Děti pravdy a pomsty

Děti pravdy a pomsty https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463314/bmid_deti-pravdy-a-pomsty-dLN-463314.jpg 4 47 7

Dědictví Orishy série

< 2. díl

Pokračování bestsellerové série Odkaz Orďši od přední autorky africké fantastiky Zélii a Amari se podařilo zvítězit v téměř beznadějném boji a navrátit do Orďši magii. Jenže rituál byl silnější, než tušily, a znovu zažehl magické schopnosti nejen mažiů, ale i šlechticů s magickými předky. Teď se Zélie musí pokusit sjednotit mažie v zemi, kde je nepřítel skoro stejně silný jako oni. A poté co se šlechta spojí s vojskem, aby si udržela vládu nad Orďšou, Zélie se pouští do boje za Amariino právo na trůn. Jedině to totiž ochrání mažie před hněvem monarchie. Občanská válka se zdá nevyhnutelná a před Zélií stojí doposud nejtěžší úkol: musí najít způsob, jak zemi sjednotit — jinak se jí Orďša rozpadne před očima.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

Children of Virtue and Vengeance , 2019


více info...

Přidat komentář

Teraesa
07.06.2023 5 z 5

Ufff, to bola jazda. V porovnaní s jednotkou vidím výrazné zlepšenie. Nenudila som sa ani jednu stranu a myslím si, že príbeh bol viac premyslený. Som úprimne zvedavá na trojku, aj keď na slovenský preklad si asi budem musieť dlhšie počkať

kalinkacz
27.12.2022 3 z 5

Young adult fantasy se někdy jeví jako žánr, který už nemá moc co nabídnout. Pak se ale vždy objeví série, která je originální a nevšední. Přesně taková je série Odkaz Orïši. První díl s názvem Děti krve a kostí byl skvělý - ty postavy a zápletky. Druhý díl Děti pravdy a pomsty vyšel po zhruba dvou letech, ale nemusíte se bát - žádná vycpávka se nekoná. Opět je to plné zvratů a kotrmelců hlavních postav. Ano, první díl je za mě lepší, ale i tak si myslím, že ve svém žánru je to fajn čtení.


deedulka
23.11.2022 2 z 5

Druhý díl byl bohužel slabší, než první kniha. Chyběl mi tam ten náboj a napětí. Často se opakovaly některé pasáže a hodně se tam pitvaly plačtivé pocity, takže jsem se uchýlila k projíždění těchto pasáží očima. Autorka si s postavami docela pohrála a jejich povahy prohnala vichřicí, aby nezůstal kámen na kameni. Jak jste si mysleli, že postavu znáte a víte jaké má hodnoty a smýšlení...fííííí, během pár stránek je z ní úplně někdo jiný.

Už jsem se těšila, že budu mít sérii dočtenou, ale nejspíš bude pokračování, neboť závěr je tak ukončen/neukončen. Popravdě se už na další díl moc nadšeně netvářím, ale asi vyhraje má touha, mít série dočtené a někdy si ji vypůjčím v knihovně.

Ninushka
23.09.2022 3 z 5

Uniklo mi, že jde o pokračování nějaké série, když jsem knihu pořizovala. Možná proto mě nechytla tolik, jako jiné čtenáře, zkusím si dohledat zbytek.

M.C.SMITH
09.04.2022 4 z 5

Kniha se mi líbila, bylo to zdařilé pokračování. Postavy se pěkně vyvíjejí a celá kniha byla napínavá. Bohužel, musím si počkat na další díl a jsem vážně dost napnutá. Zatím mohu klidně říct, že tato série vypadá velmi dobře, tak snad to další díl nepokazí.

Parwana
28.08.2021 5 z 5

(SPOILER) Zdařilé pokračování prvního dílu, kde se překvapivě dozvídáme, že Inan žije, a Zélie s ním bude bojovat i nadále. Opět otevřený konec, opět čekáme, jak vše dopadne...

TheSeventhCrow
08.03.2021 4 z 5

Celkově bych řekla, že pokračování se pohybuje někde na úrovni jeho předchůdce. To, co mě na prvním díle zaujalo, je zde opět přítomno-kouzelný svět Oriši bych označila za největší přednost. Co se příběhu týče, použila bych lehce ošumělé přirovnání k horské dráze. Události se stejně jako motivace a vzájemné vztahy postav přesýpají pomalu s každou kapitolou. Jistá nepředvídatelnost dokáže alespoň čtenáře, na rozdíl od předchozí knihy, udržet v rytmu. Postavy se vyvíjí-a to docela zajímavými směry, což je rovněž plus, i když „osudový” vztah Zélie a Inana považuji již od počátku celého příběhu za snad nejhorší možný autorčin tah.

Ve srovnání s ukončením úvodní knihy se zde při posledních kapitolách onen nejspíš cílený „wow efekt” nedostavil. Konec shledávám vzhledem k předcházejícím událostem lehce neuspokojivým. Po všem, čím jsme si během boje za práva mažiů prošli, by to chtělo zodpovědět víc otázek a posunout se z místa dál (metaforicky nikoliv doslovně ;-) ).

Děti pravdy a pomsty bych nazvala solidním pokračováním úměrným prvnímu dílu. Se svými mouchami i komáry, které u mě úspěšně kompenzuje magická atmosféra celé Oriši a fakt, že je příběh vyprávěn z více pohledů.

Štítky knihy

nigerijská literatura

Autorovy další knížky

Tomi Adeyemi
nigerijská, 1994
2018  75%Děti krve a kostí
2021  74%Děti pravdy a pomsty

Kniha Děti pravdy a pomsty je v

Právě čtených1x
Přečtených61x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených2x
Knihotéce93x
Chystám se číst57x
Chci si koupit29x
dalších seznamech2x