. Velice aktuální kniha, kde je vidět diplomatická hra a informační válka. Spletitý příběh kde se neví co je pravda a co fake news a co může ve svých následcích ovlivnit celý svět.

Autorovy knížky

Max Karpov
americká
2018  64%Dětská hra