Záhada purpurového leknínu

Záhada purpurového leknínu https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350295/mid_zahada-purpuroveho-lekninu-Aw4-350295.png 4 4 4

Detektiv Raymond Tarr série

1. díl >

Dobrodružný román o stíhání gangsterské tlupy v Rakousku. Vražda muže nastrojená jako automobilová nehoda, při níž umírající prozradí věci, na kterých mu již nezáleží, přivádí policii na stopu tlupy, o jejíž pravé činnosti nemá představu. Vycházelo na pokračování v deníku Lidová demokracie od března do června 1978.

Přidat komentář

Nordic7
12.06.2019 5 z 5

První příběh policisty Interpolu. Raymond Tarr je drsný sympaťák, používající selský rozum, fyzické schopnosti a metodu pokus omyl. Je to hrdina z masa a kostí, kterému držíte palce od první minuty. Jiří Brabenec vytvořil postavu věrohodnou, mezi ostatními literárními detektivy konkurenceschopnou, pohybující se na území lehké a láskyplné parodie. Ani po padesáti letech není kniha zastaralá a ve formě jednohubky ji večer při lampičce slupnete jak malinu. Příběh je nekomplikovaný stejně jako hrdina sám. Nečekejte brilantní dedukce ani přemíru násilí. Máte před sebou prostě několik stránek ideálního odpočinku.