Detektív Polmesiac

Detektív Polmesiac
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377628/bmid_detektiv-polmesiac-EGL-377628.jpg 4 65 65

Dvanásťročný Fletcher Moon, vďaka svojmu priezvisku a nízkej postave prezývaný Polmesiac, nie je medzi spolužiakmi veľmi obľúbený. No keďže v internetovom kurze pre detektívov získal odznak a stal sa najmladším kvalifikovaným súkromným detektívom na svete, spolužiaci sa naňho obracajú, keď sa niekomu niečo stratí alebo potrebuje niečo vypátrať. Spolužiačka April si Fletchera najme, aby jej našiel stratený vzácny suvenír. Prípad sa zdá byť jasný - všetky stopy vedú k bratom Sharkeyovcom, Herodesovi a Ryšovi, s pochybnou povesťou. Pri pátraní však Polmesiac zistí, že v meste sa dlhší čas dejú zvláštne veci. Čím hlbšie Fletcher preniká do súvislostí prípadu, tým väčšmi sa doň zapletá a stáva sa z neho prenasledovaný…... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Half-Moon Investigations , 2006


více info...

Přidat komentář

w.d.taylor
30.05.2024 4 z 5

Je to taková detektivka pro mladistvé. Ale je to docela vtipné a mnoho z tech bizarních momentů jsem nečekala

Zverak
12.07.2021 5 z 5

Kniha se mi opravdu hodně líbila. Je to jako kdyby se Eoin Colfer snažil napsat Sherlocka Holmese a podle mě se mu to povedlo. Hlavní hrdina je kluk Fletcher Moon, který se jednoho dne zaplete do velkých problémů, které se svou chytrostí a malou pomocí svého společníka, snaží vyřešit. Jak už jsem napsal, kniha se mi moc líbila, dávám pět hvězdiček z pěti.


mirkoczentovic
03.04.2018 3 z 5

Bujná fantázia a perfektný štýl, dve hlavné zbrane Colferovej tvorby. :-)

Dosť často vtipné (niekedy aj veľmi), občas prekvapivé, občas až príliš napínajúce povestnú strunu. Obzvlášť, keď všetky zvraty smerujú len ku klasickému happy-endu - tí, ktorí sa od začiatku tvárili ako dobrí, boli tí zlí a naopak.

RemiBlack
16.10.2017 4 z 5

Dá-li se o nějakých knihách říct, že jsou čtivé, jsou to právě knihy od Eoina Colfera. Pokud je vám tak kolem dvanácti, tak si knihu opravdu užijete. :) Místy to bylo divné (Les Jeunes Etudiants), místy skvělé (Sharkeyovi). V součtu tedy čtyři hvězdičky.

A ano, Artemis Fowl je lepší. ;)

toni-az
18.08.2016 3 z 5

Příjemná oddechová četba spíše pro mladší ročníky, nicméně i tak jsem si ji užil. Do Artemise Fowla tomu ještě něco chybí, přesto je děj napínavý, rozuzlení nečekané a styl autora nezaměnitelný. Pro uvolnění byla jak dělaná.

FMMMM
30.04.2015 4 z 5

Nic jiného jsem od autora nečetl a u knihy jsem se docela nasmál.

Marthas
09.03.2014 4 z 5

Pro mne tato kniha rozhodně nebyla takovým zklamáním jako Seznam přání!:(

Layss
21.02.2012 3 z 5

Přidávám se k předchozímu komentáři. Knížku jsem si koupila kvůli autorovi, ale nebyla jsem z toho tolik nadšená, jak jsem doufala.

Liondande
16.08.2011 2 z 5

Jakkoliv mám tohoto autora velmi ráda, tato kniha byla zklamáním...