Dětská farma

Dětská farma https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85763/bmid_detska-farma-RDj-85763.jpg 5 6 3

Podtitul: Eubiotická reforma školy Autor v knize kritizuje nedostatky tehdejšího školství. Poukazuje jak na nedostatky v samotných budovách škol (vytýká jim, že mají spíše vzhled kláštera nebo kasáren), tak i na prostředí a v neposlední řadě i na zastaralé metody výuky. Zároveň se snaží naznačit i možná řešení.

Přidat komentář

Sandalkar
12.12.2023 5 z 5

Zajimave dilo o Storchove projektu prirodni skoly na Libenskem ostrove. Precteno v ramci kurzu Pedagogiky, jinak Storchovo pedagogicke dilo a myslenky neobjevila. Coz mi prijde jako velka skoda. Mozna je to trochu naivni, ale prala bych si takovou skolu pro dnesni deti. Myslim totiz, ze by to pomohlo moralu naseho skolstvi i tem malym lidem, ktere casto uz v utlem veku lapi obrazovky a oni za to ani nemohou. Bohuzel kdyz vidim, ze stale jeste neexistuji ani lesni statni skolky...bude to na dlouho.

... "Zustanes po skole!" je obvykly trest v uzavrenych skolach. "Smis tu zustat i po skole" je odmena ve skole v prirode."

Bonda
05.03.2023 5 z 5

Štorch horuje pro výchovu v přírodě a volnosti. Mimo jiné popisuje školu v Jindřišské ulici, kde učil, jako obrovské vězení, kam slunko nezasvitne. "Když za tak krásného dne vstupuji do školy, vždycky pociťuji, že pášeme na dětech těžký hřích, vězníce je v takové budově. Škola nemá zahrádky, nemá dvorku, nemá hřiště." Brzy po Štorchově smrti mimochodem tuto "vězeňskou" školu v Jindřišské navštěvovali oba moji rodiče a za nějaký čas i já sama s bratrem. Škoda, že v těchto dobách si škola uchovávala stejný ráz, o jakém kriticky Štorch psal.


nadali
29.12.2020 4 z 5

Tahle zapomenutá knížka opravdu stojí za přečtení.
Dostala se mi do rukou po zapojení naší školy do programu Les ve škole. Naprosto výborná. Tamtéž ji najdete zdarma ke stažení. Doporučuji všem lidem, kteří pracují s dětmi.