Děti z planety D.S.

Děti z planety D.S. https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14106/deti-z-planety-d-s-14106.jpg 4 15 2

Upřímné zpovědi matek dětí s Downovým syndromem. Kniha vypráví příběhy několika rodin s „downíky“, které čtenáře vtáhnou do světa jejich radostí i starostí. Matky postižených dětí ve svých výpovědích odhalují okamžiky zoufalství, ale zároveň vyslovují velkou odvahu čelit osudu a mnohdy i nepochopení okolí. Kniha je doplněna ilustracemi dětí a také stručnou informací o Downově syndromu od Dagmar Dzúrové a Anny Kopecké. Obsahuje také uvedení kontaktních poradenských míst v ČR.... celý text

Přidat komentář

katy238
23.08.2023 5 z 5

Útlá kniha v měkké vazbě namodralé barvy sebrala vyprávění rodin s nesmírně tvrdou páteří a planoucím přesvědčením, že jejich dítě není odepsané jen proto, že má jiný počet chromozomů oproti většině. Kapitolu po kapitole se čtenář seznamuje s příběhy dětí i dnes již dospělých lidí, kteří se narodili s diagnózou Downova syndromu, ale po celý svůj dosavadní život bojovali o své místo ve společnosti, která s nimi v počátku nepočítala a jako nedokonalé kusy je měla tendence dle zažitých pořádků izolovat. Mnoho rodin se však tomuto vzepřelo, a právě vyprávění každé z nich je dílkem skládačky sestavující obraz naděje a velkého přesvědčení, že každý může mít kvalitní život, když nezůstane stát a půjde stále dál. Mnohdy svým tempem, svým pořadím kroků, ale neochvějně. Neváhejte si vyprávění o jejich cestě vyslechnout, i když je mnohdy nesmírně smutné, je zároveň neskutečně strhující.

AnselmaAlois
03.06.2020 5 z 5

Dojemná svědectví rodičů,kteří vychovali děti s Downovým syndromem. Kniha jasně ukazuje,že i takové děti mají právo žít a že mohou být stejně milí,chytří a zábavní jako zdravé děti. Kniha je psaná čtivým stylem,doslova jí zhltáte (což rozhodně stojí za povšimnutí vzhledem k filozofickému tématu knihy).